Foto: Teet Malsroos
Inimesed
26. juuli 2018, 14:51

Ando Kiviberg: kõige rohkem vaatan kergejõustikku

Naistelehe kaanel on seekord spordiajakirjanik Aet Süvari, kes räägib muu hulgas sellest, et olid ajad, kus teda sport ja selle jälgimine üldse ei huvitanud. Kas sina armastad telerist sporti vaadata ja millised alad on su lemmikud?

Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg: "Mind erutavad kõige rohkem kergejõustiku ülekanded. Neile elan alati kaasa. Olen ka lapsena ise kergejõustikuga tegelenud. Mulle tundub, et see on ilus ja mitmekülgne sport, eriti põnev on mitmevõistlus. Vaatan muud ka – võrkpall meeldib kohe väga! Jalkat jälgisin samuti. Lemmikmeeskonda mul polnud, naudin peamiselt mängu ilu, osavat sooritust ja mängijate individuaalset meisterlikkust. Võis juhtuda ka nii, et poole mängu pealt sümpaatia muutus ja hakkasin pöialt hoidma teisele meeskonnale. Talvel vaatan murdmaasuusatamist ja suusahüppeid. Kahevõistlust ka. Ja – peaaegu oleksin unustanud – laskesuusatamine! See on ütlemata põnev!"

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Seekord on auhinnaks Anne Adamsi autogrammiga vinüülplaat "Läinud aegade mõtted".

Faktid

Kuigi jalgpall on Venemaal väga populaarne, toimus MM seal esimest korda alles sel suvel.

India loobus 1950. aasta jalgpalli MMil osalemisest, sest meeskonnal ei lubatud paljajalu mängida.

1966. aasta MMi eel varastati Londonis suurvõistluse võitjakarikas. Nädal hiljem leidis peremehega jalutuskäigul olnud krants hinnalise trofee põõsast üles.

Naiste jalgpalli MMi ajalugu algab 1991. aastal Hiinast. Suurvõistluse võitis USA.

Allikas: Wikipedia, Õhtuleht, CNN