Foto: Pexels
Ilu ja mood
19. juuli 2018, 17:00

Blondide juuste suvine iluabi - tõhusad kodused vahendid

Kui tumedam väljakasv ikka väga häirib või tahaks blondi tooni veel heledamaks, katseta mõne koduse vahendiga. See on sageli leebem kui värvimuutus salongis.

Sidrun

Sidruni happelisus on levinud vahend juuste helendamiseks. Katseta alustuseks väikestel nägu ümbritsevatel salkudel. Võid sidrunimahla veidi vee või õliga lahjendada – see kaitseb juukseid liigse kuivamise eest. Pärast protseduuri tee juustele mõnusalt kosutav kookosõlimask.

Kummel

Sobib toonimiseks eriti värvitud või triibutatud juustel. Tee kange kummelitõmmis, jahuta ja vala otse puhastele juustele. Võid kasutada pihustipudelit, siis jaotub tõmmis ühtlasemalt. Kena tulemuse annab u 20 minutit toimeaega, kuid intensiivsema blondi pea saab tõmmisel terve öö mõjuda lastes.

Õunaäädikas

Šampoonita juuksepesusse uskujad avastasid ammu, et peale puhastamise on õunaäädikal ka helendav toime. Sega 1/4 tassi õunaäädikat tassi veega. Kasuta segu juuste loputamiseks pärast šampooniga pesu, kuid enne palsami kasutamist. Intensiivsemaks tulemuseks jäta vedelik pähe umbes 20 minutiks.

Sooda

Kuigi söögisooda pähe mökerdamine ei kõla juuksesõbralikult, on see juuksetooni järkjärgulise helendajana suurepärane. Miksi kokku teelusikas soodat ja leiget vett. Loputa sellega kiharaid umbes paar korda kuus.