Pealtnäha ohutuna näival mänguväljakul võivad koguneda lärmakad lastekambad!Foto: HEIKO KRUUSI
Lugejakiri
29. august 2018, 14:41

LUGEJAKIRI: kuhu ma peaksin lapse kinni panema, et temast pätt ei kasvaks? (88)

Mingil põhjusel imestavad korraga kõik, et lapsed ja noored saavad hakkama jamadega. See on mõistagi ainult tänapäeva probleem, sest raamatud alates „Pal-tänava poistest“ kuni „Roostevaba mõõgani“ sisaldavad ammuseid poistekaklusi, aga toona oli maailm imeline ja tore, nüüd on aga kõik hukas.

Ja lapsevanematel on mõistagi raske – saadad lapse arvutisse, siis ründavad teda kohe kiusajad ja pedofiilid. Ilmselt hakkab ka ise mingi hetk kiusama, see on jama. Lisaks kannatab rüht ja tervis ja lisaks ei jõua laps teha kehalise tunnis enam harjutusi. Sõpradega välja ka ei saa saata, kuna siis võib ta kokku puutuda halbade lastega, minna Solarisse chillima või Kanuti aeda kaklema. Seal hakkab ta ka kohe jooma, suitsetama ja narkot pruukima.

Kooli ei saa ka saata, kuna seal kõik kiusavad, peksavad ja teevad ka narkot. Lisaks on see neetud kool suviti kinni ja siis pole nii ehk naa lapsi kuhugi saata.

Teleka ette ei saa ka teda saata, sest seal on halvad ja vägivaldsed multikad, kehakaal kannatab ja silmadele on ka asi halb. Trenni ja muusikakooli? Aga sinna peab neid viima ja see maksab raha ka!

Ma loodan, et mul laps täna õhtul kodus mingit pahandust ei tee, sest siis on ka ilmselt kaamerad-mikrofonid ja terve pihutäis ministreid kohal.

Kas keegi võiks mulle öelda, et kuhu ja kui kauaks peaksin ma lapse sulgema, et temast kohe totaalne pätt või sotsiaalselt kiusatu ei saaks? Kõik variandid, mis välja pakutakse, on viimaste päevade puhul justkui kohene teekond täielikku hukatusse. Õnneks omal ajal me ei kakelnud! Polnud venelaste-eestlaste kampasid! Polnud ringiliikuvaid pedofiile! Ja multikad olid ka kõik õndsad ja sõbralikud! Eks?