Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
7. mai 2018, 08:00

20 kilo kaotanud naine jagab nippe, kuidas see tal õnnestus

«Oi, ma olin kole! Kõht rippus, midagi selga ei mahtunud! Ma ainult vingusin ja hädaldasin,» meenutab nelja lapse ema Sirli Poolakene (32) aega, mil ta kaalus 95 kilo. Naine räägib, kuidas tal õnnestus 73 kiloni jõuda ja mis on sel teel olnud tema suurim motivaator.

Kõigepealt tuleb öelda, et ma ei ole iial kondikubu olnud, kehakaal on alati kõikunud. Kõige hullem aeg oli 2012. aastal, kui sündis mu neljas laps ja kaalunumber näitas hirmuäratavad 95 kilo. Siis mõtlesin, et piir on käes. Sain kaalu küll vahepeal alla, kuid see hakkas taas üles liikuma. Vaikselt kosusin jälle 85 peale, siis lõi ette juba 90.

Eelmise aasta augustis sõitsime mehega puhkusele ja mind tabas autos mõte, et äkki oleks aeg liituda Erik Orgu toitumiskavaga. Esiteks pani mind õudusest värisema suur kaalunumber. Teiseks – oi, ma olin kole! Kõht rippus, midagi selga ei mahtunud. Ma ainult vingusin ja hädaldasin. Kui end tütre sünnipäevapiltidel nägin, oli mul lausa vastik end vaadata. Olin üüratu! Tuttav ütles: ohoo, kus on muskel! Ta viitas paksudele käsivartele – see läks küll väga hinge.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu