Foto: Pexels
Ilu ja mood
18. juuli 2018, 13:27

Kuidas kuumaga blonde juukseid kaitsta?

Hele juuksetoon on tõeline pilgupüüdja, nõus? Et suvekuumus ja hooletus kiharatest takutuusti ei vormiks, pead neid oskuslikult hellitama.

Blond juuksevärv on äärmiselt ihaldusväärne ja naised nõustuvad selle nimel juuksurisse varanduse jätma. Kui salongist väljudes on hele toon mõnda aega särav, juuksed pehmed ja siidised, siis varsti tundub peas justkui kollakas tuust olevat. Miks? Sest pärast soovitud tulemust on väga oluline kodus juukseid õigesti hooldada. Ilusalongi Nofretete juuksur Annika Jõesuu annab nõu, kuidas seda teha. 

Kollakas toon

Blondide juuste suur murekoht on kollase alatooni tekkimine. Põhjuseid ei pea kaugelt otsima, sest just rauarikas vesi on sageli peamine kurjajuur. Ja kui vesi on juba rauarohke, pole tihti hooldusvahenditest suurt abi. Tegele esmalt vee kvaliteedi parandamisega ehk filtreeri vett.

Kui veemuret pole, aga kollane toon trügib ikka juustesse, tutvu spetsiaalselt blondidele ja heledatele triibutatud kiharatele mõeldud värvi hoidvate šampoonide-palsamitega – need aitavad säilitada kirkuse ja elastsuse. Samal ajal võiksid tooted neutraliseerida ka kollast alatooni. Aga! Ära unusta, et hõbešampoon, mis kollasega eriti tõhusalt hakkama saab, on sügavpuhastavate omadustega. Seetõttu ei sobi see igapäevaseks hoolduseks. Teiseks eeldab hõbešampooni kasutamine, et šampoonile järgneb alati niisutav ja toitev palsam või mask. 

Kuivad ja katkevad juuksed

Blondid juuksed vajavad rohkem hooldust, sest heledaks töötlemise käigus saab kahjustada kaitsev rasukiht, juuksed on kuivad ja proteiinivaesemad. Igapäevaseks hoolduseks tooteid valides järgi reeglit, et šampoon tuleb leida vastavalt peanahale. Kas see on kuiv, normaalne, kaldub kõõmale? Palsam vali juuste struktuuri ja seisukorra järgi. Kord nädalas kostita juukseid turgutava niisutava maskiga. Kindlasti ei saa igapäevased hooldustooted olla kuivatavate omaduste tõttu sügavpuhastavad, vaid leebed, niisutavad, kohevust andvad või värvikaitset sisaldavad.

Päike ja basseinivesi

UV-kaitse on oluline kehale ja näole, kuid luba sama ka juustele. Päikesekiirgus aitab juuste värvimuutusele kaasa, peale selle vähendab päike niiskust ja muudab kiharad võimalikele kahjustustele vastuvõtlikumaks. Proovi taastavaid-niisutavaid maske.

Kahjuks ei sobi sageli kokku ka blondeerimine ja basseinivesi, sest kloorine vesi kipub juustele andma ebameeldivat rohekat tooni. Enne basseini ujuma minekut kaitse juukseid looduslike õlide või silikoonipõhiste toodetega, mis moodustavad kaitsekihi kloori kahjulike mõjude vastu. Hea nipp on juuksed enne ujumist duši all märjaks teha – see võimaldab juuksekarva enne puhta veega täita.