Foto: Rauno Volmar
Mitmesugust
5. juuni 2018, 20:26

Kui hull siis on õigupoolest Edgar Savisaare tervislik seisund? Vaata, mida rääkis endine poliitik oma tervisest veebruaris Naistelehele antud intervjuus.

Edgar Savisaar: "Südamearst Jaan Eha ütles, et mul on kuus parandamatut haigust." (46)

«Kui te nüüd küsisite, mis on minu jaoks tähtsam … kas see kohtuasi või minu tervis, siis loomulikult tervis," mainis Savisaar Naistelehele veebruaris.

"Mind lüüakse üles kuue-seitsme ajal. Antakse rohtusid ja tehakse süsti ja … Need insuliinisüstid on ju sellised ebamugavad, valusad. Ega sa siis enam maga. Saan päeva peale neli sutsu. Kolm insuliini ja ühe Viktoza. See alandab ka veresuhkrutaset. Siis on mul peal selline asi … (Kerib särgi üles.) Oh, täna hommikul võeti just maha. Selline asi, mis kontrollib südame rütmi. Mul jätab süda kõvasti lööke vahele. Paar-kolm sekundit, mis on päris palju. Mul on ju infarkte olnud. Mõnede arstide arvates üks, teiste arvates kaks. Esimene infarkt … Kellel läheb halvemini, kellel paremini. Minul läks siiski paremini. Teise-kolmandaga inimene tavaliselt enam vastu ei pea. Kuulus südamearst Jaan Eha ütles, et mul on kuus parandamatut haigust. Alates isheemiatõvest ja diabeedist … Jalg ei ole ka veel kasvama hakanud, näete. See oli nüüd huumor, ma igaks juhuks ütlen.

Hiljuti avastati, et mul on olnud ka ajuinsult. Olin ju selle jalaga kuu aega koomas. Arvatakse, et see oli sel ajal. Mõned arstid arvavad, et see on olnud viimasel ajal, kui mul need kohtuasjad siin on olnud.

Massööre mul siin ei ole, aga me teeme jala peale tõusmist. 16 korda tõusen voodist püsti. Saan ju aru, et pean seda tegema. Kui ma selle jalaga haiglast välja sain, siis arstid pingutasid minuga kõvasti. Nad suutsid mu ju ikka jalgade peale panna. 

Mulle määrati ju jälle uus terviseekspertiis – pean need kõik ikka läbi tegema.  Ma siin vahepeal mõtlesin, tänagi mõtlesin, et teen ühe avalduse. Et mulle aitab nendest ekspertiisidest ja kõigest muust. Et tehku, mis tahavad minuga. Aga noh, vaata, kui selline saatus on määratud, eks ma siis pean sellega elama.»

Täispikka intervjuud loe siit.