SUUR SUMMA: Placent Activi esindaja Aljona Gorbatškova ja Eesti Vähiliidu juhatuse esimees Maie EgiptFoto: Erakogu
Inimesed
6. juuli 2018, 11:51

Rinnavähi ennetuskuul koguti vähiliidu toetuseks 1800 eurot (2)

Tänavu mais, rinnavähi varajase avastamise kuul, kutsusid Eesti Vähiliit, Südameapteek ja Placent Activ ühiskampaaniaga naisi kontrollima oma rindade tervist. Placent Activi juuksehooldustoodete müügist kogus Südameapteek kampaaniaga kokku 1800 eurot, mis anti täna üle Eesti Vähiliidule. 

 “Meil on heameel, et üheskoos tehtud kampaania aitas pöörata naiste tähelepanu oma tervisele ja samas toetada rahaliselt Eesti Vähiliitu,” lausus Südameapteegi turundusjuht Mari Sumberg koos Placent Activ esindajaga annetust üle andes.

Kõik, kes ostsid maikuus Südameapteegist Placent Activ sarja juuksehooldustooteid, toetasid Eesti Vähiliitu, kuna iga ostetud Placent Active tootelt läks toetuseks 1€. Kampaaniat kandvat sõnumit „Teadmatus ei ole õndsus“ ehk mida varem haigus diagnoositakse, seda paremad on ravitulemused, aitasid nii sotsiaalmeedia kui ka plakatitel edasi anda laulja Daniel Levi ja näitleja Inga Lunge.

 Paljudes riikides üle maailmas toimuvad rinnavähi sõeluuringuid juba pikka aega. „Rinnavähi varajase avastamisega on võimalik oluliselt ravitulemusi parandada ja vähendada suremust sellesse raskesse haigusesse. Seetõttu on äärmiselt oluline rindade tervisele tähelepanu pöörata ning lisaks enesevaatlusele osaleda rinnavähi varajase avastamise sõeluuringus, mida Eestis juba 2002. aastast korraldatakse,“ ütles Eesti Vähiliidu juhatuse esimees Maie Egipt. 

Südameapteegi turundusjuhi Mari Sumbergi sõnul haigestub vähiregistri andmetel Eestis igal aastal rinnavähki ligi 800 inimest. „Koos meile kõigile tuntud Inga ja Danieliga soovime, et naised ei oleks teadmatuses ega sulgeks probleemi ees silmi. Kahtluse korral peaks kindlasti pöörduma arsti poole, et oma rindade tervist kontrollida,“ ütles Sumberg.

„Mitte vähem oluline ei ole meeste roll naiste tervise eest hoolitsemisel. Kampaaniaga kutsume mehi üles julgustama ja toetama oma naisi, et nad jälgiksid oma rindade tervist regulaarselt,“ lisas Sumberg. 

Aljona Gorbatškova märkis, et hirmust võimaliku diagnoosi ees hakatakse haigusega tegelemise asemel seda sageli vältima ning arsti poole pöördumist edasi lükkama. „Meestel on suurepärane võimalus olla hoolivad kaaslased, sest rinnavähi kontroll võib silmad avada õigel ajal. See annab võimaluse haigusest paraneda,“ lisas Gorbatškova.Lisainformatsiooni rindade tervise ja rinnavähi sõeluuringu kohta saab Eesti Vähiliidu kodulehelt.