Foto: Vida Press
Ilu ja mood
10. juuli 2018, 12:41

Ilunoodid kaugelt maalt: veatu näonahaga korealannad on tõelised iluideaalid?!

Kodumaiselt karge kosmeetika kõrval valgub vaikselt turule brände, mis toovad põnevaid ilu-uudiseid idamaadest.

Veatu näonahaga korealannad on muutunud tõelisteks iluideaalideks. Kuidas nad sellise tulemuse saavutavad? Lõuna-Korea innovaatilise kosmeetikabrändi Holika Holika maaletooja Nikol Moroz räägib, mis Korea kosmeetika eriliseks teeb ja kuidas see põhjamaiste kaunitaride ilurutiini sobitada. 

Poeriiulitelt ja e-poodidest leiab üha enam aasiapärast iluhooldust. Eriti populaarsed on Lõuna-Koreast pärit hellitused.

Tõsi. Just Korea nahahooldustooted nõutavad siinsel iluturul jõudsalt omale kohta ja nende populaarsus kasvab väga kiiresti. Põhjust ei pea kaugelt otsima – pakutakse kvaliteetseid ja nauditavaid tooteid taskukohase hinnaga. Ja kui tootevalikust leitakse enda nahatüübile sobivad hooldusvahendid, toovad need korrapärasel ja õigel kasutamisel ka nähtavaid tulemusi. See lummabki. 

Meie naised on ju eksootilistest aasia iludustest üsna erinevad?

Korealannade ja siinsete naiste nahatüübid on sarnased, pigem on ilurutiin erinev. Meil on ju samuti nahaprobleemideks kortsud, pigmendilaigud, naha kuivus või vastupidiselt rasune nahk – neist vabanemiseks saab kasutada samu tooteid. Suur erinevus kahe tarbija vahel on päike. Kui meie üritame juba esimese kevadpäikesega igal võimalusel väljas olla ja natukenegi jumekust juurde saada, siis korealanna kaitseb end igal võimalusel UV-kreemidega, et heledat nahatooni säilitada.

Korealannade ilurutiin ei sarnane tõesti meile omaste harjumustega. Kasvõi seetõttu, et nende hooldused võtavad rohkem aega ja nõuavad enam tooteid – kümneastmelises näohoolduses pole midagi erilist. Kui aga nendest eeskuju võtta, näeb lühikese aja jooksul võrratuid tulemusi. 

Milliseid populaarseimad komponente võiks otsida ja olenemata nahatüübist usaldada?

Kindlasti aaloed sisaldavaid tooteid. Need sobivad üldjuhul kõikidele nahatüüpidele, on värskendavad ja rahustavad. Kes soovib midagi eksootilisemat proovida, võiks oma näohooldusrutiini lisada teolima. See koostisosa suudab taastada väsinud nahka ja on väga toitev. Eriti sobilik kuivale ja kiiremini vananevale nahale. Lisaks teolimale proovige tooteid, mis sisaldavad Aasias kasvavate taimede ekstrakte. Üldjuhul sisaldavad need hulgaliselt antioksüdante, näiteks roheline tee kaitseb nahka vabade radikaalide eest. 

Kindlasti pakuvad tooted põnevat avastamist ka eksklusiivsete toimeainete näol?

Tõsi. Eksklusiivsemateks võib pidada musta teo lima, pärlpuudrit ja pärmiekstrakti. Need on aasiapärases hoolduses väga populaarsed.

Musta teo lima on vananemisvastase toimega, stimuleerib kollageeni ja elastiini moodustumist nahas ning kaitseb samal ajal vabade radikaalide eest. Üldjuhul suudab samal ajal kontrollida ka pigmentatsiooni.

Pärlpuuder on hinnatud kaltsiumiallikas, annab nahale tervisliku kuma ja sära ning on suurepärane koostisosa kuivale, juba elujõu kaotanud nahale. Samuti on pärlpuuder naharakke uuendavate omadustega, edendab mürkide väljaviimist ja kaitseb nahka väliskeskkonna negatiivsete mõjude eest.

Pärmiekstrakti kasutatakse kas näokreemides või -seerumites – sel vananemisvastasel komponendil on pinguldavad ja siluvad omadused. Samuti on pärmiekstraktis suhkrute, aminohapete ja vitamiinide kõrval eriti rikkalikult B-vitamiini. Võimas antioksüdant ja naharakkude stimulaator.

Milliseid uudseid lahendusi võib veel huviga oodata?

Korea kosmeetika on kindlal tõusuteel. Lõuna-Korea siseturu konkurents kosmeetika valdkonnas on niivõrd suur, et kord kvartalis näeb riiulitel uusi tooteid ehk tootmine on kiire ja ka tarbija nõudmised rahuldatakse kiiresti. Konkurentsi tõttu püütakse pidevalt luua midagi erakordset, mida teistel ei ole. Uudiseks siinsel turul on kindlasti konkreetsele piirkonnale mõeldud maskid – näiteks alalõuamaskid topeltlõua ennetamiseks. Võib tunduda veider, kuid tegelikult väga popp. Innovaatilisus kosmeetika valdkonnas on pea sama kiire kui tehnoloogia areng.

Silma on jäänud ka väga armsad tooteümbrised.

Pakendi kujundus on väga tähtis. Läbimõeldud disain muudab tooted põnevamaks ja tuletab meelde, et nahahooldus ei tohiks olla tüütu kohustus, vaid pigem puhas rõõm. Eriti nende toodete puhul, mis koos tarbijaga kaasas käivad. Näiteks huuletooted, kätekreemid. Kui mitu korda päevas vaatab otsa armas pakend, tekib tahtmine seda rohkem ja rohkem kasutada. Ja positiivne tulemus saabub kiiremini. 

Millest võiks algaja katsetamist alustada?

Lihtsamatest toodetest näiteks kangast näomaskid – kiire tulemus ja mugav kasutada. Sätid vaid 10–20 minutiks näole toimeainega niisutatud puuvillasest riidest maski ja oled vaba samal ajal hommikusi toimetusi tegema. Maske luues ongi mõeldud kiire elutempoga inimesele, kes soovib kerge vaevaga head tulemust. Samuti võiks teha valiku universaalsete toodete kasuks, mis sobivad kõikidele nahatüüpidele.

Kasulik nipp

Asenda igapäevases ilurutiinis näokreem toniseerivate ja tervendavate vee baasil seerumitega. Nii ei jää nahk pärast kasutamist rasvaseks, kuid vähese vaevaga saab palju head kätte.