Blogid
21. juuni 2018, 10:22

Kolkaküla meeleheitel koduperenaised

Mulle tundub, et naistega juhtub midagi, kui nad lapsed saavad. Nende aju struktuur muutub kuidagi.

„Lapse saamine muudab su elu! Prioriteedid muutuvad täiesti!“ kuulutavad kõik värsked emmed kooris. Iseasi, kas paremuse või halvemuse poole. Tehke ise oma otsus.

Kutsusin sõbrantsi hiljuti kohvikusse. Kuna pühapäev on see päev, kus luban endale pastat, sealiha, kooki, sülti – mida iganes, sest esmaspäev on ju ülemaailmne jõusaalipüha –, siis tellisin endale põhiroa ja isegi kaks magustoitu, ning klaasi šampanjat.

„Ja teile?“ pöördus ettekandja mu sõbrantsi poole.

„Mulle palun klaas kraanivett. See on ikka tasuta, eks?“ uuris tema.

Ettekandja tegi veidra grimassi, ent kuna mina olin pool letti tühjaks tellinud, siis ta kaebama ei hakanud.

„Kas sa oled mingil eriti rangel dieedil?“ uurisin. „Väikese lehtsalati võiksid ju ikka tellida. Igal juhul su dieet töötab, oled viimaste nädalatega ikka kõvasti alla võtnud!“

„Ei-ei, mul on poja sünnipäev tulemas. Ta tahab iPadi saada. Seega olen üritanud viimaste kuudega 500 eurot säästa – maksan kodulaenu ära ja panen ülejäänu säästuarvele. Ega sellisel juhul minu palganumbri juures pole võimalik näiteks süüa osta. Söön tööl koolitustel ja kellegi sünnipäeva puhul kõhu nii täis kui võimalik, ja kõik. Tahan, et mu lapse elust ei puuduks midagi!“

Vangutasin pead ja küsisin, kas ta mu koogist ampsu tahab. Lusika kätte saanud, neelas ta pool kooki alla nagu nädalaid nälginud hunt.

Enivei, paar nädalat hiljem uurisin, kuidas lapse sünna läks. Selgus, et poiss oli kingipaki avanud, visanud sisu põrandale puruks ja marssinud minema, sest ema oli oma kullakesele kõhu kõrvalt julgenud osta eelmise mudeli. Tõepoolest, ma ei suuda ära oodata, millal minu elu sellesse etappi jõuab, kus varateismelised mind nagu orja ringi kamandavad!

Ahjaa, kas teile ei tundu, et meedia on jube tõsiseks muutunud? Isegi Cosmopolitan kirjutab rändekriisist ja poliitikast. Kus on tsirkus?