Foto: Pixabay
Suhted
13. august 2018, 12:59

TAHAD PAREMAT SEKSI? Vaata, milline lihtne abivahend annab voodirõõmudele palju juurde (15)

Seks ei ole alati nii romantiline kui see näiteks filmidest tundub, kirjutab AskMen. Mõnikord on see kuidagi koordineerimatu ja ebamugav ning et see sujuvamalt läheks, oleks justkui vaja mingit määret. Mõnikord on mees valmis pihta hakkama, aga naine veel kaugeltki mitte. Või siis ei ole naine lihtsalt füüsiliselt suuteline pikaajalise seksi puhul märjana püsima. Probleemi lahendamiseks on mitmeid viise, nagu näiteks ekstralibestatud kondoomid, aga üllatavalt hästi aitab kaasa ka tavalise libesti kasutamine.

Libesti on kiireim, lihtsaim ja ilmselt efektiivseim viis seksi ajal kuivust ja ärritavat hõõrdumist vältida. Ka võimaldab see võtta ette pikemaid seksimaratone ja on isegi abiks mehele eneserahuldamisel. Rääkimata sellest, et anaalseksi puhul on see sisuliselt kohustuslik.

Isegi kui teie meelest on te seksuaalelu päris heas vormis, siis kindlasti tasub siiski kaaluda libesti kasutamise eeliseid. Kähkukad käivadki kähku, pikem seksisessioon kulgeb sujuvalt ja partneril pole pärast vahekorda hõõrdumisest mingit kibedat tunnet.

Müügil olevad libestid kuuluvad valdavalt ühte kolmest kategooriast: vee, silikooni või õli baasil. Kõigil neil on oma eelised ja varjuküljed, aga veel põhinevad libestid on üldiselt kõige populaarsemad. Neist ei jää mingit kleepumistunnet või läga. Põhjus: nahk ja membraanid suudavad veel baseeruva libesti vett endasse imada. Nii on ka puhastamine lihtne: natuke sooja vett ja võib-olla ka veidi seepi.

Aga ühtlasi tähendab see, et veel põhinevat libestit tuleb pidevalt uuesti peale kanda, sõltuvalt sellest, kui kaua paarikesel hullamine kestab. See on ilmselt ka halvim omadus, sest kõik teavad, kui nõme see on, kui kõrghetkel asjad pooleli tuleb jätta ja uuesti libestit otsima hakata.

Vee baasil libestid ei kahjusta kuidagi kondoome, aga üks varjukülg on neil veel: need sisaldavad sageli glütseriini, mis võib naisel põletikke tekitada ja sestap on seksijärgne pesu kohustuslik.

Õlil põhinevad libestid ei sobi koos kondoomiga kasutamiseks, sageli mõjutavad need naised tupe mikrofloorat ja lisaks jääb neist omakagu korralagedust maha.

AskMen valis välja terve rea levinud ja populaarsemaid libesteid ning vaatas, mis neil sees on. Vahendame valikut väljapakutuist-arvustatuist lühendatud kujul.

Lelo isiklik niisutaja

Kõrgturubränd Lelo on tuntud eeskätt täiskasvanute mänguasjade tootjana. Libesti ei sisalda glütseriini ega parabeeni ning toimib ka aloe-verat sisaldava kehaniisutajana.

YES veel põhinev orgaaniline libesti

Sobib kõigi kondoomide ja lateksist ning silikoonist mänguasjadega. Lõhnatu, ei jäta mingeid jääke maha.

WooHoo! veel põhinev naturaalne libesti

Sisuks aaloe, guarkummi, rohelise tee ekstrakt ja karrageen (vetikaekstrakt) erinevate kemikaalide asemel.

Kama Sutra Love Liquid klassikaline veel põhinev libesti

Hea tundlikule nahale, üsna levinud ja kättesaadav. Suhkru- ja pärmivaba (!?).

Higher Nature V geel

Toidab kuiva nahka, aktiveerib ka inimkehade loomulikke niiskusallikaid.

System JO H20 soojendav libesti

Kauakestva toimega, siidjad, turvaline lateksile ja loodud eeskätt naiste vajadusi silmas pidades.

Durex Sensilube intiimpiirkonna niisutusgeel

Niisutab ja sobib ühtlasi hästi naha loomuliku happelisuse tasemega. Vee baasil.

Järgnevad silikoonil põhinevad libestid.

Boots Ultimate Glide silikoonlibesti

Lõhnatu, ei jäta läga maha, sobib kondoomidega.

Swiss Navy silikoonil põhinev libesti

Patenteeritud lekkimisvaba pudel ehk ei lödista kotti täis. Tehtud kõige kõrgema kvaliteediga silikoonist.

Wet Platinum

Saab kasutada ka näiteks duši all hullates.

Lovehoney piparmündimaitseline libesti

Seks võib olla ka värskendav maitseelamus.