Ethel AoudeFoto: Erakogu
Blogid
2. mai 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Ethel: kirjutan postitusi, kui lapsed on lasteaias

„Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega.“ - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Ethel Aoude, 34, töötan.

Ethel Aoude Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Tagasi Eestis www.tagasieestis.com.

Lugejate arv päevas: 500 ringis

Kui kaua oled bloginud: 10 aastat

Kandideerimise kategooria: Elulised blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Algselt kasutasin omanimelist Wordpressi lehekülge. Kui aga oma domeenile üle kolisin, olid lisaks tagasieestis.com’ile kaalumisel mitmed multikultuursusega või Aafrikaga seotud nimed. Lõpliku valiku tegin lähtuvalt sellest, kuidas ja kellele tahtsin Google’i otsingumootoris leitav olla.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Julgusest vist puudu ei jää, pigem pealehakkamisest. Mõnikord tunnen, et ütleks ka popil teemal sõna sekka, aga kui ma kord kirjutamiseni jõuan, on teema juba vaibunud ja ei tundu enam mõttekas uuesti surkida.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Vabal päeval, kui lapsed on lasteaias, sest siis on aega ja keegi ei sikuta samal ajal varrukast.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Vlogida olen mõelnud küll, aga mitte seetõttu, et blogimine kuidagi eilne on. Pigem jookseb jutt rääkides kuidagi paremini. Samas ise loen blogisid just tihti bussis või kohas, kus pole justkui viisakas heli kasutada. Siis mõtlen, et äkki minu lugejad on samasugused ja nii ma lõpuks ikkagi pigem blogin kui vlogin.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Kui blogida vaid ärilisel eesmärgil, oleks meie väikse turu jaoks tõesti palju. Aga kui blogimise eesmärk on oma mõtteid jagada, siis las olla turg väike, mõtteid ei saa ikka liiga palju olla.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Meeldib jutupostitusi illustreerida piltide või videotega. Endale meeldib just selliseid kõige rohkem lugeda.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Väga tahaks öelda, et raha eest ebameeldivat toodet ei reklaamiks, aga eks sõltub ikka natuke summadest ka. Nimelt üks miljon on küll meie pere eelarvest puudu ja sellise summa eest olen valmis palju hullemateks tempudeks, kui ebameeldiva söögi maitsvaks kirjutamine või koleda spa ilusaks kiitmine. Eks mingid eetikapiirid ikka jäävad ka. Otseselt relvi ja narkootikume ikka ei reklaamiks või ilutoodet, mis näonaha või juuksed maha põletaks.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kuna olen abielus moslemiga, on palju negatiivseid kommentaare just sel teemal. Aga lahutust ei ole veel sisse andnud.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Seksist ja peretülidest ei kirjutaks. Vähemalt siiani pole kirjutanud. Aga tõesti, mõni asi võiks ikka enda teada jääda küll.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu esimene postitus on siin: http://tagasieestis.com/hello-world-2/. Eks ma loen ja mõtlen, et olin ikka „blond“ küll. Tegelikult ei saa ma aru, miks alustasin kirjutamist end naeruvääristava looga.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.