Foto: Kristjan Lepp /Hommikuleht
Blogid
28. juuli 2018, 00:01

Kuidas armuvalus mees revolvri haaras (3)

Esimene Eesti lennuväeülem ja hilisem Aeronaudi direktor erukapten Jüri Ots anti kohtu-uurija kätte, kirjutasid ajalehed 29. juulil 1933. Tallinnas tuntud proua Karin Sagar süüdistab teda tapmiskatses, märkis Päevaleht.

Kevade hakul oli Ots haaranud revolvri ja tulistanud Kaupmehe tänaval lesknaise Sagari pihta mitu lasku. Naine sai kaelast haavata. Paugutamisel oli tunnistaja – pärast napsitamast Estonia valges saalis tuldi kolmekesi varavalges kodu poole.

Kohtus selgus, et Ots ja Sagar olid aeg-ajalt vahekorras olnud ja Ots oli teinud abieluettepanekugi. Sagar naernud ta välja. 

Siis tuli abikaasa saatel Tallinna oma näitust avama Läti noor ja juba kuulus ekspressionistlik boheemlaskunstnik Janis Tideman(i)s. Proua Sagar hakkas näituse avamisel kunstnikule silma ja nende armulugu arenes välgukiirusel. Pühapäeval oli näituse avamine ja juba esmaspäeval teatas kunstnik oma naisele, et tahab lahutada ja hakkab elama proua Sagariga. Proua sõitis Riiga tagasi, Janis kolis proua Sagari juurde, kuid põikas vahepeal ka ise korraks Riiga.

Armuvalus Ots tahtis nüüd uuesti proua Sagarit enda omaks, tõrjuti aga jälle eemale ning meeleheitehoos haaras ta revolvri. Kohus saatis Otsa kolmeks aastaks vangiroodu.