Helen AdamsonFoto: https://www.instagram.com/helenadamson/
Inimesed
1. august 2018, 11:31

Helen Adamson loobus liha söömisest: „Tunnen ennast paremini nii emotsionaalselt kui füüsiliselt!“ (165)

Ajal, mil taimedest saab mitmekülgselt ja tasakaalustatult toituda, on ka üha enam tuntud inimesi otsustanud kas liha või teiste loomsete toiduainete söömisest loobuda. Nii otsustas ka laulja ning saatejuht Helen Adamson.

Naine jagab Instagrami postituses uudist, et otsustas mõned nädalad tagasi liha söömisest loobuda. "See oli puhtalt moraalne ja emotsionaalne otsus mu jaoks," selgitab ta. 

"Mida vanemaks ma olen saanud, seda enam mu armastus loomade vastu on kasvanud. Ma sain rohkem teadlikuks sellest, keda ma söön ning muidugi tundsin ma end süüdi. Ma ei ole kunagi liha armastanud ega tundnud suurt tungi seda süüa, seega selle täielikult oma toidulaualt eemaldamine ei ole olnud mu jaoks raske," nendib naine. 

Adamson on taimetoitlust proovinud ka varem, 13 aastat tagasi, kui ta oli taimetoitlane viis aastat. "Lihtsalt seetõttu, et isegi lihasöömisest mõtlemine tegi mul südame pahaks. Hiljem ma sain aru, miks see nii on," sõnab ta.

"Umbes kümme aastat tagasi lugesin ma veregrupideedi kohta ning minu veregrupi jaoks liha pole soovituslik. Ma leidsin lisaks veel mitmeid toite, mis samuti mulle sobilikud ei ole."

"See oli esimene kord, kui ma intuitiivselt kuulasin, mida mu keha vajab ning nüüd ma teen seda uuesti. Ma tunnen ennast paremini nii emotsionaalselt kui füüsiliselt," rõõmustab ta.

Naine paneb ka teistele südamele, et kui sa sööd midagi, mis sulle tegelikult ei meeldigi, aga teed seda põhjusel, et keegi ütles, et see on tervislik, siis see ei ole enda suhtes õigesti käitumine.

"Ma olen kindel, et sa juba tead, et mõned asjad, mis on kellegi jaoks tervislikud, võivad teise jaoks olla ebatervislikud. Meie keha ja hing on ühenduses, kuula neid mõlemaid ja sa tunned end õnnelikumalt ja tervislikumalt. Kuldne nii seesmiselt kui välimiselt!" lõpetab ta.

 

A few weeks ago I decided that I will quit eating meat. It was purely a moral and an emotional decision for me. When you have followed my stories I am sure you understand why. • The older I have gotten the more my love for animals has grown. As I started to be more concious and aware about who I am eating off course I felt quilty. I have never loved meat or felt a hudge desire for it so leaving it out really hasn't been difficult for me. • It was 13 years ago when I became a vegetarian first time for about 5 years. Just because even thinking about eating meat made me nauseous. Later on I understood why. • About 10 years ago I read about blood type diet and for my blood type meat isn't even recommended. I found many foods in there that I didn't like and that weren't suitable for me as well. • It was the first time I learned how I had intuitively listened to what my body needs and now I am just going back to it. Feeling better both emotionally and physically. • If you eat something that you don't like because it is said to be healty I truly believe you are not doing justice to yourself. As I am sure you already know some things that are healthy to some might be unhealthy to others. • Our body and mind are connected, listen to both of them and you will feel happier and healthier. GOLDEN from inside and out 🧡 #MySunriseGold #GalaxyS9 #WithGalaxy 📸@taavitonnisson

A post shared by Helen Adamson (@helenadamson) on