Seksimiseks tasub otsida teisi hetki peale magamaminekuaja, et sellele saaks pühendada rohkem aega ja energiat.Foto: Vida Press
Suhted
6. november 2020, 10:04

KAS MAGADA VÕI SEKSIDA? Mis juhtub, kui seksid väsinuna? (19)

Kas seksida öösel või on selleks mõni parem aeg? Kas seksida väsinuna ja vastumeelselt või oodata õigemat hetke?

BuenaVida kirjutab, et kolmandik Hispaania naistest ja 22,8 protsenti Hispaania meestest on seksinud siis, kui neil tegelikult polnud selleks soovi. Uuring põhineb 1050 intervjuul. Miks nad olid sellega nõus? Enamik vastanuist ütles, et nad seksid, säilitamaks oma suhet. Kõlab loogiliselt, sest keegi ei taha partnerile öelda ei, otsida loobumiseks ettekäändeid ja valmistada kaaslasele pettumust.

Aga kas teisi  valikuid polegi? On ju teada, et seks ja kohustus on vastandid ja midagi head sellest ei sünni.

Rohkem und, rohkem seksuaalset erutust

Kui on valida, kas seksida väsinuna või hoopis magada, siis on parem end pigem välja puhata, kirjutatakse ajakirjas The Journal of Sexual Medicine avaldatud artiklis. Korralik väljamagamine aitab parandada seksuaalset iha, eriti naistel.

Rohkem või paremat seksi?

Seksimine väsinuna mõjutab tegema seda kiiremini, mistõttu eriti naised eelistavad oodata pigem paremat hetke. Seksuoloog Fernando Villadangose arvates pööratakse liiga palju tähelepanu seksimise sagedusele.

Inimestele võib tunduda, et kui nad ei ole vahekorras teatud arvu nädalas või kuus, siis nad ei naudigi seksi. Kui sellisest survest loobuda, siis võime avastada, et palju olulisem on seksi kvaliteet ja et see pakuks naudingut mõlemale.
Seksimiseks tasub otsida teisi hetki peale magamaminekuaja, et sellele saaks pühendada rohkem aega ja energiat.

Ja loomulikult ei tohi unustada ka omavahelist suhtlemist. Jaga partneriga oma mõtteid ja räägi oma vajadustest. Leidke iga päev aega teineteisele, lülitage välja nutiseadmed ja veetke koos aega. Seks ei muutu igavamaks mitte pika ja stabiilse suhte tõttu, vaid siis, kui me ei pühenda sellele aega ja energiat.