Roosiaia vastuvõtt Taasiseseisvusmispäeva presidendi vastuvõtt Kadriorus roosiaias.Foto: ERLEND ŠTAUB
Mitmesugust
20. august 2018, 11:08

Karmel Eikner meenutab Roosiaia vastuvõtul presidendile tehtud üllatust

„President Ilvese silmad olid imestusest suuremad kui tema ümmargused prillid.“ (20)

«Suvise Roosiaia vastuvõtu traditsioon televisioonis sündis Eesti jaoks väga olulisel aastal. Eesti iseseisvuse taastamisest möödus toona 25 aastat ja meie otsustasime teha peo peremehele, president Toomas Hendrik Ilvesele üllatuse,» meenutab Karmel. Selleks sooviti võtta lähiriikide presidentide õnnitlused videosse ja need siis peol Ilvesele ette mängida.

«Õnnitluste salajas hoidmine oli keerukas, sest nii Soome kui ka Läti ja Leedu president võtsid asja väga tõsiselt ja soovisid näiteks teada, kui pidulikult nad peavad riides olema ja millises paigas tuleb õnnitlus Eestile salvestada. Muidugi üritasid nad vastuseid saada meie presidendi kantseleist, aga kuidagi õnnestus mul see suhtlus siiski ära hoida,» meenutab Karmel naerdes.

«Kulminatsioon saabuski president Ilvese intervjuu ajal. Ma ei unusta kunagi härra Ilvese nägu, tema silmad olid imestusest suuremad kui tema ümmargused prillid, kui palusin tal intervjuu lõpus mitte ära minna, vaid vaadata televiisorit, mis oli spetsiaalselt intervjuuplatsile toodud. Ta oli täiesti kindel, et mul läks midagi sassi, aga muigas viisakalt ja ütles, et võib peo televiisorit vaadates lõpetada küll. Nähes, mis sealt tuli, oli ta väga rõõmus ja tänas uhke üllatuse eest,» meenutab saatejuht.