Heitlikust ilmast hoolimata kipuvad pidulised sageli oma võimeid üle hindama, mis põhjustab väiksemaid traumasid ja põletusi.Foto: Robin Roots
Inimesed
23. juuni 2018, 13:56

Jaaninädalavahetusel saab kergemate tervisehädade korral abi valveapteekidest

Jaaninädalavahetusel saab kergemate tervisehädade puhul nii Tartus kui Tallinnas abi ööpäev läbi avatud valveapteekidest.

Tõnismäe Südameapteegi juhataja Külli Tederi sõnul tähendab jaanipäeva sattumine nädalavahetusele seda, et mõned apteegid sulgevad jaanilaupäevale eelneval reedel ehk 22. juunil ja jaanilaupäeval 23. juunil oma uksed tavapärasest varem. Samuti on 24. juunil ehk pühapäeval suurem osa apteekidest suletud. Seepärast ongi oluline teadmine, et jaaninädalavahetusel saab kergemate tervisehädade korral abi valveapteekidest.

“Suviselt soe kevad on paraku asendunud jahedama ilma ja vihmasajuga, mida prognoositakse ka nädalavahetuse pühadeks,” ütles Külli Teder. “Seetõttu soovitan ootamatu haigestumise leevendamiseks varuda ka külmetuse vastaseid ravimeid, et pidupäev ei jääks külmetusest tingitud haigusnähtude varju,” lisas ta. Heitlikust ilmast hoolimata kipuvad pidulised sageli oma võimeid üle hindama, mis põhjustab väiksemaid traumasid ja põletusi. Selle vastu leiabki abi apteekidest, kus saadaval mitmesugused põletusevastased ravimid, spreid ja geelid. 

Möödunud aastate jaanipühad näitavad, et pühade ajal esineb inimestel tavapäraset enam seedehäireid, mis tuleneb eelkõige rohkest ja rasvasest toidust ning alkoholist. "Samuti ostetakse rohkem pohmellivastaseid preparaate, valuvaigisteid, rasestumisvastaseid vahendeid, aga ka plaastreid ja antiseptikume,“ loetles Südameapteegi proviisor ravimeid, mille tarbimist jaanipühad tõstavad. 

Valveapteegid asuvad Tallinna kesklinnas aadressil Tõnismägi 5, Lasnamäel, aadressil Vikerlase 19 ja Tartu Raekojas. Lõuna-Eestis asub lisaks valveapteegile Tartus ka ööapteek, aadressil Ringtee 60a, mis on avatud iga päev hommikul kella seitsmest üheni öösel.