Mitmesugust

KIUSAMINE TÄNAVAL: poisike oli seljaga vastu elektriposti ja nuttis, kuid keegi ei aidanud... (12)

LISA KOMMENTAAR

ja siis?6. juuni 2018, 21:14
Nagu eelnevatest kommidest lugeda võib, kõik teavad põhjusi sekkumattuseks.
Järgmise teema all teavad nad täpselt, kuis sekkuma peab ja lausa karistada oskaks nad.
Mömmikud, noh. Katsu sekkuda, siis need verstapostid vaatavad suurte silmadega sind, nagu oleksid vähemalt UFO, või siis kurjategijate kuri ahistaja.
Sekkuda tuleb, ja moos. Kui keegi sekkuda julgeb, toeta, ära minesta!
Khm6. juuni 2018, 21:31
Jah. Alati tasub sekkuda ja kindlasti tasub ka sekkujale appi minna, toetada. Nokad saavad siis signaali, et karistuseta nad ei jää ja selline käitumine mõistetakse üldiselt hukka.
Rnx6. juuni 2018, 19:06
Leian siiski, et sekkuma peab ja kiidan kodanikku selle eest. Paraku on tulnud ka endal sekkuda sellistesse asjadesse ning pärast jamasid kuhjaga. Kuid kokkuvõttes oli see seda kõike väärt.
Valdo6. juuni 2018, 17:38
Kahtlane värk see sekkumine. Kolm teismelist juba kakluskogemusega päkapikku suudavad jagu saada täiskasvanust, kes viimati kakles võibolla ammusel nõuka armee ajal 30 aastat tagasi. Ja nagu teate, jagusaamisega ei piirduta. Röövitakse.
KUI NII6. juuni 2018, 19:29
siis leiavad oma kuulsusetu lõpu väga kiiresti, sest kõik pole memmepojad kes vahele astuvad kuigi pole kakelnud aastakümneid
jep6. juuni 2018, 17:33
aastaid tagasi sekkusin, kutsusin verbaalselt korrale ning helistasin politseisse. politsei tuli kohale, võttis jõhkrutsejad auto peale ning nagu aru sain, siis kutsuti ka vanemad järele oma võsukestele. olukord hiljem oli nii, et pidin ka oma sammud jaoskonda seadma ning mõne ütluse andma. paraku minu andmed ja nimi ning isikukood said nagadele kõik teada, üks veel oli kohal ka seal oma emaga ja kirjutas demonstratiivselt üles mu andmed ja ähvardas. mina paraku nende nimesid teada ei saanud. mõned kuud hiljem loobiti mu esimese korruse korteril kolm akent kividega puruks. tegin avalduse ja meenutasin ähvardamist, aga öeldi, et "oi oi ei tea, kas ikka olid nemad, mis siis et nad ähvardasid teil aknad sisse visata" ja nii asi jäigi. hiljem visati peale akende parandust üks aken uuesti sisse. üldiselt kutsun üles mitte sekkuma, sest pätipoistel rohkem õigusi kui ohvril ja ausal vahelesekkujal.
Tambovi hunt6. juuni 2018, 19:33
Sekkuda tuleb ilma politseid kutsumata ja verbaalsuse võid koju naise jaoks hoida. Nagadele tuleb pisut haiget teha, sellest keelest saavad nad aru..
to jep6. juuni 2018, 21:25
kaasanud ajakirjandus ja tõstnud asi kõrgele tasemele ( prokuratuur, õiguskantsler TV ) ja siis oleks näinud, kuidas asjad oleks hakkanud lahenema. Kaitseme teineteist, sest kunagi ei tea, millal omal abi vaja on.
veel parem7. juuni 2018, 08:48
- filmi (või mobiilista, või nutista) ja riputa lõwstikusse kõigile näha
ehk avalik poomine tänapäeva moodi
nägija6. juuni 2018, 16:49
Tartus ei olegi kombeks sekkuda, tean, sest päris pime ei ole. Sekkujat ennast vaadatakse nagu napakat, olgu see abivajaja siis eluohtlikus olukorras purjutaja, laps, või insuldi saanud oma maja kojamees.
Khm6. juuni 2018, 21:21
Sama ka Tallinnas paraku.
6. juuni 2018, 16:48
Selle eest kõik on kõvad lastekaitsjad ja päästjad siin õhtulehe kommentaariumis