Yoko AlenderFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
6. mai 2018, 12:57

VIDEO | Yoko Alender: kui kuulen isa laulu, tean, et teen sel hetkel õiget asja (26)

"Ma arvan, et ma olin suhteliselt normaalne laps. Eks ma olin olude sunnil väike täiskasvanu ja pidin isale vahel viinakokteili peale mahla ostma minema," räägib Yoko Alender saates "Hommik Anuga" oma lapsepõlvest.

Yoko arvab, et tema isa Urmas Alenderi lugu "Küll ma ootasin sind" on pühendatud talle. "Mul on selline teadmine küll, aga ma ei tea, kas see tõele vastab ja kust ma selle võtnud olen. Aga vahet ei ole, mulle on meeldinud mõelda, et on üks lugu küll."

Alender räägib, et alati kui kuuleb isa laulu, teab ta, et teeb sel hetkel õiget asja. "Mul on väike mäng, kui mul on olulised asjad elus, näiteks lähen reisile ja taksos tuleb isa lugu või kohtun uute inimestega ja taustaks mängib tema lugu, siis mõtlen, et see on tore, positiivne märk."

Yoko rääkis saates ka ajast, kui otsustas väikese lapse kõrvalt kaheks kuuks Indiasse minna. "Herta on mu teine laps ja temaga oli klassikaline lapsega kodus olev aeg, leiva küpsetamisest ise püreede tegemiseni. Aga kui ta sai 9-kuuseks, oli mul sellest nämmutamisest küllalt saanud. Siis tuli huvitav võimalus, kui Budismi Instituut oli korraldamas reisi Indiasse koos kunagise professor Linnart Mälliga ja mind kutsuti sinna giidiks."

Poliitik sõnab, et emad ei tohi enda soove laste kõrval ära unustada. "Ma arvan, et peab ikkagi enda tassi täis hoidma. Kui sa ise läbi põled, on see lastele veel raskem kui vahel trennis käia või omale uus hobi leida. Igaüks ise teab, mis teda toidab ja mida ta vajab. Oluline on, et nii naised kui mehed sellistest asjadest avatult räägiksid, sest muidu me ei saagi terveid peresid."

"Elu ei olegi ideaalne. Tuleb puhata, taastuda. Vahepeal tundus, et on ideaalikultus ja kogu aeg peab laste juures olema. Hea on, kui suudad olla enamus ajast enda juures, mitte olla kogu aeg autopiloodi peal," räägib Alender.