Mitmesugust

Kes sobib elundidoonoriks? (7)

LISA KOMMENTAAR

inimkonnale27. august 2018, 22:51
http://piibel.net/#q=Mt%204
Matteuse evangeelium 4:Rahvas koguneb Jeesuse ümber
23 Jeesus rändas läbi kogu Galilea, õpetades nende sünagoogides ja jutlustades evangeeliumi Kuningriigist ning tervendades haigeid ja vigaseid rahva seas.
24 Ja kuuldus Jeesusest levis üle kogu Süüria, ja tema juurde toodi kõik, kes põdesid mitmesuguseid tõbesid ja olid piinade käes ja kurjast vaimust vaevatud ja langetõbised ja halvatud, ning tema tegi nad terveks.
25 Ja Jeesusega käisid kaasas suured rahvahulgad Galileast ja Kümnelinnamaalt+ ja Jeruusalemmast ja Juudamaalt ja sealtpoolt Jordanit.
Noh24. august 2018, 09:48
See hakkab olema suurimaid ärisid ja ma kardan, et ohtlikumaid, sest välismaal ollakse nõus maksma suuri summasid, aga meil siin pole siis keegi huvitatud, et inimene ellu jääks. Mõtteainet, kes ikka naiivselt usuvad, et arstid ei saanud midagi teha.
Mõtlen sama24. august 2018, 10:45
Mul ei ole kahju oma elundeid loovutada kui läinud olen või kindel mineja olen. Kuid teades, et elundiäri on suur äri, ma ei anna luba neid kasutada. Reaalsus on, et KÕIK arstid ei ole eetilis-empaatilised inglid. Milleks kiskuda siin pisaraid, see on alatu. Ükski arst ei aita kedagi pisarate eest ega loovuta tasuta.
Ära Mõtle24. august 2018, 17:56
Minu kaasa oli ka arst, nagu minagi. Tema ootamatu surma järel said kaks inimest siirdamiseks neerud ja loodetavasti elavad nendega seni ajani.
:)24. august 2018, 08:22
Peab selle võimaluse ära kasutama, iial ei tea millal võib kellelgi vaja minna, seda enam et ilmselt teispoolsuses mul seda elundit enam vaja pole.
Teeme ära?
....23. august 2018, 22:37
pealkiri ja sisu ei lähe kokku. Noorena, veel kaugel nõuka-ajal, põdesin (õnneks kergelt) kollatõbe. Ei jagatud seda toona mingite tähtedega, ju oli see kõige tavalisem, mida näiteks hiired levitavad. Kust täpselt nakkuse sain, ei tea, olen alati olnud ülihoolas kätepesija jms. Kuid toonases nakkushaiglas pidasid arstid patsientidele ka loenguid. Üks asi, millele nad siis rõhusid - need, kes on põdenud kollatõbe, ei tohi olla doonoriteks, ka veredoonoriteks mitte. Tõenäoliselt on neid nakkusi teisigi, mille põdenutelt varuosi ei saa. Doonororgani saajal on võõra ihuosaga elamine niigi komplitseeritud.
nojah24. august 2018, 09:29
kui varuosaks ei kõlba, elad kauem.