Mullune Eurovisioni võitja NettaFoto: Reuters/Scanpix
Üritused
29. august 2018, 19:35

Hakkab looma! Järgmise aasta Eurovisioni võõrustajaks pürgib kolm Iisraeli linna (6)

Segadus järgmise aasta Eurovisioni toimumiskoha ümber hakkab lahtuma. Kui vahepeal oli lahtine, kas tänavune võitja Iisrael üldse võistlust korraldab, siis nüüd on valitud kolm linna, kellest võõrustajalinn valitakse.

Eurovision.tv vahendab, et Eurovisioni peaprodutsent Jon Ola Sand käis kohtumas Iisraeli ringhäälingu KAN/IPBC esindajatega ning kohtuti kolme Iisraeli linna - Jeruusalemma, Tel Avivi ning Eilati - esindajatega. 

Vaatamas käidi võimalikke Eurovisioni toimumispaiku, Pais Arenat Jeruusalemmas ja Tel Avivi messikeskust. Eilati linna esinajad rääkisid aga  Eilati sadama ümberehitusplaanist, et seal võiks tuleval aastal lauluvõistlust korraldada. 

Peaprodutsent Jon Ola Sand ringkäigul Foto: eurovision.tv

Loodetavasti paljastatakse peagi, millal ja millises linnas järgmine Eurovision toimub. 

Eurovisioni võõrustajalinnale on seatud ka teatud tingimused. Linnas peab olema kontserdipaik, mis mahutab vähemalt 10 000 inimest, samuti peab linnal olema hea ligipääs rahvusvahelisele lennujaamale. Lisaks peaks koht suutma hotellides majutada üle 2000 delegaadi, ajakirjaniku ja vaataja. Hotellid peavad olema ka erinevate hinnatasemetega. 

Peaprodutsent Jon Ola Sand ringkäigul Foto: eurovision.tv