Foto: ETV2
Kultuur
3. august 2018, 10:32

Sander Loite suvesoovitus: mine paadi või jahiga sõitma

Sander Loite, ETV saatejuht Sander Loite leiab, et raamatut jõuab ka hiljem lugeda, mistõttu tuleks ilusate ilmade korral hoopis merele või järvele seilama minna.

"See suvi on pakkunud erakordselt sooje päevi. Kui otsid palava ilmaga ujumisele ja suplemisele mõnusat vaheldust, soovitan minna näiteks paadi või jahiga järvele või merele sõitma. Leidub mitu võimalust – rendi veesõiduk või juhul, kui seilamiseks vaja suuremaid navigeerimisoskusi ja enda sõprade-tuttavate seas väikelaeva kaptenit pole, pakutakse sõiduteenust ka koos oskaja juhigam" soovitab ta.

"Minu viimane veesõit leidis aset mõni aeg tagasi Peipsi järvel. Päev hakkas ikka varavalges, sest kell kuus sõitsime sadamast välja. Olin kutseliste kalurite paadis. Neil õnnestus püüda ligi 500 kg rääbist – see oli lahe elamus! Aga see ongi suve võlu: valget aega on palju ja nii jõuab erinevaid tegevusi ette võtta. Päev ise oli kena, vihma ei saanud ja erilist lainetust samuti mitte. Võimalusi vee peal mõnusaks ajaveetmiseks on küllalt – seega tasub proovida. Rahulikumaid tegevusi, nagu raamatu lugemine või teleri vaatamine, jõuab ka hiljem teha."