Foto: Vida Press
Ilu ja mood
2. juuli 2018, 10:08

Silmad särama õigete meiginõksude abil

Küllap soovib nii mõnigi meist, et keegi lausa ette joonistaks, kuidas neid silmi ikkagi ilmekaks saada. Soov saab täidetud – koos meigikunstnik Reet Gailaniga teeme selle nüüd puust ja punaseks.

Kulmuluu

Tahad rõhutatud kulme ja värskema pilguga silmi? Kanna matt või kerge sädeluse ja õrna tonaalsusega lauvärv kulmuluule. 

*Kui eelistad matte toone, siis arvesta, et neid on märksa raskem hajutada kui pärlmutrit.

*Et sädelus kipub üsna kergelt pudenema, jumesta silmad kõige esimesena. Siis on hiljem lihtne pudenenud sädelus silme alt kerge vaevaga ära pühkida.

*Pärlmuttertoonid ei pruugi olla kõige tugevama pigmendiga. Piserda pintsel meigikinnituspihustiga niiskeks ja kasta alles siis lauvärvi – nii püsib silmajumestus päeva lõpuni paigal.

Silmalaud

Kõige enam nähakse vaeva silmalau meikimisega. Mõnel on need suuremad, teisel väiksemad. Vastavalt sellele saab loominguline olla. 

*Suure ümara silma puhul venita silma kavalalt pikemaks. Tooni selleks silma välisnurka tumedamaks ja hajuta suunaga kergelt välja maalides pilk kelmikalt kiisulikuks. Suurem laupind lubab ka lainerijoont paksemaks maalida, julgemalt võid vaadata ka värvilise laineri poole.

*Väiksema laupinna puhul meigi silmad avaramaks. Kanna liikuva lau keskosale heledat sädelusega pärlmuttertooni. Nii püüab silm kelmikamalt valgust ja tundub suurem. Maali laineri abil üsna peene joon ripsmepiiri lähedale, sest liialt paksu joonega jääb tumedus veidi sünge. 

Koopajoon

Kulmu- ja silmalau vaheline ala lausa ootab tumedamat lauvärvi, mis pilgule mõõdet annaks. Sügav pruun on alati hea valik, mõjub nii klassikalise kui ka ülinaiselikuna.

*Kui kõrgele tulla koopajoone hajutusega? Vaadates otse peeglisse võiks hajutus jääda ripsmetega samale kõrgusele või pisut kõrgemale. Kulmu ja koopajoone hajutuse vahele kanna kindlasti heledat tooni, mis silma tõstab.

*Kui silmalaud on langenud, leiad lauvärvile õige koha tooni erinevates laupiirkondades katsetades. Ava aeg-ajalt silmad ja kontrolli, milline jäi tulemus.

Silma välisnurk

Kuulub sügavatele ja tumedatele toonidele. Just seda piirkonda rõhutades saab pilgu kiisulikuks muuta, silma pikemaks venitada. 

*Konkreetne terav välisnurk ehk V-kujuline hajutus võimaldab luua julge vampnaise silmajumestuse, mis naljalt märkamata ei jää. Selleks kasuta pisut konkreetsema otsaga hajutuspintslit ja kanna värv laule kergelt suunaga üles kulmutipu poole.

*Pehmelt suitsune silmameik ehk C-kujuline hajutus aitab kitsad silmad kaunilt ümaraks maalida. Kanna lauvärvi laule kergete ringjate liigutustega pehme ümarama hajutuspintsli abil. 

Silma sisenurk

Just õige koht, kuhu piisake heledat, näiteks pärlmutrist lauvärvi tupsutada. Avab pilgu sekundiga! 

*Oluline on panna silma sisenurk vahvasti valgust püüdma. Langeta valik pigem külmema ja beežikama kasuks, mis silma hetkega ärksaks lööb. Väldi kuldseid ja hõbedasi toone – need võivad mõjuda liialt kunstlikult.

*Unistades eriti loomulikust ja püsivast tulemusest, kasuta silma sisenurgas sama heledat pliiatsit, mida kandsid limaskestale. 

Ülemine ripsmepiir

Kuulub nii lainerile, tumedale lauvärvile kui ka ainult ripsmetušile. Selle piirkonnaga annab palju mängida, kuid paar reeglit tuleb paika panna. 

*Silma sisenurgas olgu lainerijoon alati kitsam kui välisnurgas. Tömbilt lõppev sisenurk ei kaunista kedagi ning jätab mulje laiali nutetud meigist.

*Välisnurga puhul jälgi, et nii lainerijoone kui ka lauvärvi hajutus liiguksid suunaga ülespoole. Allapoole vajuv välisnurk teeb silma ilmatuma kurvaks.

*Äärista ülemist ripsmepiiri laineri asemel hoopis lauvärviga. Jälgi, et hajutad värvi kenasti ka ripsmete vahele. Kanna toode peale pigem vajutavate liigutustega, sest nii väldid pudenemist.

*Ripsmeid vaid ripsmetušiga ilmestades jälgi, et juureosa oleks kõige tumedam ja korralikult värviga kaetud. Võid kasutada ka pisemat pintslit, et ripsmejuurtele lihtsamini ligi pääseda. 

Alumine ripsmepiir

Just ripsmerea all on saladuslik koht, kuhu sobib õhtuseks seksikaks pilguks nii lainer kui ka tummine lauvärv. 

*Päevase meigiga ole ettevaatlikum, sest liigne tumedus alumisel laul võib päevavalguses näida liiga karm. Küll võid seal katsetada heledamaid toone ja mängida just erksamate värvidega, luues suviselt lõbusa silmameigi.

*Kindlasti jälgi hajutuse puhtust. Hea on värvi piirjoon kergelt ka vatipulgaga üle siluda, et tulemus oleks eriti õrn.

*Laineriga ole loominguline. Kasuta näiteks sädelusega varianti või konkreetse joone asemel vajuta ripsmete alla mõned täpikesed.

Laupiir

Naiselik pilk sünnib just seda piirkonda musta laineriga rõhutades. Hea nipp, kui muret teeb hõre ripsmekaar, sest tumedaga täites jääb mulje täidlasem ja lopsakam. 

*Katseta hoopis nahatooni silmalainerit – see teeb silmad suuremaks. Vali veekindel toode, sest silmaniiskus hajutab meigi kiiresti.

*Tooni pliiatsiga ära ka ülemine veejoon – siis ei uju meik silmi pilgutades liiga kiiresti minema.