Gerli PommerFoto: Erakogu
Blogid
6. mai 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Gerli Pommer: üldiselt kirjutan sellest, millest tahan, aga katsun draamat mitte külvata (1)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Gerli, 27, ettekandja Floridas countryclubis

Bloginimi ja -aadress: Gerli pesa, www.gerlii.com

Lugejate arv päevas: Tuhande ringis

Kui kaua oled bloginud: 11 aastat, aga sellest kolm viimast avalikult selle bloginime all

Kandideerimise kategooria: Elu välismaal

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Alguses olid mul sellised plikalikud nimed nagu taskuke ja pesake ja muud säärased, aga tahtsin midagi lihtsamat ja kui otsustasin domeeninime osta, ei mõelnud kaua ja panin gerlii.com. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Üldiselt kirjutan sellest, millest tahan, aga muidugi katsun draamat mitte külvata, endast mitte liiga palju rääkida ja kuna mu vanavanemad ka mulle kaasa elavad ja loevad, siis midagi isiklikku ikkagi ei kirjuta, et neid mitte šokeerida.

Gerli Pommer Foto: Erakogu

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kirjutan pigem õhtul, siis on päev juba möödas ja hea rahulik kirjutada. Vahel ka päeval, kui on vaba päev. Öösel ma ei kirjuta tavaliselt, siis juba mõte magab. 

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Minult on palju küsitud, miks ma vloge ei tee, aga ma alustasin blogiga, kuna mulle  meeldib kirjutada, mitte kuna mulle meeldib oma elu jagada. Seega jäävad videod minu poolt siiski tegemata.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Mina isiklikult ei blogi "turu" jaoks, vaid oma sõpradele ja ise loen meelsasti häid blogisid, minu jaoks ei ole neid (või siis meid) ülemõistuse palju. Häid blogisid ja eriti sisukaid blogisid ei ole väga palju. Neid, kes alustavad ja paari nädala pärast lõpetavad, nagunii eriti jälgida ei jõua.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldivad jutupostitused koos piltidega, siis on hea ettekujutlus kogu aeg olemas, millest räägin või millest keegi teine räägib, kui mina olen lugeja rollis. 

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Siinkohal pean ütlema, et ma ei ole kunagi ühtegi koostöö pakkumist enda blogi raames vastu võtnud, kuna see ei ole minu jaoks äritegemise koht. Millalgi tegin katset ühe teise blogija blogi jaoks, aga ütlesingi ausalt ära, et toode mulle ei meeldi ja kuna teised, kes katsetasid, ütlesid sama, otsustas tootja, et ta negatiivset tagasisidet ei taha ja postitus jäi kirjutamata. Käituksin enda blogiga samamoodi, ausus ennekõike.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Minu postituste all on enamasti positiivsed kommentaarid ja need teevad mulle ainult rõõmu. Alati on tore lugeda, kui kellelgi on olnud naljakas või kui kellelegi meeldib mu riietus või soeng või keegi saab minu arvustustest ideid. Kõige negatiivsemad kommentaarid tulid minu blogisse mõni aeg tagasi, kui tegime Mallukaga kokkuleppel ühe naljablogi, kus ma siis tema üle pisut nalja heitsin. Ta jagas seda enda lehel ka ja inimesed läksid täiesti endast välja, et mis morsk ma olen, et julgen selliseid asju Malluka kohta öelda jne. Ma olin ikka täitsa šokis, ütlesin lausa Mallukale, et ma ei kujuta ette, kuidas ta sellise negatiivsusega igapäevaselt hakkama saab, ma olin ühe tunniga juba valmis oksa tõmbama ennast. Võtsin ikka väga hinge neid. Õnneks üldiselt mul negatiivseid kommentaare pole ja ma neid eriti hinge võtma ka ei pea, konstruktiivne kriitika on muidugi teine asi ja nendest sõnadest õpin alati. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

On palju asju, mis on minu jaoks liiga isiklikud. Üks, mida ma alati respekteerin, on mu pere. Ma ei kirjuta neist kunagi midagi, mida nad ei taha ja peresuhteid ei lahka ma ka blogis mitte kunagi. Tavaliselt ei kirjuta ma ka kohtingutest kellegagi, sest kui need kuskile ei jõua, siis milleks tervele maailmale näidata, et vot veebruaris käisin viie erineva kutiga väljas. Mulle meeldib rääkida oma tegemistest ja emotsioonidest, aga tõmban selgelt piiri vahele, mida ma ei taha, et minust kõik teaks. Mu ema on siinkohal mind kõvasti mõjutanud, alguses, kui kinnisest blogist avalikuks muutusin, ei osanud ma arvestada, kui paljud mu tuttavad (ja ka need, kellele ma ei meeldi) mu postitusi tegelikult loevad. Nüüd olen juba targem.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

See on kättesaadav ainult mulle endale, üsna teismelise kirjutatud mõttetu jutt. 

Lugesin esimest postitust ka ise huviga, see oli üle 10 aasta tagasi ja kirjutasin seal, kuidas läksin sõbrannaga telefoni teel tülli ja see on päris kurb. Saatsin screenshoti ka oma sõbrannale, arutasime, et ei tea, mis meid üksteise peale küll karjuma pani, sest praegu ei karju me kunagi teineteise peale.

Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad aadressil eba.marimell.eu anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.