Foto: Pixabay
Suhted
10. august 2018, 10:53

IKKA ÜKSI: 9 levinumat põhjust, miks mehed jäävad vallaliseks (5)

Küprose Nicosia ülikooli uuringus koostati pingerida põhjustest, miks mehed enda sõnul pole suutnud püsisuhet leida.

Teaduslikus mõttes polnud uuring just hirmus pädev, sest analüüsiti populaarses Redditi foorumis esitatud andmeid. Küll aga oli valim päris korralik, sest pingerea aluseks on 13 429 mehe vastused. Men’s Health pakkus omalt poolt välja ka mõningaid nippe, et kokku 43 – ja eeskätt üheksale levinumale – meeste välja toodud vallalisuse põhjusele leevendust leida – võtmesõnaks on siinkohal enesekindlus.

1. Kehv välimus (nt kiilas pea ja lühike kasv)

Kiilas ei pea tähendama inetut ja meeldiv käitumine ning kombed suudavad välimust kompenseerida.  

2. Madal enesehinnang/enesekindlus

Tegelikult ei peagi sa olema loomupäraselt enesekindel inimene – piisab sellest, kui inimesed nii arvavad. Tõmba selg sirgu, loo suheldes silmside – need sammud aitavad ka sinu enda enesekindlusele kaasa.

3. Vähe pingutusi

See on iseenesest hea, kui mees naisele suhet peale ei suru, aga kui ta liiga passiivne on ja vähe pingutab, siis tundub ta inimesena, kes on suletud ja kellele ei pääse ligi.

4. Pole suhetest huvitatud

Muidugi on paljude inimeste meelest kõige meeldivam ja lihtsam olla vallaline ning elada üksi.

5. Kehvad flirtimisoskused

Mõned inimesed suudavad loomulikult flirtimissignaale tabada ja neile vastata, teised peavad harjutama.

6. Introvertsus

Introverdil on samuti mõistlik harjutada oma kilbi alt väljatulemist.

7. Hiljutine lahkuminek

Sageli ei soovita pärast valusat lahkuminekut niipea uut suhet alustada. Aga kui seda taaka endaga kaasas kandma jääda, siis ei lastagi uutel võimalustel tekkida.

8. Halvad kogemused eelmistest suhetest

Tuleb püüda ümbritseda end inimestega, kes pole mürki täis ja õelad.

9. Ümberringi pole vabu naisi

See on päris suur üldistamine ja liialdamine. Aga tegelikult võib uute inimestega kohtuda ka näiteks tutvumisäppide kaudu.

Ja veel põhjuseid, miks mehed enda arvates vallalised on: ülekaal, erinevad prioriteedid, häbelikkus, liigne valivus, ärevus, ajapuudus, sotsiaalne häbelikkus, naudib vallalisepõlve, depressioon, kehv iseloom, raske leida sobivat naist, kehv vaimne tervis, saavutuste nappus, kinnijäämine ühe kindla inimese juurde, sotsiaalsete oskuste nappus, pole eelmisest suhtest üle saanud, ei oska suhet alustada, rahanappus, ei usalda naisi, ei oska naiste huvi märgata, seksuaalprobleemis, suhetekartus, „ma pole huviäratav“, tagasilükkamise kartus, „minust ei saa head kaaslast“, kiindumus valede naiste suhtes, homoseksuaalsus, on alla andnud, see pole pingutust väärt, kartus pühenduda, terviseprobleem-puue, raske suhet hoida, sõltuvus, miski muu.