Foto: Pixabay
Ilu ja mood
10. august 2018, 18:30

Teadlased leidsid seose sperma kvaliteedi ja aluspükste vahel (3)

Äsja Harvardi ülikoolis tehtud uuring sedastas, milline on parim aluspükste stiili valik mehele, kes tahab toota ja väljastada kvaliteetset spermat ehk isaks saada.

Pole just üllatus, et kitsad valged alukad ei ole edetabeli tipus, märgib BroBible.

Teadlased lasid 656 viljakuskliinikust abi otsinud mehel täita ankeedi ja neilt võeti ka spermaproovid. Meestelt vanusevahemikus 32-39 küsiti ka seda, millist tüüpi aluspesu nad viimase kolme kuu jooksul on kandnud. Valikus olid näiteks bokserid, ümbriku stiilis aluspüksid ja bikiinide stiilis alukad.

53% küsitletutest kinnitas, et kannab boksereid. Nende spermaproovide analüüs näitas teiste alukate kandjatega võrreldes 25% kõrgemat seemnerakkude kontsentratsiooni ja 17% kõrgemat kogust. Ka olid bokserikandjate seeme liikuvam ehk suutlikum naise organismis rändama ja munarakku viljastama.

„Lisaks järjekordsete tõendite leidmisele selle kohta, et aluspesuvalikud võivad mõjutada viljakust, pakub meie uuring esmakordselt tõestust sellele, et näiliselt juhuslikud elustiilivalikud võivad avaldada mõju meeste hormoonide tootmisele nii munandite kui aju tasandil,“ sõnas uuringu autor Jorge Chavarro.

BroBible kritiseerib avastust, leides, et bokserid on liiga avarad – pigem oleks ehk isaks pürgijal etem kanda bokser-ümbriku stiilis aluspesu. Ja lisaks on uuringuga seoses üks võimalik probleem: kuna uuriti mehi, kes otsisid abi viljatusravi kliinikust, siis on võimalik, et neil oli viljakusprobleeme, mis ei sõltunud pesust. Lisaks võisid mehed oma pesu osas ka valetada. Kes tahaks tunnistada, et tema alukad on „bikiini stiilis“?