Pilt on loole illustreeriv.Foto: PantherMedia/Scanpix
Inimesed
20. juuni 2018, 15:50

EI TAKISTA RINNAD EGA PALJAS IHU: ISIS jahtis reklaamnäoks seksikat Briti modelli (4)

ISIS-e uus salakaval plaan nägi ette, et sotsiaalmeedia abiga leitakse neile uus "lesk", kes asendaks surnud postritüdrukut Sally Jonesi. Briti modelli puhul, keda Facebooki vahendusel värvati, ei olnud takistuseks isegi see, et naine oli poseerinud rinnapartii avali.

29-aastasest Kimberley Miners oli see, kellest taheti teha uus reklaamnägu ja värbaja, kes ISIS-e väele välismaalt liikmeid meelitaks, vahendab The Sun.

Londonist pärit naist keelitati ja meelitati Süüriasse kolima. Ajupesu kogenud Kimberley sõnul oli tema värbajaks Naweed Hussain, kes suri veebruaris toimunud õhurünnakus.

Minersi areeteeris politsei terrorismivastane üksus eelmisel aastal, kui naise ja Hussaini seotus tõestamist leidis. Üheks asitõendiks oli suisa õpetus, kuidas teha pommi.

Pikalt naist kinni siiski ei peetud, sest peagi selgus, et Hussain oli naist igati petnud.

Naise sõnul oli ajupesu teha talle toona väga lihtne, sest tal oli just väga karm lahkuminek kallimast. Lisaks oli ta rasedus katkenud.

Raskustele Facebookis kergendust otsinud naine sattus Hussaini otsa siis, kui esiti Süüria põgenike kannatusi sotsiaalmeedias jälgis. Naine jagas jubedatest õnnetustest ja plahvatustest pilte, kuid peagi kubises ta postkast kirjadest Süüria meestelt. Kõik tahtsid temaga vaid sõprust luua.

Üksik naine nautis tähelepanu ja kaaslasi, kuid lasi end seeläbi terroristide poolt lõksu vedada.

Hussain suutis naist veenda niivõrd, et too oli valmis mehega Türgis kohtuma, et sealt siis edasi Süüriasse põgeneda. Õnneks naine siiski enne arreteeriti. Hussein aga hukkus õhurünnakus.

Vaata SIIT!