Paul Marciano ja modellid Guessi moešõul 2011. aastal. Kate Upton on vanahärra vasakul käel. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
13. juuni 2018, 11:04

Moefirma Guess juht Marciano astus seksuaalse ahistamise süüdistuste tõttu tagasi (2)

37 aasta vanuse moefirma Guess kaasasutaja ja tegevesimees Paul Marciano astub tagasi. Neli kuud varem oli tippmodell Kate Upton, kelle meesteajakiri Maxim kuulutas äsja maailma seksikaimaks naiseks, Marcianot seksuaalses ahistamises süüdistanud.

Iseseisev uurimiskomisjon leidis neli kuud kestnud juurdluse käigus, et Marciano oli suhtluses modellide ja fotograafidega "ilmutanud puudulikku otsustusvõimet". Ühtlasi olevat Marciano asutanud end "olukordadesse, kus võisid sündida ja sündisidki õigustatud väited sündsusetu käitumise kohta".

Väidete all peetakse silmas süüdistusi sündsusetutes kommentaarides ja mobiilisõnumites ning ligitikkumises, sealhulgas suudlemises ja käperdamises.

Marciano jääb Guessi nõukogu liikmeks kuni 30. jaanuarini, vahendab New York Post. Esimeheks määrati tema vend Maurice.

Endine Guessi modell Kate Upton (26) oli 31. jaanuaril väitnud, et Marciano oli teda 18 aasta vanuses verbaalselt kimbutanud ning sündsusetult puudutanud. Marciano eitas süüdistusi, kuid taandus kaks nädalat hiljem Guessi igapäevatööst. 

 

A post shared by Kate Upton (@kateupton) on

Lisaks olid Guess ja Marciano ennetanud kohtuskäiku, makstes viiele inimesele, kes süüdistasid Pauli sobimatus käitumises, 500 000 dollarit.