LÕBUNAISEST KAITSEINGLIKS: Catherine usub, et prostituutide eluolu parandamisel on veel palju ära teha. Foto: Foto: www.teenvogue.com
Inimesed
5. juuli 2018, 10:58

TÕELINE VAPUSTUS: kuninganna Elizabeth II tõstis rüütliseisusesse endise lõbunaise (19)

Juuni alguses Dame’i tiitli pälvinud Catherine Alice Healy on endine Uus-Meremaa prostituut – ja nüüdne lõbunaiste kaitseingel. 

Juuni alguses Dame’i tiitli pälvinud Catherine Alice Healy on endine Uus-Meremaa prostituut – ja nüüdne lõbunaiste kaitseingel. 

Intervjuus BBC-le teatas äsjane Uus-Meremaa Teeneteordeni ja Dame’i tiitli omanik vapustatult: "Kui mulle teatati, et minust saab Dame, sain šoki! Veel mõned nädalad tagasi oleksin arvanud, et selline asi pole eales võimalik. See samm näitab, kuidas on muutunud ühiskondlik arvamus," ütleb heldimusest mõne pisara valanud naine.

Catherine sündis 1956. aastal seksuaalrevolutsiooni koidikul liberaalsete vaadetega perekonda. 1980ndatel töötas ta üheksa aastat algkoolis õpetajana. Ent ühel hetkel otsustas naine väikese palga tõttu õpetajaameti hüljata ja läks tööle massaažisalongi. Seejärel asus ametisse lõbunaisena. Esimest töökohta kirjeldab ta nii: "Suur, ilus ja vana maja. Akende ees rippusid pikad punased velvetkardinad." Enda sõnutsi tegutses naine prostituudina kuus või seitse aastat.

Edasi lugemiseks: