Foto: Violetta Honkisz
Naisteleht 27. aprill 2018 12:02
Oleme kõik maitsnud kasemahla ja kuulnud selle taastavast ning elujõudu andvast väest. Taimetark ja apteeker Maret Makko kõneleb kasemahla väärt omadustest, õpetab kasesiirupit keetma ning juhendab, kuidas noori kaselehti toidus kasutada.

Oleme kõik maitsnud kasemahla ja kuulnud selle taastavast ning elujõudu andvast väest. Taimetark ja apteeker Maret Makko kõneleb kasemahla väärt omadustest, õpetab kasesiirupit keetma ning juhendab, kuidas noori kaselehti toidus kasutada.

Talve jooksul närtsinud ja saasteainetega täitunud keha januneb vitamiinide ning antioksüdantide järele, nahk nõuab niisutust, meeleolu turgutust ja luud tugevdamist. Emake loodus on arvestanud, et kevadel vajab organism puhastamist ja turgutamist ning siinkohal tulebki appi kasemahl.

Kasemahlas on rikkalikult vitamiine ja mineraale. Nii näiteks sisaldab see C-vitamiini, antioksüdante, flavonoide, nagu kvertsetiin, mis vähendab põletikku ja toetab hormooni insuliin toimet. Kvertsetiini kasutatakse sageli ka allergiate korral, see tugevdab südame veresooni, alandab kõrget vererõhku, ravib depressiooni ja aitab vähendada veepeetust.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon