Foto: Alar Truu
Inimesed
6. juuli 2018, 11:36

Ines Karu-Salo: levinumad linnud tunnen ikka ära

Selle nädala Naistelehes tutvustame Eestis asuvaid linnuvaatlustorne. Lindude jälgimine, nende äratundmine välimuse ja hääle põhjal on paljudele tore hobi. Kui hästi tunned linde ja kui palju nende elust huvitud?

Ärinaine Ines Karu-Salo teab lindudest mõndagi: "No eks ikka tunnen ära Eesti rahvuslinnu suitsupääsukese, siis varese, haraka, varblase, rasvatihase, pardi, tuvi, luiged, kana, kuke, kotka (aga erinevaid liike ei erista) ja teised levinumad linnuliigid, mida koolis õpitud või looduses siin ja mujal nähtud. Aga sama linnuklassi erinevaid linnuliike ma muidugi ei pruugi suuta nimeliselt eristada. Tore on linde kohata ja vaadata, olgu siis pargis või loomaaias. Meenub, et kunagi talvel jätsin koduhoovi linnumajakesse pekitüki, kuid muul ajal ma lindude toitmisega ei tegele – seda tehes peaks igaüks veenduma, on see ikka avalikes kohtades lubatud ning mida söögiks anda, et vale toiduga linnule kahju ei tekitaks!"

Vasta samale küsimusele Naistelehe Facebooki-lehel ja osaled loosimises. Seekord on auhinnaks punase viinamarja ekstrakti ja B5-vitamiiniga rikastatud šampoon ja palsam! Võitja nime ja põnevamad vastused avaldame järgmises ajakirjas!