Suhted

VEGANIST EMA SÜDAMEVALU: eks tahab kättemaksuks meie lapsele liha sööta (396)

LISA KOMMENTAAR

noh30. aprill 2018, 09:13
peaaegu et vihkan lihasööjaid
Mari29. aprill 2018, 22:36
Iga inimene peaks ise valima kas tahab olla vegan või mitte,see ema on debiil.Kui laps tahab olla vegan siis las ta otsustab seda siis kui asjast aru hakkab saama.Ma tean üht naist kes otsustas et ta kass võiks olla vegan ja kas suri sest kapsaleht teda elus ei hoia.Laps vajab samuti mitmekülkset toitumistumist et areneda ja kasvada.Sellised ei tohiks lapsi saada.
jah..29. aprill 2018, 12:51
Mul ei ole veganluse vastu midagi, aga mind tohutult häirib et veganitest vanemad hakkavad sünnist saati oma lapsi veganiteks kasvatama. Lihtsalt sellepärat, et Mina leian, et IGAÜHEL peaks olema õigus ise valida oma tee.
...30. aprill 2018, 20:55
ja lihasööjad kasvatavad oma lapsi lihasööjateks, ei küsi ju lastelt ja seda kõike sellepärast, et nii ollakse harjunud
juku27. aprill 2018, 20:32
Veganarst on andnud Maseri arvamusele vastulöögi, öeldes, et Soome, Rootsi, Kanada, Austraalia ja Ameerika Ühendriikide riiklikud toitumissoovitused on tunnistanud veganluse sobivaks toitumisviisiks kogu inimese elu vältel.
Ja vaadake millised nad nüüd on.
tomm28. aprill 2018, 14:52
27. aprill 2018, 20:05
Lastekaitse peaks sekkuma ja selle hullu muti käest lapse ära võtma.
No27. aprill 2018, 19:48
ei viitsi ligi 400 kommi lugeda aga kes see tänapäeva veganlus mitte heaoluidiootsuse järjekordne haigus pole ?
Sõda vaja vist, teevad veganlased kirsast suppi nii, et sahiseb.
JUHAN27. aprill 2018, 19:41
omal ajal meil koolides õpetati, et kui meie eellane, ahvinimene läks taimetoidult üle segatoidule, siis hakkas loomsete valkude mõjul ka tema aju mass suurnma, nii et sai toimuda ka kiir areng. Tööriistad, tule kasutuselevõtt, artikuleeritu kõne, mõtlemine jn,e,. Hakka nüüd kas või uskuma Ses näib et veendunud veganite taandareng on üllatavalt kiire. Oma hulluse ohvriks tuuakse ka kaitsetu lapsed, kelle kasvav organism vajab palju loomseid proteiine. Ja paju muudki, millest taimetoidu puhul puudu jääb.
!!!27. aprill 2018, 19:34
Laps isal ning emal on lapse tervisliku toitumise suhtes erinevad vaated. Miks peaksid just ema omad domineerima jääma? Laps on ju ometigi ühine, mitte ema eralõbu ning eraomand. Ja üldse ma arvan, et igasugused ekstreemsed katsetused ja eksprimendid tuleks laste peal peal ära keelata Kui laps saab suureks, las valib siis oma menüü ise.
juku27. aprill 2018, 20:34
Ema jõuab harilikult kõvemini lõuata ja isa tõmbab uttu. Ongi õigus maia seatud.
Helen27. aprill 2018, 12:50
Mul tekkis küsimus, et miks/kuidas ainult emal on õigus otsustada, mida lapsele süüa anda? Kui laps on isa-vanavanemate juures, siis seal ta sööb ju seda toitu, mida talle antakse.
Ja kui ema vegan on, miks ta siis lapsele rinnapiima sisse jootis? See ju samuti loomne produkt! Või ta ei imetanudki oma last, kartuses end ära kurnata? Ja ega polegi vist väga vahet, sest veganist ema rinnapiimas puudusid vajalikud valgud, kaltsium, raud ning lisaks ei saanud beebi sealt talle tarvilikke A, D ja B vitamiine.
2-aastane on veel väike ja sööbki peamiselt erinevaid putrusid ja juurviljamökse. Kuid tasapisi peaks teda ka lihaga harjutama, sest muidu tal ei tekigi seedeensüüme, mis võimaldaksid normaalselt seedimist ja kasulike ainete omastamist.
Kaheaastane pugib juba ammu liha, mõtlen normaalset last27. aprill 2018, 14:57
Alates neljandast elukuust võib imiku toidusedelit rikastada liha- ja köögiviljatoitudega: https://www.hipp.ee/et/imikutoidud/tooted/menueued/menueued-lihaga-peale-4elukuudalates-6elukuust/
Mõtlik 27. aprill 2018, 12:29
Äärmused pole kunagi mõistlikud. Inimene on arenenud omnivoorina. Liha ei ole kindlasti kahjulik, küsimus on tasakaalustatud toitumises. Ema ei tohi oma trendieksperimente oma lapse ( alles kasvava ja areneva organismi) peal välja elama.
27. aprill 2018, 13:33
Ema tervis paistabki juba täitsa tuksis olevat sellest veganlusest.
Ja-ja27. aprill 2018, 12:23
emme arvates oleks tulnud lapsele krõpse ja friikaid sööta. Mida see eks selle lihaga jamab??
mõistlik27. aprill 2018, 11:41
Lihal ja lihal on vahe. Viinerid, pihvid, kalapulgad ei ole ei liha ega kala. Kui tahta lapsele korralikku toitu anda, siis ikka naturaalset liha ja kala. Eelistatavalt tuttava jahi- ja kallamehe käest.
Ära targuta!27. aprill 2018, 15:05
Arvad vist, et keegi peale sinu ei tea, mida liha tähendab.
Pihv ütleb möni ka kotleti kohta, üdiselt see siiski on valmistatud viilutatud lihast, tavaliselt veiselihast.
Marju27. aprill 2018, 11:02
Naine ütleb, et eksmees tahab lapsele kättemaksuks liha sööta, kuid naine ise piinab kättemaksuks oma last veganlusega. Kas see on naise arvates õige tegu? Tekib küsimus, et kumb on hullem lapsevanem???
Lapsest on kahju! Kui lapsel jäävad vajalikud toiteained lapsena saamata, siis see mõjutab tema arengut ja tervist kogu ülejäänud elu.
mina27. aprill 2018, 14:27
usun küll, et ka taimetoidust on võimalik saada kõik organismile vajalik, aga lihtne see pole ja nõuab päris palju teadmisi, mida kindlasti kõikidel veganitel paraku pole (ei pea silmas seda ema, temast ei tea ma midagi, räägin enda tuttavate põhjal).
mina ise olen kõigesööja, aktsepteerin teiste (täiskasvanute) valikuid, mind häirib kui mulle hakatakse taimetoitlust peale suruma ja samuti võiks laste toidulaual olla lubatud ka puhtad liha, kala ja piimatooted, ehk siis mitte kalapulgad ja vorstid-viinerid jms. enda tuttavate laste pealt näen, et nad sooviksid vähemalt maitsta, aga ema ei luba...
lapse sõbrad käivad aeg-ajalt meil ja ikka pakun neile vahel midagi süüa, kuna keegi mulle ei öelnud, siis ei teadnud, et üks lastest on veganite perest. sain sellest teada alles siis,kui poiss (13 aastane) enne koju minekut minu juurde tuli ja palus, et ma tema emale ei ütleks, et ta meie juures liha ja kala sõi.
tegelen ise toitlustusega ja aeg-ajalt tuleb toitu valmistada ka veganitele ja teistele taimetoitlastele.
olen uurinud nii pakutavate vegan juustude, vorstide, lihaasendajate ja muu sellise koostisaineid, kuidas neid valmistatakse ja nii mõnigi kord on kerkinud küsims, et kas tõesti on see tervisele kasulikum ja keskkonnasäästlikum....
minu jaoks on ka paljude vegantoiduainete maitsed lihtsalt vastuvõetamatud ja kui ilma lihata saan vabalt hakkama, siis ilma või, muna, juustu ja kalata ma lihtsalt keeldun elamast :)
AINED võid ju kätte saada27. aprill 2018, 15:16
Toit peab olema tasakaalustatud ja normaalses toidus on asendamatuid aminohappeid ja kõike muud, pealegi imendub erinevalt, kui mingist tabletist.
Mõned rahvad elavadki näljapiirkondades - ka ei sure ära.
Oma lapsega võiks siis eksperimenteerima hakata, kui üks põlvkond veganeid on juba täiskasvanuks saanud.
Triin27. aprill 2018, 15:40
Sama siin. Mu täiskasvanud lapsed on veganid, nende eeskujul loobusin paar aastat tagasi lihatoodetest ja üldse ei kahetse. Samas kala, juust, vabapidamisel kanade munad on menüüs. Kalast ja juustust kindlasti ei loobu, muna tarbin väga harva
27. aprill 2018, 16:03
Aru ma ei saa, et kui veganitele liha nii vastumeelne ja jube on, siis miks nad seda lihamaitset siis iga hinna eest püüavad saavutada muude koostisainetega? Et tegelikult ikka liha maitseb siis ju.
iuu27. aprill 2018, 10:47
Need vanemad ise teevad oma lapse lisaks veel vaimselt hageks omavaheliste suhete klaarimise käigus.
Õhtulehe toitumis/lastekaitsespetsialistid on rääkinud!27. aprill 2018, 10:38
Praelihas on 5,4 grammi proteiini saja kalori kohta, seevastu brokoli kapsas on saja kalori kohta proteiini 11,2 grammi. Mõelge selle peale.
ja27. aprill 2018, 11:40
ise mõtle, KUI erinevad on taimse ja loomse päritoluga valkude molekulid! Grammid ei ole üldse olulised - omastatavus ja vajadus organismile on nii erinev ning mõlemad on vajalikud, üks ei asenda teist.
Toitumisspetsialisti27. aprill 2018, 11:44
arvates piisab siis proteiini saamiseks ainult brokoli söömisest? Lisaks saab brokoli söömisega kauba peale kaasa palju toredaid kemikaale ja pestitsiide.
Samas ega brokoli peabki nii palju valke sisaldama, sest organism ei suuda taimseid valke niisama hästi omastada nagu loomseid valke. Ja samas kui söödki pidevalt liiga valgurikast toitu ja organism saab liiga palju valku, siis see on jällegi tervisele kahjulik. Tuleb süüa tasakaalustatud-mitmekesist toitu, menüüs peavad olema juur- ja puuviljad, liha, piimatooteid, kindlasti ka leib ja kalatooted. Ja lapsi ei tohi igasugu hullusi sundida kaasa tegema.
JuSS28. aprill 2018, 12:19
Brokolist üksi ei piisa. Lugesin, et mõningate vajalike, lihas sisalduvate aminohapete saamiseks peaks taimetoiduline sööma sellisel juhul iga päev asendusena vähemalt 50 grammi kreeka pähklite tuumi. Samuti on vajalik ka rasvad saamiseks oliiviõli.
to: Õhtulehe...27. aprill 2018, 12:18
Kapsast peab päris palju vitsutama, et sada kilokalorit kätte saada. Praeliha võtad mõned väiksed sõbralikud ampsud ja saad oma valgud kätte, sinna juurde sööd inimlikult PARAJA koguse brokkolit ja koos selle praelihaga on toit kohe mitmekesisem ja tervislikum.
tomm28. aprill 2018, 17:09
Mõtleme siis, aga ilma demagoogiata. Toiduainete kaloraaži mõõdetakse tekkiva energiahulga järgi nende söestamisel ahjus. Kui palju inimese seedesüsteem toiduainetest energiat saab, on hoopis teine teema.
Liha sisaldab 25gr proteiini 100gr kohta.
Brokkoli 2,5gr proteiini 100gr kohta.
Seega liha proteiinipõhine toiteväärtus on 10x suurem.
tomm1. mai 2018, 14:03
Pane siia nüüd kirja, palju on lihas ja brokkolis proteiini kaalu järgi.
Ilmselt pead kilode viisi brokkolit õgima hakkama, et tiba proteiini saada.
Mare27. aprill 2018, 09:56
Päris hirmutav on lugeda, kuidas veganist ema mängib oma lapse arengu ja tulevikuga. Kasvav organism vajab nii loomseid kui ka taimseid valke. Valkude põhiülesanne on organismi kasvamise, ehituse ja arengu tagamine. Kui laps kõiki neid hädavajalikke valke ei saa, siis tal tekivad probleemid organismi kasvu ja väljakujunemisega, ei teki normaalset immuunsüsteemi, antikehasid, jne.
Kui lapse isa tahab lapsele ka lihatoite anda, siis seda EI TOHI ju ükski ema keelata! Laps peab saama tasakaalustatud ja mitmekesist toitu.
Lausa uskumatu, milliseid naisi meie hulgas leidub ja vaesed lapsed, kes selliste hulludega peavad koos elama. Lapse organismile tehtud kahjud võivad olla pöördumatud.
ja27. aprill 2018, 13:00
hämmastav on seegi, et see toitumishäiretega seltskond naudib ise mõnuga omnivooride poolt loodud mugavusmaailma - kogu nende toit ja lisaained ja kehakatted ja tehnikavidinad, hooned ja kogu sisustus jpm. on toodetud omnivooride poolt! Ja ravima peavad neid samamoodi omnivooridest arstid, ravimitega, mida on välja töötanud ja tootnud omnivoorid. Miks see sekt ei loo oma pseudomaailma, kus nad toodavad kogu eluks vajaliku ise, alustades joogiveest ja lõpetades hauakaevamisega, isevalmistatud tööriistadega, loomulikult. Miks peavad teised seda häiret niimoodi toitma ja selle juures laskma häirida normaalselt liigiomaselt toituvate inimeste elu?
Indrek227. aprill 2018, 09:48
Sellistelt tuleb lapsed ära võtta.
kriku27. aprill 2018, 09:35
nosee importsodi mis meil poes liha nime all müüakse nüüd küll tervislik toit pole, kui liha poleks odavalt kätte saadud 10 aastat külmutatud olnud laojääk siis milleks on vaja korralikule lihale lisada sojat ja mürgist maitsetugevdajat? lihale piisab vaid piprast ja soolast
ja ega need pestitsiididega juurikad paremad ole, iseasi kui osta ökot või veel parem ise kasvatada
27. aprill 2018, 09:42
Aga kes käsib või miks sellist sodi osta? Minge turule ja ostke talumehe käest korralikku ja värsket kraami või leidke endale oma varustaja, kelle toodetes võite kindlad olla. Toetate ka sel moel Eesti põllumajandust.
hee27. aprill 2018, 11:28
sa pole vist turul käinud, ega seal ole nagu vanasti, et talunikl lihakeha ripub konksu otsas ja lõikab sealt soovitud tükke. Praegu ei tea müüjad oma kaubast mitte midagi
27. aprill 2018, 16:05
Jaah29. aprill 2018, 17:43
Ei ole talumehel aega turul passida. Turul on elukutselised turumüüjad, kes hangivad kaupa laududest, nagu poedki.
Kobi Hokk27. aprill 2018, 09:07
Tean ühte toortoidu kummardajat. Oli teine mõni aasta tagasi kena särav naisterahvas. Nüüd ei tunne äragi, kulgeb ringi selline ära vajunud kõrend (nagu oleks mingi paha haigus küljes) ja ajab nagu jehoova tunnistaja oma porgandimantrat suust välja. Jääb mulje, et see veganlus on samasugune ususekt nagu kõik teised igasugu Ali-baba kummardajad. Vahet pole, tehke inimkatseid enda peal omakeskis ja ärge suruge neid teistele peale.
Maamiis27. aprill 2018, 09:05
Kus lastekaitse töötajad on? Kas keelatud ei ole last piinata .Laps peab ju täisväärtusliku toitu saama!
just27. aprill 2018, 09:47
ja liha ei ole täisväärtuslik
to 09:4727. aprill 2018, 10:07
Liha on täisväärtuslik toit, mida iga kasvav organism vajab. Ja kui tegu on veganiga, siis ei saa see laps ka muna– ja piimatooteid. Ehk küsimus pole mitte ainult lihas, vaid ka teistes loomsetes valkudes, mida laps saaks muidu näiteks kohupiimast ja munast. Ilma loomsete valkudeta jääb aga lapse areng kängu, immuunsüsteem saab kõva paugu, nahk on kuiv ja ketendav. Ema aga see ei paista kuidagi huvitama. Selliste hullude "tervise friikide" käest peaks küll lapsed ära võtma. Eesti kliimasse ei sobi veganlus, eriti arenevale lapsele. Kui ema tahab oma tervisega eksperimenteerida, siis see on tema asi, kuid laps jätku rahule. Nüüd ei saa varsti lapsed ka koolis tasakaalustatud toitu, sest ka sinna tahetakse erimenüüsid veganite jaoks.
to just27. aprill 2018, 10:26
b12 mis on vajalik vereloomeks; kreatiin, mis on vajalik ajule ja lihaskudedele arenguks, karnosiin, mis kaitseb aju ja lihaseid ja üldse organismi haiguste eest - neid saab inimorganism AINULT LIHAST. Lisaks b3 ja d3 - neid saab vaid kalast. Vaid taimsel toidul jääb neist kõigist puudus organismil. Täiskasvanuna tee mida tahad oma kehaga, aga kasvav organim vajab liha
Vale jutt27. aprill 2018, 10:52
Vaata näiteks taimetoitlastest gorrillasid ja teisi inimahve. Mis vitamiinist neil puudu jääb? b 12?
to vale jutt27. aprill 2018, 11:01
taimetoiduliste loomade organism on evolutsiooni käigus kohanenud taimetoiduga. Sinu võrdlus on sama loogilin ekui ütelda, et näe - kala saab küll vee all ilma hingamata hakkama, miks siis laps ei peaks... Inimese organism, seedeelundkond ja kõik muu on omane segatoidulisele ja vajaba ka loomseid toite.
eh27. aprill 2018, 11:45
ja vägagi paljud inimahvid söövad ka loomset toidukraami, lausa toorest lihagi, selleks ISE saaklooma tappes! Lisaks on tegu erinevate loomaliikidega, kelle elupaik, eluiga ja elu kulgemine tervikuna ei ole ligilähedaseltki sama, mis inimesel. Tahaks näha, kui kaua need võrdlejad saaksid elada samamoodi samas kohas ja samades tingimustes gorilladega, ilma riiete-jalatsiteta ja nutividinateta... Geneetiliselt on inimesel sugulust isegi nii mõnegi taimega, ometigi ei kasva meile juured alla (vähemalt mitte eluajal).
...27. aprill 2018, 11:54
See on ikka päris naljakas juba, kuidas täiskasvanud inimesed ei suuda ise mõelda ja infot leida. B12 vitamiini saadakse bakterist, millest siis alles organismis olles tekib B12 vitamiin, vanasti said inimesed seda bakterit mullastest juurviljadest ja juurikatest või puhastamata veest, ja loomad samuti looduslikult toidust, tänapäeval aga ei saa ka loomad (nt farmiloomad, kelle liha süüakse) seda enam toidust kätte, vaid nende toitu rikastatakse sellega, miks ma peaksin selleks sööma labatükke, kui võin samamoodi hoopis ise B12 juurde võtta?
eh27. aprill 2018, 12:16
no sellist totrust on lausa raske lugeda... Ning puhastamata veest saadakse sageli tõesti baktereid - alustame siis E.coli arvukatest tüvedest, millest osad on inimesele surmavalt toksilised. Palun siis meid valgustada ka, missugusest BAKTERIST saadakse seda B12 vitamiini? Eh, harimatus ruulib! Lapsukesed ei tee vahet kobalamiinide sünteesis ja selles, kust ja kuidas neid omastatakse. https://et.wikipedia.org/wiki/B12-vitamiin
ja27. aprill 2018, 12:50
lisan siia natuke siis ka nendest inimahvidest ning nende toitumisest: http://huntgatherlove.com/content/ape-diets-even-scientists-get-it-wrong Muide - huvitav oleks teada, kas need omast arust nn.gorillatoidulised söövad kõike toorelt, sest gorillad teatavasti ei küpseta, ja kust nad saavad oma elusa sitika-termiidi-vaklade koguse, mida gorillade menüüs on päris mitme protsendi jagu.
tomm27. aprill 2018, 15:28
Kes soovib inimesena tingimata gorilla moodi toituda, peaks laskma end opereerida. Peensoole mahtu tuleks vähendada 4x ja jämesoole mahtu suurendada 2x. Magu võib samaks jääda. No ja kuidagi tuleks lisada tugevam hammastus koos koonuga.
valjutule28. aprill 2018, 12:24
ja nende inimese lähisugulaste aju areng jäigi ah.vitasemele. Segatoidule üle läinud inimese aju arengus toimus aga kiire evolutsioon.
Muuseas, võimaluse korral söövad ka taimetoidulised loomas lihasaadusi. Näitks sööva poeginud emaslooma ära oma valgurikka p l a t s e n t a. Ja gorillad ning muud sarnased pistavad konkureeriva karja võitmise järel mõne hukkunud võõra ah.vipoja tükikaupa mõnuga kinni. Loe raamatuid ning vaata loomafilme
.....30. aprill 2018, 21:30
bakterid sünteesivad B12 vitamiini, ei maksa targutada, ise peaks ennast veidi harima
Liina27. aprill 2018, 09:01
Minu 13-aastane sugulane otsustas kah ema õhutusel, et tema eetilistel kaalutlustel liha-muna-kala-piimatooteid enam kunagi ei söö ... kuni ühel päeval kukkus tüdruk koolis kokku. Verenäitajad olid nii halvaks läinud, et tekkis eluohtlik seisund. Siiani on tal väga halb tervis ja ei teagi, mis temast üldse edasi saab.
Mõelge palun, mida te oma lastega teete. Kasvavale organismile on vaja ka loomset valku, mida taimest toidust kuidagi kätte ei saa! Trendid tulevad-lähevad, kuid tervisekahjustused jäävad teie lapsele elu lõpuni! Tuleb süüa tasakaalustatult ja kõike peab sööma. Noh, krõpsud, burksi ja friikad võiks ehk kõrvale jätta.
Minu ema venna lehmapojale jäi kanaluu kurku kinni27. aprill 2018, 10:53
OK! eks27. aprill 2018, 08:45
naisel ongi arunatuke sellest veganlusest kadunud!
Ja maakera on lapik!27. aprill 2018, 08:24
Kui liha ei söö ja piimatooteid ei tarbi, siis kust kohast saab kasvav organism vajalikud valgud ja kaltsiumi ja muud mineraalained terve aju ja luude arenguks? Nii kasvavadki põlvkond sileajusid.
Krt, las laps kasvab ja sööb kõike ning hiljem, kui juba mõtleb ja natukene otsustada suudab oma soovide üle, las siis ise valib, kas porgand või sea sisefilee.
Sellisel27. aprill 2018, 07:25
emal tuleks emaõigus ära võtta ja edasine lapsesaamine keelustada. Kui laps tahab kotletti süüa, siis laps peab seda ka saama!
Wtf ?27. aprill 2018, 05:34
Mõned ei saa aru, et inimene ei ole lehmaks sündinud !
Fakt27. aprill 2018, 04:20
Inimene on segatoiduline, aga see ema on ekstremist nagu ka kõik teised taimetoitlased. Tehku oma tervisega, mida tahab, aga laps jätku rahule! Veganid on ajukahjustusega, arvavad, et kui süüa 100% taimset, siis see ongi ainuõige. Tegelikult on õige vahekord taimse ja loomse vahel 80/20
Kiusuajamine27. aprill 2018, 01:50
Mingit muud põhjust lihasöömiseks ei saagi olla.
Lea27. aprill 2018, 00:51
Kas laps oli taimetoitlane ikka öko ja mahe köögi-, juur- ja puuviljadega? Taimede peal on nii palju pestitsiide, et kohupiim, liha ja muna võivad kohati tervislikumad olla. Rõhk kohati, ehk jällegi mitmekülgne toitumine.
Laps27. aprill 2018, 07:27
on looduse poolest röövloom ehk ta sööb kõike. Kui laps tahab midagi valikuliselt süüa, siis see on tema enda asi, emadele ja isadele peab millegi keelamine olema keelatud.
baphomet27. aprill 2018, 08:01
Tänapäeval tehakse nende mahetoodetega liig tihti sellist petukaupa, et pestitsiidi jm. jama tase on täpselt lubatud max tasemel ja siis öeldakse, et jube öko.
Tegelikult sama sa ast, aga hulga kallim.Ostja petmine.
Leale27. aprill 2018, 09:25
Mismoodi Sa tead, kas on öko või ei ole öko. Et kui ostad ökopoest, siis ongi öko?
Lea27. aprill 2018, 00:48
On nii liha-, taime- kui ka kõigesööjate hulgas terveid inimesi. Inimene kujutab ette, et see, kuidas ta sööb, mida teeb, on ainus põhjus, miks ta terve on või ei ole.
Müüdimurdja27. aprill 2018, 00:58
Kust need veganid ülde võtavad, et nad on terved. Üks selline tuttav inimene pidi haiglas kosuma oma vegaanlusest, imfmuunsus oli otsad andnud ja ise ei olnud kaugel sellest
ismo26. aprill 2018, 23:55
26. aprill 2018, 23:49
Kui laps on lõpsuks invaliit ja osteporoosi sümtomitega siis vast on juba hilja ja laps vihkab ema tema elu lõpuni
kas isa26. aprill 2018, 23:30
ei tohigi oma lapsele süüa anda? ainult emal on õigus otsustada? Sandistada lapsi omaenese mõtlematuste pärast on laps hiljem haige. Inimene vajab kõiki TOIDUAINEID, mõõdukalt.
psühholoogile26. aprill 2018, 21:38
R a v i l e see Madli, ruttu!
Kes on vegan ?26. aprill 2018, 21:28
Ajukompostrist läbi käinud inimolend.
Paha naine26. aprill 2018, 21:18
kuna veganid ei tarbi piimatooteid kasvas laps piimata. Vastuolus polevat rinnapiima andmine ???Loen netist : Veganid ei söö liha-muna-piimatooteid ega teisi loomseid saadusi. Mett ka mitte.
Ei kasuta riietuses nahka, villa, siidi, meislasvaha.
nende isendite liigid on vegetaarlased, taimetoitlased, pooltaimetoitlased - hea, kui nad ikka ise teavad, kes või mis nad on.
Taimetoitlased ja vegaanid elavad keskmiselt kuus kuni kümme aastat kauem kui lihasööjad26. aprill 2018, 20:33
Lihasööjatel on kaks korda suurem risk haigestuda südamehaigustesse.
:)26. aprill 2018, 20:47
teeb kadedaks ikka küll eks ole, kahjuks eesti riik ei jõua nii palju pensionäre ülal pidada kui kõik oleksid taimetoitlased26. aprill 2018, 22:07
Sellepärast elabki enamik eestlasi nagu sead sulus -infosulus. GO VEGAN!
27. aprill 2018, 09:54
misasi teeb kadedaks?
tomm26. aprill 2018, 22:10
Vaatame, kas laseb linki panna: https://academic.oup.com/ajcn/article/103/1/218/4569305
Kokkuvõte: ei mingit vahet elueas.
pomm26. aprill 2018, 22:43
Aga välimus on veganitel h a i g e !
muidugi26. aprill 2018, 23:31
sest lihasööjatel on süda,
27. aprill 2018, 01:01
. .ja ravivad ateroskleroosi ja osteporoosi. Muidu, tahaks andmete allikat
tomm28. aprill 2018, 16:56
Ateroskleroosi müüdi tugisammasteks on venelane Anitškov ja ameeriklane Ancel Keys. Esimene söötis 100a tagasi laboris jäneseid puhta kolesterooliga, mistõttu haigestusid need ateroskleroosi. Võrdluseks, inimene peaks sööma 100 muna päevas, et saada sama kogus kolesterooli nagu laborijänes. NB!, jänestel puudub miljon aastat evolutsioonilist kohastumist loomse söömisel vastupidiselt inimesele. Keys näitas 1940-ndatel 6 riigi näite varal, et loomne (rasvane) toitumine ja suremus korreleeruvad. Siit läks lahti sõda kolesterooli vastu. Ainuke asi, et Keys "unustas" oma analüüsist välja 16 riiki, kus mingit positiivset korrelatsiooni ei leitud.
Nii need muinasjutud tekivad.
....29. aprill 2018, 10:59
parandan - ilmselt olid seal laboris ikka küülikud, kes on sama palju jänesed kui rebased on koerad.
Ole inimene26. aprill 2018, 20:28
Vegan-emme ole inimene ja anna vegan-lapsele tissi.
Mis sest et veganlased piima ei tarbi, aga laps tahab ka emme suuruseks kasvada.
Jaah26. aprill 2018, 20:21
Ma ei saagi aru, milleks meil see lastekaitse (nagu ka hulk muid organisatsioone, kus peale paberimäärimise ja koosolekute muud ei tehta). See on just see juhus, kus riik peab sekkuma. Mingi veganist lahutatud (või hoopis vallaline) tibiemme teeb eksprimente lapsega - kas jääb terveks või häigeks. Kui jääb haigeks, siis peavad maksumaksjad veganist tibiemme kahjustatud last ravima ja ravi ei pruugi toimida. Kus on laste ombudsman?
lugeja26. aprill 2018, 20:18
Vanema või vanemate poolt last veganiks sundimine on k u r i t e g u! Sellistelt vanematelt peab vanemlikud õigused ära võtma.
lugija27. aprill 2018, 01:53
Minu vanemad ei õpetanud mind õigel ajal veganiks.
katmandu27. aprill 2018, 09:00
jah vaevu elad ja mõistus hakkab ka juba ära kaduma ning iluga ei saa kiita.
Meie esiisad ja esiemad26. aprill 2018, 20:16
olid veel tugeva kondiga ja tervema mõtte -ja elustiiliga. Meiegi geenides on talketatud aastatuhandete mälu toitumusest. Ja toitu kütiti,küpsetati,kalastati, kasvatati ja korjati. Mitmekülgne. Tänapäeva kasvatatud liha on kindlasti teistsugune kui varem,aga nii on kaseemnearetusel kasvatatavad kartulid-kapsad. Lühiajaline taimetoit paar nädalat võib olla õigustatud mõne haiguse puhul. Aga taimne toit kasvava lapse puhul ei saa olla õigustus.Laps ei tea valida,tema sööb mis antakse. Inimesedon väga erinevad ja eluperioodil vajadusedki muutuvad. Vahest ei taha keedupeeti või porgandeid,vahest ei taha liha ja siis läheb jälle kõik. Kahju,kui tulevased põlvkonnad kasvavad puuetega ja kalletega igale poole. Me jääme üha nõrgemaks niimoodi rahvana ja üksikisikutena. Toit on organismi ülesehitusmaterjal.Veri uueneb,rakud uuenevad,sõltuvalt kuidas me hooldame oma keha.Hommikuhelbed ja juur-ja puuvili on hea toit,aga seda peab täiendama ka loomse valgu ha vitamiinid. Raud lihast ja raud maasikatest on erinev. Sama valkudega loomses ja taimses kontekstis. Kui loobud hõrgutistest pimeloom-jääb kängu kah su iseloom- kuldsed laulusõnad! Inimene on geneetiliselt kõigesööjaks arenenud.Tahaks enda ümber tervemaid inimesi näha!Tervist,jõudu ja jaksu kõigile!
einoh,,,26. aprill 2018, 20:16
kuulge veganid v kes te olete kas rohuliblel ei ole siis valus kui teda maast rebida,,,, ja põrsal onvalus olgem ikka tolerantsed
JuSS26. aprill 2018, 20:10
Laps ei ole emmele eksperimenteerimiseks ega poppide moeröögtustega kaasa minekuks. Ega sõbrannale demosdtreerimiseks. Kasvav laps vajab lisaks taimsele toidule loomseid valke, rasvu ning proteiine. Samuti lisaks lihatoodetele ka piima, mune ning kalatooteid.
....26. aprill 2018, 20:54
parandan vaid, et valk on teise nimega proteiin. Muus osas oled õigel teel!
20:54-le26. aprill 2018, 22:45
See proteiin on taimse ja loomsena erinev! Ja loomne on v ä g a vajalik.
valk=proteiin27. aprill 2018, 09:45
Erinevad on muidugi need valgud-proteiinid, pole ju valk mingi algaine.
Praegu on jutt sõnast.
Just 26. aprill 2018, 21:26
Ema võib ju ise toituda kuidas heaks arvab. Kuid tal ei ole õigust abitut last jätta vajalikest toitainetest ilma. See on lausa kuritegelik! Kus on lastekaitse?
.......30. aprill 2018, 21:35
segatoidulised vanemad ei küsi ju lapselt, kas ta soovib liha ja kasvatavad ta segatoiduliseks, taimedest saab kätte kogu vajaliku, kui oskad õigesti toituda, tasub uurida natuke
mitte26. aprill 2018, 20:09
kättemaksuks vaid inimene tahab kasvatada normaalselt terve lapse.kuni laps saab täiskasvanuks ja otsustab ise mida süüa aga pealesunnitud toitumine viib tõsiste tervisehädadeni.
Riisikas26. aprill 2018, 20:02
Ah et lapsele liha söötmine on kättemaks? Ei teadnudki.
!!!26. aprill 2018, 20:13
Oh mind õnnetut, ka mina olen kellegi salakavala kättemaksu ohver! Sest mulle hajutati omal ajal liha, kala ning piimasaaduste söömist. Alles praegu sain aru, et olen kurikavaluse ohver.
Karla27. aprill 2018, 10:13
Ja minu kättemaksuhimuline laps keeldus ima singivõileivata hommikuputru söömast.
Naljakas.26. aprill 2018, 19:47
Kust kohast need veganid kõik need juurikad ja muud jurad saavad,mida nad söövad.Ma mõtlen just linnainimesi,ostavad poest. Need on nii üle mürgitatud,et ennem püüdke metsast linguga jänes, praadige ära ja kui nämma. Vaevalt,et keegi ise peete,porgandeid ja muid asju kasvatada viitsib.Kes läheb metsa pähkleid korjama,seal karud ja hundid,ilvestest rääkimata.
minu tähelepanekud on, et26. aprill 2018, 19:42
veganid pidevalt haiged, küll tatised, küll köhivad, küll kurk haige.
Aga 26. aprill 2018, 19:47
Kus neid nii massiliselt on, ma ei tunne ühtegi?
ee26. aprill 2018, 20:01
no sellel pole küllVeganlusega midagi pistmist. Pigem on pidevlt haiget ja tatised ülevaktsineerimise tõttu rikutud immuunsüsteemiga lapsed
Tegelikult ongi haiged26. aprill 2018, 23:03
Mul paar tuttavat, kes jahuvad, et "loodus saab ise hakkama" ja oma niigi kriipsuks näljutatud lapsed lihtsalt haigena voodisse kupatavad.
Kusjuures on nad haiged üsna tihti kogu oma "tervisliku maailmavaate" propageerimises.
Ja tigedaks lähevad ka veganid- mingi radikaalsus summutab selge mõtlemise ja isegi nende lapsed on tigedust täis.
jah27. aprill 2018, 08:28
nüüdseks on lisandunud uus kõrvadevahelise ala probleem, ms väljendub äärmusteni läinud nn.tervislikus toitumuses (orthorexia nervosa). Ju see ikka liiga heast elust tule, enam ei pea päevad läbi rasket füüsilist tööd tegema ja energiat kulutama, milleks peab aga sööma liigiomaselt ja korralikult. Oma söömishäirete teistele pealesurumine on kurjast! Näiteks kõnehäiretega inimesed ei sunni ka teisi samamoodi kõnelema kui nemad...
reede26. aprill 2018, 19:37
Ja kus nüüd on need laste õiguste eest võitlevad komissarid Suud vett täis Meie kliimas veganid Ajud pehmed muud ei midagi Nagu mõni poolhullude usulahk
ahv27. aprill 2018, 12:49
miks sa tahad inimkonda hävitada oma lihahimu tõttu?
tomm27. aprill 2018, 15:31
Miks sul on looduse säästmine prioriteetsem kui inimese tervis? Miks sus pole humaansust hoolitseda esmalt inimese eest?
vanaema26. aprill 2018, 19:14
Vanemad ei tohi otsustada,kas laps hakkab sööma ainult taimi.Närige ise mida iganes soovite,kuid kasvav organism vajab peale veganluse ka liha,rasva.Haiged vanemad,kes otsustavad oma lapse tervisliku elu üle oma ihade järgi.
HeH26. aprill 2018, 19:38
nõustusn 100%
Misiganes äärmuslus, olegu see kulumine usulahku, veganlus, taimetoitlus ja nii edasi saab olla vaid inimese enda teadlik valik. Ehk siis - mitte keegi ei saa sundida alla 18 aastast isikut olema "jehoovatunnistaja" või muu usulahu liige, vegan, taimetoitlane või misiganes muud äärmuslikkust.
!!!26. aprill 2018, 20:15
Otsustavad, sest et tahavad olla moodad ning veganlus on hetkel popp!
Jep,1. mai 2018, 12:28
eriti meie külmas kliimas.
reku26. aprill 2018, 19:14
Sellised emad peab võtma kriminaalvastutusele.
matsu26. aprill 2018, 19:03
Selliselt emalt tuleb laps ära võtta ja isale anda, kui isa teda korralikult toidab.
Ei mõista neid inimesi!26. aprill 2018, 18:59
Need veganid ja lapsevanemad, kes oma laste tervise eest ei hoolitse, ei lase teha kaitsesüstimist...küll ükskord tulemused end näitavad.
ee26. aprill 2018, 20:02
veganlus ja kaitsesüstimise mittetegemine on kaks erinevat asja.
to ee26. aprill 2018, 20:16
kahjuks on mõlemad kategooriad ühesugused hullukesed, kes oma laste tervisega riskivad.
Jah ...26. aprill 2018, 23:24
...on erinevad asjad aga kirjutasin, miks lapsevanemad oma laste elud ära rikuvad.
Noojaah26. aprill 2018, 18:55
Veganlust tuleb käsitleda religioonina.
Mõnel maal on see nende endi taotlusel religiooniks tunnistatiud.
tomm26. aprill 2018, 19:09
Sealhulgas Euroliidus. Seepärast veganmenüüd lasteaedadesse tulevadki, et usu järgi ei tohi diskrimineerida. Tervislikkusega pole sel midagi pistmist.
huvitav26. aprill 2018, 18:38
kas laps rinnapiima sai, või liigitub see ka loomseks toiduaineks ja ei sobi veganile? või kui ema sööb ainult taimetoitu, siis tohib lapsele rinnapiima anda, aga siis võiks ju samahästi lehmapiima ka tarbida, lehmad söövad ju ka ainult taimetoitu...
i27. aprill 2018, 12:52
Ennem mine loe vegan.ee lehelt kas rinnapiim on vegan või mitte.
Isa südameval:26. aprill 2018, 18:22
eks tahab kättemaksuks meie lapsele muru sisse sööta. Oleks naljakas kui poleks nii kurb.
No26. aprill 2018, 18:25
Inimene, kes tasakaalustatult toitub, ei nimeta taimset toitu muruks. Või on hästi tervislik ainult liha süüa? Õigus, rasvast nõretavad friikad on ju ka lubatud.
tomm26. aprill 2018, 18:41
Õlis küpsetatud friikate rasvaprotsent on umbes 17 ja ahjus tehtutel umbes 4.
Täiesti mõttetu möla friikate teemal, võileib (ainult leib võiga) on sama rasvane (15-18%). Et rasv on kahjulik ja teeb 1:1 paksuks, on ajupestute uskumus.
vanaema26. aprill 2018, 18:43
Veganlus ei ole tasakaalustatud toitumine ja sobib aastaringselt päikeselisse kliimavööndisse ja muidugi täiskavanutele,kui laps ei või lisaks kala süüa!!
tomm26. aprill 2018, 19:10
Teadlik vaegtoitumine ei sobi ühessegi kliimavööndisse.
Aga 26. aprill 2018, 19:16
Ilma köögiviljade ja puuviljadeta söök on vanaema meelest tasakaalustatud? Ja veganlus sobib täiskasvanutele, kui laps ei või lisaks kala süüa. Aga kui laps võib kala süüa, siis veganlus täiskasvnutele ei sobi ? Vanaema väited.
tomm26. aprill 2018, 19:33
Veganlus ei sobi inimesele nagu liha söömine ei sobi lehmale.
to No27. aprill 2018, 14:24
Rasvast nõretavad friikad on ju vegan
Jaan26. aprill 2018, 18:18
Kui minu teha oleks ,siis võtaks vanemlikud õigused sellistelt vanematelt ära.
to jaan26. aprill 2018, 18:53
Aga selle peale ütleb EW õigussüsteem, et käige jala! Kui kohus ütleb, et lapse silmad katate kinni, kui vanaema/vanaisa talus lihaveisest möödute siis nii ka on! Isa on praht meie õigussüsteemis, sest ema üsa on by default ülim.
Inimese hambad sobivad kõige paremini pähklite ja puu- ja juurviljade söömiseks26. aprill 2018, 18:06
Kõik kes mingist omnivoorlusest siin räägivad, eks minge metsa, tapke loom ja sööge liha toorelt.
to inimese26. aprill 2018, 18:34
rahune maha, kohe näha, et sinusugused normaalsed pole
Ats28. aprill 2018, 14:02
Kas vegan on nood modele sobimatu sõna?
tomm26. aprill 2018, 18:46
Inimese hambad sobivad kõige paremini töödeldud ehk keedetud-küpsetatud toidu söömiseks. Samamoodi muu seedesüsteem. Üks magu, pikk peensool ja lühike jämesool. See kõik näitab, et inimene on ette nähtud väikeste paladena, kergesti seeditava, kõrge energia- ja vähese kiudainesisaldusega toidule. Energiavaese ja kiudainerikka maltsa jahvatamiseks pole süsteem loodud.
Inimene on söönud tulel küpsetatud liha üks miljon aastat. See peaks olema piisavalt pikk aeg evolutsiooniliseks kohanemiseks.
.26. aprill 2018, 19:18
Aga mõned ei ole miljoni aastaga ikka millekski kohaneda suutnud, ajavad oma lõkkel küpsetatud liha juttu. Aga milleks küpsetada, algselt söödi ju toorelt ?
tomm26. aprill 2018, 19:39
Keegi keela sul looduslikku porgandit süüa. Ole ainult ettevaatlik, et ennast ära ei mürgita.
Piiblilugude asemel võiksid siiski uurida, mis viimase miljoni aastaga on inimese arengus toimunud.
Aga 26. aprill 2018, 19:50
Kas tomm ilma isiklikuks minemata ei suuda argumenteerida?
426. aprill 2018, 22:44
Näha on, et ei suuda. Aga paistab, et kui ikka lihasööja oled, siis võid ükskõik kuidas käituda.
to 18:1626. aprill 2018, 18:55
inimese hambad on nii taime- kui loomaliha söömiseks.
tomm26. aprill 2018, 19:44
Selle piiranguga, et enamjaolt keedetud-küpsetatud taimse ja loomse söömiseks. Tigusid ja õunu võib tõesti süüa toorelt, mitte aga heinakõrsi või sealiha.
Oh 26. aprill 2018, 19:51
Kas tomm sööb heinakõrsi ?
tomm26. aprill 2018, 21:17
Targemad said aru, et demagoogiline üleskutse metsas toorest liha süüa ei ole argument, et inimene pole loodud liha sööma.
Sama hästi võiks demagoogiliselt väita, et inimese võimetus süüa toorest riisi on vihje sellele, et taimne toit on inimesele kõlbmatu.
Muideks, inimene pole õieti loodud tooreid asju sööma. Sellest ka kokanduse miljoni aasta pikkune ajalugu.
Et26. aprill 2018, 22:46
Kui ikka tomm ei suuda selgelt ja argumenteeritult väidelda, siis pole ka vaja seda rõhutada, et oponent ei saa millestki aru.
27. aprill 2018, 06:10
Ega sa saagi, ajad oma jura vaid.
No tule taevas appi!!26. aprill 2018, 18:00
No mis siis saab, kui lapsele liha sööta? Midagi ei saa, ainult kõhu saab täis.
ehh26. aprill 2018, 18:56
no saab seda, et ema saab vapustuse.
suslik27. aprill 2018, 12:59
magu on surnukehi täis.
Ja siis?26. aprill 2018, 17:56
Lapse isal on samasugune õigus otsustada lapse toitumise üle nagu emal.
tjah26. aprill 2018, 18:56
eriti veel, kui isal on kahe kõrva vahel kõik korras.
VANAEMA26. aprill 2018, 17:52
Veganid ei tohiks küll lapsi sünnitada,vaid nautima oma elu juurikaid närides.See on lausa kuritegu ,sundides kasvaid lapsi närima muru ja juurikaid.
27. aprill 2018, 09:59
Suruvad oma kassid-koerad ka taimetoidule.
maailm26. aprill 2018, 17:48
on hukkas. see mis metsaelanikule kõlbab ei sobi meie kliimas inimesele. lastest kasvatatakse rahhiitikud, närvihaiged, haiged südamed. ema söögu või mulda aga laps võiks saada kõike. ka rasvu.
Ex-soomlane26. aprill 2018, 17:42
Liha söömisest on 150 000 aastased kogemused inimisliigis. Nemad "vegaani vanemad", nende stiilist pole mitte midagi kogemusi. On vaja olla mingi isiksusehäire kui inimine mõtleb et "minu mõted on õiged sest ma ei muidu sellist mõteleks". Sellisilt oleks vaja lapsed ära võtta ja näiteks selle uudise eest, anda lapsed isale kellel on vaimutervis korras.
tomm26. aprill 2018, 18:03
Tulel küpsetatud liha on söödud vähemalt 1 miljon aastat.
Porgand aretati söödavaks antiikajal ehk alles paar tuhat aastat tagasi.
Nojah26. aprill 2018, 18:25
Eks see näitab, kuhu paljud oma arengus pidama on jäänud.
Jah26. aprill 2018, 19:19
tomm26. aprill 2018, 19:46
Veganitelt ootame puhtalt taimetoidule kohastumist järgmised miljon aastat. Kui nad muidugi ei juhtu vahepeal välja surema.
Jah26. aprill 2018, 22:50
tommi arvates hakati taimi ( vilja, köögi- ja puuvilja ) sööma alles seoses veeganlusega?
tomm27. aprill 2018, 00:16
Kas funktsionaalse lugemisoskuse defitsiit ja kalduvus demagoogiale on sul kaasa sündinud või veganlusega tekkinud nähtused?
27. aprill 2018, 06:14
Mis sa plärad, ei saa aru.
less speciesism27. aprill 2018, 13:04
inimene on ahvist arenenud ja ahvid sõid valdavalt puuvilju.
tomm27. aprill 2018, 15:35
Kogu meie seedesüsteem alustades koonuta mälumisaparaadist kuni lühikese jämesooleni on ahvide omast erinev.
Haista26. aprill 2018, 17:38
Selle teemaga tuleb küll üks korralik blogi teha.
asdasd26. aprill 2018, 17:21
Surun selle eksi kätt sellise teo eest, laseb inimesel vähemalt areneda...
nonoh26. aprill 2018, 17:16
See uudis on rubriigis "suhted ja seks". Ise paigutaks selle "toitumine" või "tervis" alla, aga ju siis on vaja sellesse rubriiki linnuke kirja saada ;)
Halloo26. aprill 2018, 17:03
Vaat seda tahaks küll teada, kuidas ta last sünnist saati veganiks kasvatas - kust ta seda taimset rinnapiima sai?
juba27. aprill 2018, 00:08
lapse saamine on ebaveganlik akt- loomsete valkude vahetamine
Ants26. aprill 2018, 16:48
Ja õigesti teeb ka. Tee enda tervisega, mida tahad, aga lase lapsel kasvada normaalselt ja anna talle lihatooteid. Miks lapse tervist sedasi pekki keerata? Kiitus isale!
elatis26. aprill 2018, 16:47
Palju vegaani lapsele elatis ka peab maksma?
Raivo26. aprill 2018, 16:47
Miks veganid on agressiivsed
...26. aprill 2018, 17:13
Milles veganite agressiivsus seisneb?
topivad26. aprill 2018, 17:23
agresiivselt lastele maltsa sisse. nagu laulus on,et võõra raha eest joob purju end ka karske taime toitlane sööb liha kui saab tasuta.
....26. aprill 2018, 17:59
Et26. aprill 2018, 18:08
Agressiivselt, ehk siis nagu ÕS-is seletatud agress`iivne kallaletungiv, ründav, ründevalmis, vallutushimuline;
Jah26. aprill 2018, 19:52
Kas keegi on tõesti näinud agressiivselt salatit söövat inimest ?
Aga26. aprill 2018, 22:51
Eelnevast vestlusest järeldub, et on nähtud.
Nad on tigedust täis26. aprill 2018, 23:42
Miskipärast on enne normaalsed inimesed olnud tõepoolest muutunud veganhulluses paranoilisteks tigedikeks. Mõned täiesti talumatuteks ja õpetavad ka omi lapsi ümbritsevaid vihkama.
26. aprill 2018, 17:13
Ma olen sama täheldanud. Alustavad joogaga, kus tehakse neile ajupesu veganluse osas. Seejärel muutub ühtäkki nende iseloom ja mitte sugugi paremuse suunas ning hakatakse oma endisse tutvusringkonda suhtuma vägagi üleolevalt. Kõige hullem sealjuures on see, et ollakse nagu mingis sektis, mille eesmärgiks on uusi liikmeid värvata. Nad on ennast oma "religiooni kasti" pannud, elavad nagu mingis mullis. Kohutav pohhuism ja teistega mittearvestamine. Idamaade õpetused on neid lolliks teinud.
Idamaades26. aprill 2018, 17:55
süüakse liha ja kuidas veel
Noo26. aprill 2018, 18:09
Huvitavad tuttavad siis kõigil.
26. aprill 2018, 18:15
Muidugi on huvitavad. Kui käid silmad lahti, siis näedki, KUI huvitavad nad on.
Oh26. aprill 2018, 18:27
Silmad kogu aeg lahti ja tuttavaid ka palju, aga sektihulle küll ei tea.
26. aprill 2018, 18:47
Mul oli neid mitu erinevat eksemplari töö juures. Kirjeldasin nende käitumist, kuid mode ei lasknud läbi. Ma tean et paljud ei usuks seda, mida mainisin, kuid kahjuks see kõik on tõsi. Õnneks meie teed läksid lahku. Kuid kogemus n endega koos töötada oli seda väärt et seda ka ära mainida.;)
26. aprill 2018, 17:20
Iga näljas loom on agressiivne
A 26. aprill 2018, 16:44
Minu vanaisa sõi kahe suupoolega keedetud soolaliha ja jõi valget peale ning elas kõrge vanuseni
( kolmas asi oli füüsiline töö )
jaa-jaa26. aprill 2018, 18:09
köögivilju süüa on häbiasi, aga viinajoomist kiidavad kõik takka.
Q26. aprill 2018, 18:10
jah, ega selles polegi midagi halba...
.26. aprill 2018, 18:28
Alkoholism tore asi jah, rikub tervist, lõhub pered ja vahel roolijoodikud -
Taimne26. aprill 2018, 19:12
Alkohol on taimne saadus, veganitele sobib.
Noo 26. aprill 2018, 19:53
Siin ikka need lihakummardajad alkoholi pooldajad.
Huvitav26. aprill 2018, 22:53
Kui vanaisa viinajoomisest jutt, siis kõik plusse ladumas, aga kui öelda, et pooldate alkoholijoomist, siis nõus ei olda.
tomm27. aprill 2018, 00:18
Vanaisa elutöö on tehtud ja tema tervislikud-ebatervislikud valikud tema enda asi.
eh27. aprill 2018, 08:33
ja mis vanuses see vanaisa oma viinadieediga alustas? Väikelapseeas? Kõva vana oli, et jõudis siis ka veel järeltulijaid sigitada. Kuigi - kes teab, võibolla just vanaisa joomine oligi see, mis järeltulijatele toitumishäired tekitas, need nimelt seotud kõrvadevahelise alaga... https://www.nationaleatingdisorders.org/information-eating-disorder
ja27. aprill 2018, 11:00
epigeneetilisest pärandumisest on juba mitmeid teadusuuringuid, nii et tõepoolest võib vanaisa alkoholism põhjustada tema mitme põlvkonna järglastes muutusi, mis viivad ka toitumishäireteni. Lihtsat lisalugemist näiteks siin: https://www.smithsonianmag.com/innovation/the-toxins-that-affected-your-great-grandparents-could-be-...
26. aprill 2018, 16:41
Nende veganitega toimub varem või hiljem täielik suhete krahh, sest nende jaoks on kõik teised "negatiivse energiaga", pahad, halvad ja ei saa aru nende suurest ja üllast tõest - nad on ju new-age'laste poolt inspireeritud "Kuldse Ajastu" rüütlid, kes tulid siia maailma paremaks muutma. Nende jaoks pole vaja enam ka seieritega kella, sest milleks igasugused Big Benid, tornikellad, lauakellad, seinakellad, kirikukellad? Veganlus, joogandlus ja mediteerimine teeb nad ilma aja lugematagi targaks.
Ex-soomlane26. aprill 2018, 17:48
Jah ja nende "tõelisus" põhineb sama asiasse kuhu kommunistide tõelisus : "Asjad on nagu mina mõtlen ja rääkin, sest kui need ei oleks tõsi ja moraalselt kõrgema kvaliteediga, ma ei sellist rääkiks".
äärmustes peitub võlu26. aprill 2018, 18:13
Üks selline veganist töökaaslane ehitas oma töölaua ümber papist seinad ja iga prao toppis ka kinni, et töökaaslaste "negatiivne energia" läbi ei imbuks. Muidu ta ei saa valgustunuks. Töö ajal söötis ka oma jumalakujukest banaaniga ning vahepeal käis vetsus, käes määrdepudelike imelise idamaise õliga. Teisel veganil oli pidevalt kõht lahti ja kolmas läks juba nii äärmusteni, et kui mõni ta töölauale liiga lähedale tuli, siis hakkas agressiivselt kätega vehkima, sest tema energia sai kannatada.
2 a lapse ema26. aprill 2018, 16:36
Liha, munad ja piimatooted moodustavad 80% lapse toidulauast.
vale26. aprill 2018, 17:25
Teine äärmus pole ka hea. 80% toidulauast peavad pigem olema köögiviljad eri kujul. 80% loomset on atkinsi-dieedilaadne juba.
oh jah26. aprill 2018, 18:11
Siinsetele kommenteerijatele on sõna köögivili täiesti vastuvõetamatu, seda ei tohiks toidus grammigi olla, nende lemmiksõnad on pekk ja alkohol.
vana hiir26. aprill 2018, 18:45
Rahune. Siin kommenteeriad söövad nagu eestlased sada ja tuhat aastat tagasi ja pole neil häda midagi. Aga sina söö nagu sulle meeldib, me ei tule su taldrikut ära võtma.
to oh jah26. aprill 2018, 19:02
Ega sinu peake ei suudagi enamat välja mõelda, veganlusest põhjustatud vitamiinipuudus ajus vist.
Rix26. aprill 2018, 19:17
Rahune nüüd maha! Sina söö mida sa tahad, see ei ole kellegi asi. Üldistades ja arvates, et siinsete kommentaatorite lemmikuteks pekk ja alkohol on, näitab ainult sinu piiratud mõttemaailma. Kui ema on vegan, olgu pealegi ja kui isa seda ei ole, miks ta ei võiks siis oma lapsele liha anda. Kui lapsele liha maitseb, siis söögu aga. Kunagi teeb ta ise valiku mida ja kui palju sööb.
. 26. aprill 2018, 19:24
Lihasöömine teeb mõne jällegi nii targaks, et oskab ilusasti solvata ja halvustada,
tomm26. aprill 2018, 19:48
Intelligentne solvamine ja halvustamine tahabki õppimist.
oh jah26. aprill 2018, 19:56
Kuidas näitab minu piiratust see, kui ma siinse keskmise kommenteerija jutu lühidalt kokku võtan ?
Ära ohi siin26. aprill 2018, 21:30
üks normaalne lihatükk rohelise salatiga on igati hea.
Noo26. aprill 2018, 22:54
Ohivad ikka need, kes ei suuda kannatada, kui keegi peale liha ka midagi süüa tahab.
426. aprill 2018, 22:56
Intelligentne solvaminer ja halvustamine ? Mis see veel selline on ? Õppimisvõimelisus ja intelligentsus peaksid solvava kõneviisi välistama.
to Noo27. aprill 2018, 06:23
Peale liha? Nii et sööd siis ikka liha ka. Ja arvad, et mitteveganid peale liha midagi ei söögi? Teie sööte tõesti ainult taimset toitu aga "lihasööjad", söövad peale liha ka "midagi", sest on segatoidulised.
noh jah27. aprill 2018, 10:08
Olen päris tükk aega siin suhteliselt erapooletult (arvestades, et endal kodus on ka üks taimetoitlane, mitte vegan) kommentaare lugenud, aga väide, et keskmine kommenteerija räägib pekist ja alkoholist, on küll kaugel sellest, mida siit lugenud olen. Ja see näitab ikka piiratust ja üleolevat suhtumist, kui suurt osa inimesi - milleks ju keskmine kommenteerija on - pekki õgivateks alkohoolikuteks pidada.
26. aprill 2018, 16:31
Millega tegeleb lastekaitse???
Earthlings27. aprill 2018, 13:23
Lastega on kõik korras. Saavad väljas käia, päikest näha iga päev, jalutada, vabalt tunda, toit ees, emad isad olemas. Aga loomadega on lood miljard korda kehvemad. Osad neist ei saa väljas käia, päikest näha, ei saa väljas jalutada, Neid lahutatakse vanematest, hoitakse kinni, pekstakse, lüpstakse, tapetakse. Tapetakse lapseeas.
Taat26. aprill 2018, 16:27
Toit peab olema mitmekesine,eriti kasvueas lastel! Täiskasvanu tehku mida tahab,söögu puukoori või heina!
Mnjah26. aprill 2018, 16:52
Nagu lastearst ütles, ei saa inimene kõiki vajalikke aineid taimedest kätte. Seetõttu peavad lapsed ka liha sööma.
Täiskasvanu tehku endaga, mida tahab, aga lapsest vegani tegemine tähendab lapsele terviserikete külgepookimist.
jalkafänn26. aprill 2018, 16:26
Mida ma veel loen? Appikene, kus on lastekaitse silmad?! Laps VAJAB liha, täiskasvanuna võid tõesti ükskõik mida sisse ajada- oma asi ja organism on kasvamise lõpetanud- aga lapsele aint taimi sisse ajada on kuritegelik!
.26. aprill 2018, 16:32
Jah26. aprill 2018, 16:45
Ilmselt mingid jalkafännile tuntud taimed, lause ju on, et aint taimi ?
Noh26. aprill 2018, 18:13
Ilmselt ei ole ainult lihasöömine aidanud, õigekiri liiga keeruline, kirjutatakse aint ja irv ja vbl
to 16:3226. aprill 2018, 18:16
Näed, taimetoit on juba mõju avaldanud
muide26. aprill 2018, 18:29
just praegu on USAs ja Kanadaski laialt levimas ränk E.coliga reostatud salatiga nakatumise laine, tegu ühe väga toksilise tüvega http://time.com/5088136/romaine-lettuce-e-coli-canada/ . Sarnaseid taimse kraamiga levinud nakkusi on esinenud mujalgi (maasikatega, näiteks). Pähklid sisaldavad sageli aflatoksiine, selle tõttu on pähkleid suurte partiide kaupa mõnes maailma nurgas ära korjatud (on esinenud ka Soomes, Evira analüüsib). Väikeses koguses ei juhtu aflatoksiinide puhul enamasti suurt midagi, kuid need, kes asendavad sedasi oma loomseid valke, söövad oluliselt suuremates kogustes sisse ka erinevaid toksiine.
to to 16:3226. aprill 2018, 18:30
Kui leiad õigekeelsussõnaraamatust sellise eestikeelse sõna nagu aint, siis võid edasi targutada.
26. aprill 2018, 19:07
Ja mida ise targutad ühe sõna kallal, pole võimeline aru saama lause mõttest?
lihasööjad 26. aprill 2018, 19:52
saavad kergesti aru, maltsasööjatel on muidugi raskusi lühenditest arusaamisel.
Noo 26. aprill 2018, 20:00
Et kui lause üldine mõte on arusaadav, siis üksikute sõnade õigekiri polegi oluline ?
26. aprill 2018, 22:37
Kiunuma võtab see ühekülgne toit..,
Ahsoo26. aprill 2018, 23:00
22:37 loogika järgi on kõik õigekirja oskavad inimesed taimetoitlased ? Väga huvitav järeldus. Ja mida siis need söövad, kes kirjaoskust oluliseks ei pea?
27. aprill 2018, 06:29
@Noo27. aprill 2018, 08:53
Kõikides keeltes kujunevad aegade jooksul slängid või mingi sõna lühendid.Aga paljud ei saa sellest aru.
Soovitan võtta kätte J.W.Goethe "Fausti" ja leida lause: "Tähtis pole koor,vaid sisu."
26. aprill 2018, 16:48
Laps ei vaja liha ning taimsest saab laps kõik ained kätte. Liiga palju multikaid pole hea tervisele...
Et...26. aprill 2018, 17:18
...jõuda loomariigis tippu, tuli inimloomal peale banaanide söömise ka liha sööma (vt šimpansid ). Kui ainult taimi süüa, peab seda pidevalt sööma (vahele mälumise aeg - veised). Kuid aju arenguks on vaja loomset toitu ja et mees kasvaks on vaja valku (taimedes pole piisavalt valku).
....26. aprill 2018, 18:03
taimedes ON valku, kuid selle valgu struktuur ei ole sobiv kasvavale inimorganismile, et ainult sellega kõik vajalikud rakud üles ehitada. Laps vajab erinavaid lihatoite, piimatoite, muna - ilma nende koostisaineteta tervet keha ja vaimu üles ehitada lihtsalt ei ole võimalik! Omnivoor tähendabki seda, et tervikuks on vaja erinevat päritolu toitaineid.
et...26. aprill 2018, 19:03
kirjas oli - "pole piisavalt" ja mitte "ei ole"
....26. aprill 2018, 19:21
ka selline rõhuasetus on vale - taimedes on valku ka piisavalt, kuid taimne valk on oma ülesehituselt loomsest erinev ning normaalne inimene vajab normaalseks elamiseks erinevat valku, nii taimset kui ka loomset. Valke lihtsalt on nii palju erinevaid ja erinevad valgud ei ole asendatavad. Loodus ei tunne ühtainsat standardset valku. Ehk siis mitte valgu kogus ei ole nii oluline, vaid valgu keemiline ülesehitus.
Elada tuleb harmoonias ümbritseva keskkonnaga27. aprill 2018, 01:57
jalkafänn on jalgpalliga vastu pead saanud.
sa26. aprill 2018, 16:25
ema söö või sõnnikut aga lastele annad sa liha, sest INIMENE ON LIHATOIDULINE ja eriti veel laps vajab seda.
Madis26. aprill 2018, 16:23
Minu arvates on kättemaksuhimuline julmur just see ema. Ja ma üldse ei imesta,et mees on tal "EKS"..Ka laps peaks olema "EKS"- ehk siis elama koos normaalse isaga,mitte koos ebanormaalse emaga. Ema võiks last külastada,ja ka siis järelvalve all..
Madis26. aprill 2018, 16:38
Lahutuse korral,kui on kaks NORMAALSET lapsevanemat, võrdselt normaalset- on lapsel parem emaga. Kuid mitte sellisel juhul,kui ema on fanaatiline äärmuslane,vegan,lesbi, usuhull...Sellisel juhul peaks olema elementaarne,et laps määratakse elama koos isaga. Segane ema maksku isale lapse elatisraha. Punkt.
Aga 26. aprill 2018, 16:58
Kellegi menüü on aluseks, et teda mittenormaalseks pidada? Mida siis kõigi pidevalt krõpsupaki ja õllepurgiga ringikäijate kohta peaks ütlema ?
Madis26. aprill 2018, 17:38
Lapse ema menüü ei huvita kedagi. Ta on täiskasvanud inimene,soovi korral võib ta lusikaga lehmasõnnikut omale näost sisse ajada ja pulli uriini peale juua. Aga lapsega ta sedasi teha EI TOHI!
Madis26. aprill 2018, 18:11
Itaalias määrati 7 aastane vangistus sellisele "emale". Nimelt- leiti ta kodust tervisekahjustustega hambutu 12 aastane laps ja 2 kassi. Laps suudeti päästa, mõlemad kassid paraku tuli magama panna. Segane naine oli nii last,kui kasse toitnud taimsete püreedega,porgandipüreed jne. Laps päästeti viimasel hetkel selle elaja küüsist..
aaa26. aprill 2018, 18:14
Madis kirjeldas menüüd, mida ta normaalseks peab?
Madis26. aprill 2018, 18:37
Kassile? Porgandipüree? See on surmav. Lapsele veganlus- see on rängalt tervist kahjustav. Mõlemad (nii kassi,kui lapse) veganlusele sundimine peaksid olema kriminaalkorras karistatavad teod.
to aga26. aprill 2018, 19:08
pidevalt krõpsupakk ja õllepurk? pidevalt? sa jälitad neid või?
to aaa26. aprill 2018, 19:09
näed, su aju ei tööta ju enam, loetustki ei ole võimeline aru saama.
ja26. aprill 2018, 19:57
Aga 26. aprill 2018, 20:01
Kas küsimuse esitamine näitab, et aju ei tööta ?
26. aprill 2018, 20:48
Seda,et nad pole normaalsed nagu lapsele liha keelajadki.
Riho26. aprill 2018, 19:22
Tundub, et järjekordne pastakast imetud jutt. ÕL-il vaja vaenu ja erinevate gruppide vastandumist külvata.
tomm26. aprill 2018, 19:50
Seda kindlasti, aga meelelahutust ja klikke on ju vaja.
.26. aprill 2018, 16:22
Laps jäeti HAIGELE naisele ???? Tule Ansip appi....
asd26. aprill 2018, 16:14
häda liiga hea elu pärast
@asd27. aprill 2018, 09:04
Sul on õige jutt.
Sõja ajal ja peale sõda ei olnud inimestel mahti totrustega tegeleda.
ka ema26. aprill 2018, 16:13
Isa võib selle ema hoopis kohtusse kaevata, nimelt lapse näljutamise pärast. Et ema ei anna lapsele täisväärtuslikke toiduaineid, mida laps vajab aju tegevuseks ja kasvamiseks. Emale soovitaks käia nüüd sibasiba psühhiaatri juures.
Kui 26. aprill 2018, 16:18
inimesed inimesed ka midagi peale kommentaariumi loeksid, siis nad teaksid, et näljutamisest on asi kaugel.
Jah26. aprill 2018, 16:34
Targad arvavad, et kui ikka paar päeva liha ei saa, siis näljasurm silme ees. Teises kommentaariumis jälle väidetakse, et suurem osa rahvast ei jaksa endale liha üldse osta ?
26. aprill 2018, 16:35
Kui sina liha ei söö, siis näljutadki end, ilma lihata ei omasta inimene ka taimedest mineraale ega vitamiine, võid juua roostes vett palju tahad , kuid organism rauda ei omasta ilma lihata.
@Kui26. aprill 2018, 16:42
Paraku olen lugenud pediaatritest arstide artikleid veganlusse sunnitud laste düstroofiast.
16:3526. aprill 2018, 17:00
Kelle poole 16:35 pöördub?
Nii26. aprill 2018, 18:16
Palju vahvalt tigedaid inimesi siin koos, varsti lähevad annavad mõnele kere peale, kes söögikohas salatit julgeb süüa.
no26. aprill 2018, 18:35
pigem ei julge varsti avalikult liha süüa, kohe on mõni targutav vegan platsis
Tõesti26. aprill 2018, 19:27
Vaatame siinset kommentaariumi, kui palju on siin tigedaid lihasööjaid ja kui palju tigedaid taimetoitlasi ?
Aga arvesta siis26. aprill 2018, 20:01
ka nende protsentuaalset osa elanikkonnast.
26. aprill 2018, 20:50
27. aprill 2018, 06:39
Ei anna sulle keegi kere peale. Tavalised inimesed söövad ka söögikohas salatit, oled kuulnud? Ei ole kohanud inimest, kes ainult lihast toituks nagu te kõigesööjate kohta siin väidate.
0,0001 IQ26. aprill 2018, 16:22
sa ise tulid juba sealt või kirjutad palatist?
Mann26. aprill 2018, 16:11
Sellepärast meil tänapäeval nii palju erivajadusega lapsi on, et vale toit, areng pidurdunud.
keneeriline vineer26. aprill 2018, 16:23
vaktsiinid kullake on tõepoolest tõhusad ja toodavad job usid.
26. aprill 2018, 16:49
Vale toit just, liiga palju toksiine täis liha
GMO26. aprill 2018, 18:06
muideks, elan enamikes juurikates.
Aga 26. aprill 2018, 18:32
Miks mõned köögivilju nii väga vihkavad?
26. aprill 2018, 19:13
Ei vihka keegi köögivilju, selles pole asi aga ainult neist toituda pole normaalne. Või mõtled, et kõik peale veganite toituvad ainult lihast?
tomm26. aprill 2018, 19:20
Köögiviljad on aretatud kraam. Et nad pole toitumistehniliselt midagi erilist - vastupidiselt propagandale - annab märku su enda keha. Inimesed söövad köögivilju kohusetundest, mitte isu pärast. Tänapäeval inimesed ei usalda oma isu ja kohtlevad sedasi oma keha nagu rämpsu. Sama tark oleks põlvevalu korral valu eirata ja edasi joosta. Aga näe, toitumisel inimesed eiravad keha "valu" (=isu) mingi toidu järele, millega keha annab märku oma vajadustest kindlate toitainete järele.
-26. aprill 2018, 20:03
Köögivilju toiduks tarvitada ei ole normaalne ? Tõesti või ?
No 26. aprill 2018, 20:06
Lihaloomad ka aretatud. Ja kas need, kes usaldavad oma isu rafineeritud ja kiirtoidu järele, kohtlevad oma keha hästi ?
tomm26. aprill 2018, 21:34
Kiirtoidu ainuke häda (ja samas suur eelis) on tema energiarikkus, mis tuleneb peamiselt kiirtoidu taimsetest osistest. Kõik muu on propaganda.
Isu on tark saamaks aru, mis aineid keha vajab, aga isu ei mõista, et inimene pole enam pidevatel jalgsirännakutel toitu hankimas. Seega mõistus peab energiabilanssi tasakaalus hoidma.
Aga algne teema pole kiirtoit ega isu petmiseks disainitud tehasetoit, vaid veganluse kui vaegtoitumise õigustamine.
tomm27. aprill 2018, 00:42
Randomiseerimata, küsitlustel põhinevad uuringud, millede inimliku eksimuse ja matemaatilise mõõtevea piires korrelatsioone esitletakse sensatsiooni tekitamiseks kausaalsete seostena, eriti veel "õudsuse" suurendamiseks suhteliste %-muutudega madalatelt baasväärtustelt, on PROPAGANDA.
Üks naljahambast professor võttis ühe väga tuntud ja "kvaliteetse" hiljutise toitumisuuringu ja arvutas algandmetest välja, et töödeldud liha sööjatel on tunduvalt kõrgem tõenäosus liiklusõnnetuse ohvriks sattuda. Nii et kõik vorstisõbrad, sööge vähem vorsti, muidu jääte veel auto alla!
Kurb, aga säärase prahi baasil tehakse meile toitumissoovitusi.
Ando26. aprill 2018, 16:05
tegelikult26. aprill 2018, 16:02
lapsevanemad ei tohigi lapsele oma kiikse peale suruda.küll laps täiskasvanuks saades valib ise oma toidu,aga seni kui ta on veel väike peab ta saama mitmekülgset, vastavalt eale,toitu.vanemad ,te sööge mida tahate aga lapsed jätke rahule.ju teil kogu aur läks veganlusega poosetamisele ja pere jaoks ei jäänudki aega,mees lasi jalga normaalsusesse.
Aga 26. aprill 2018, 16:06
Milles seisneb veeganlusega poosetamine? Kas ilma lihata toidu tegemine võtab mitu korda rohkem aega kui prae valmistamine ?
Näe26. aprill 2018, 16:19
Küsimustele vastata ei taha keegi, laoks ainult miinuseid.
26. aprill 2018, 16:37
ja suitsu kordades rohkem kui liha praadimisel
Keegi ei taha.26. aprill 2018, 16:43
Pururumalusele vastata.
Noo26. aprill 2018, 17:02
Milleks siis tarkust endale hoida? Tahaks oma igapäevase lihatoiduga poosetada, aga ei tea, kuidas see küll käib.
Q26. aprill 2018, 18:08
veganlus algab siis kui inimene ärkab, ennem seda on see lihtsalt ego väljund...
.26. aprill 2018, 18:33
Enne ärkamist on ego väljund? Et siis unes või ?
no26. aprill 2018, 18:41
ma ei kirjuta ju,et mida ma söön või joon.see on minu oma asi.teie aga kipute sellega kekutama ja rahva ette tulema targutama.ju teil on soov,et inimesed võtaks teist eeskuju ja läheks selle jamaga kaasa.ei söö enam keegi hommikust õhtuni liha.toit peab olema mitmekülgne,nii loomsed kui ka taimsed toidud.
to aga26. aprill 2018, 19:13
vastan- palun ärge suruge oma kiikse tavainimestele peale, see ongi mu vastus. ja miinuse panin ka sulle.
see on nagu kristlastega, kui sa ei mõtle, nagu nemad, siis polegi sa inimene, sisisevad sinu peale.
to näe26. aprill 2018, 19:15
. to no26. aprill 2018, 19:34
Paari küsimuse esitamise alusel määrad ära, kes teine inimene on, kuidas toitub ja mida arvab?
aga 26. aprill 2018, 20:09
Ma esitasin küsimused. Ei surunud midagi peale ega sisisenud. Kui vastata ei oska, pole vaja ka ründama hakata.
Q26. aprill 2018, 20:19
agale27. aprill 2018, 11:19
No näiteks selles, et pooled veganite toidud on veganburger, miski veganasi, mis maitseb nagu liha jms loomsete toitude jäljendamised. Kui inimene tahab vegantoitu süüa, siis miks peab pool tema toidust sarnanema lihaga? Ma saaks aru, et naudidki oma juurikaid mitte ei ela miskis unelmas, kus kõik taimsed asjad on liha moodi!
möh?26. aprill 2018, 16:02
kättemaksuks? Emal on söömishäire, mis kuulub pigem meditsiinivaldkonda ja lapse isa soovib, et ta järeltulija saaks tervena üles kasvada! Naabruses on üks mures tegus vanaisa, kelle tütar on rohusööjaks hakanud ja sedasi sünnitas ka tütre, kes on koolieelik ja arengupeetusega, sest ema ei toida kasvavat inimest liigiomaselt ning laps ei saa kasvuks vajalikke komponente. Ja see lapsuke ei ole ainus selline, nii õudne kui see ongi... Ning vanaisa, tugev turske kõigesööja mees, ei saa absoluutselt mitte midagi teha, rabab mitme kohaga tööd teha. Selliste lapsenäljutajate isadel peaks olema õigus anda ema lapse tervise ohustamise tõttu kohtusse ja võtta laps enda kasvatada!
26. aprill 2018, 16:38
Nende veganitega toimub varem või hiljem täielik suhete krahh, sest nende jaoks on kõik teised "negatiivse energiaga", pahad, halvad ja ei saa aru nende suurest ja üllast tõest - nad on ju new-age'laste poolt inspireeritud "Kuldse Ajastu" rüütlid, kes tulid siia maailma paremaks muutma. Nende jaoks pole vaja enam ka seieritega kella, sest milleks igasugused Big Benid, tornikellad, lauakellad, seinakellad, kirikukellad? Veganlus, jooganlus ja mediteerimine teeb nad ilma aja lugematagi targaks.
Saabki laps 26. aprill 2018, 16:01
üle hulga aja kõhu korralikult täis....
Ahsoo26. aprill 2018, 16:20
Ainult liha täidab kõhtu ?
Jälle 26. aprill 2018, 16:36
Küsimusele vastust ei saa.
26. aprill 2018, 16:40
Täiskõhu tunne on üldse võlts tunne, tuleb süüa millest kasu ja mis teada, ilma lihata õige mees püsti ei seisa.
Mitte vaid liha.26. aprill 2018, 16:44
Aga veganite toidulaud on ikka väga alatoitev.Eriti just kasvueas lapsele.
Et26. aprill 2018, 16:47
Kui miinuseladujaid ühepajatoidu, ubade ja salatite ja puuviljadega toita, siis nad kõhtu täis ei saaks.?
Aga 26. aprill 2018, 17:04
Kas keegi on veeganluse kohta teaduslikke artikleid lugenud, või kõik lihtsalt arvavad?
tomm26. aprill 2018, 17:20
Veganeid tuleks ikka kividega toita, siis neil jääkski kõht täis ja saaks söömise maha jätta.
Jah26. aprill 2018, 17:20
Kui ikka hommikul süüa putru ja lõunal ühepajatoitu ubadest ja köögiviljadest ja õhtul salatit, vahepaladeks puuviljad, siis miinustajad kukuvad paari päeva pärast näljast kokku.
Jah26. aprill 2018, 18:18
Aga miks siis kogu aeg kurdetakse, et meil köögi -ja puuviljad kallid, nagu näha, et tahagi inimesed neid süüa, vaid peavad põlastusväärseks veegantoiduks.
tomm26. aprill 2018, 18:24
Mina olen. Veganite hulgas on 2x rohkem vaimse hälbega inimesi. Mine võta kinni, kas vegantoit põhjustab vaimseid hälbeid või hakkavad hälbelised veganiteks. Kumbki variant pole meeldiv.
tomm26. aprill 2018, 18:25
Kapivegan, ära aja demagoogiat.
Aga 26. aprill 2018, 18:34
Millest selline viha selle vastu, et keegi kuskil mõtleb teisiti?
to tomm26. aprill 2018, 19:37
Oled teadusliku uurimuse vaimsete hälvetega inimeste toitumise kohta teinud? Kus seda teadustööd lugeda saab ?
.26. aprill 2018, 19:38
Demagoogiat peaks ju lihtne olema teaduslikult tõestatud väidetaga ümber lükata. Aga neid pole kuskilt võtta ja üle jääb vana hea halvustamine.
Malts toidab ka26. aprill 2018, 20:06
eriti täis tunne on kui gaasid tekivad.
saaks, aga26. aprill 2018, 20:08
B12, heemirauda, asendamatuid aminohappeid, jne. ei saaks
veidi26. aprill 2018, 20:09
hiljem küll, vahepeal tekivad mitmed häired, s.h. ka psüühilised.
tomm26. aprill 2018, 20:10
Märksõnaks Austrias Grazi ülikooli viimane toitumisuuring. Aga korrelatsioon veganluse ja hälbelisuse vahel on juba ammu teada.
mitte teised mõtted ei tekita26. aprill 2018, 20:12
vastuseisu, vaid soov teisi inimesi omamoodi (liigile võõralt) toituma sundida, s.h. lapsi, kes on kaitsetud.
Pastor26. aprill 2018, 21:34
Ühepajatoidu sisse käib muideks ka liha ja sellest saab kõhu täis.
.26. aprill 2018, 23:12
oooo26. aprill 2018, 23:14
tomm ilmselt ise ongi see nn kapiveegan, kuidagi väga teadlik sellel teemal
nii26. aprill 2018, 23:16
Aga kui liha välja jätta, siis ei saa kõhtu täis? Vorstivõileib täidab kõhtu, aga näiteks kurgivõileib mitte ?
27. aprill 2018, 03:37
Võrreldes vorstivõileivaga ei täida kurgivõileib tõesti kõhtu samaväärselt. Selle üle pole sul, vegan, mõtet vaielda. Teed end ainult lolliks.
@Ahsoo27. aprill 2018, 09:09
Kus on kirjas,et lapse isa vaid liha sööb?Ma ei tea ühtki inimest,kes vaid liha sööks.
@Aga27. aprill 2018, 09:12
Mõtlemine mõtlemiseks.Aga kui asi läheb tegudele ja oma tegude teistele (eriti lastele) pealesundimiseks,siis on juba kurjast.
naa27. aprill 2018, 13:53
vegan ei söö kurgivõileiba, sest vegan ei söö võid. Ainult mingit võilaadset toodet.
OBUNE26. aprill 2018, 15:59
Veganlus meenutab mulle jehhoovandlust
26. aprill 2018, 15:59
Näri ise juurikaid, aga kasvav laps vajab ka loomset poolt.
26. aprill 2018, 15:59
Oeh. Liialt hea elu, ei muud. Ja poeglaps ja vegantoiduliseks?!?
26. aprill 2018, 17:18
neil koerad-kassid samuti vegantoidulised.
i27. aprill 2018, 13:39
inimesel on loomulikult võrreldes farmiloomadega hea elu.
Hei veganist26. aprill 2018, 15:56
laps peabki liha sööma, kasvavale lapsele ei piisa muru näksimisest
Ohhmaikaad26. aprill 2018, 15:49
Vegan ei ole loobunud ainult lihast vaid kõigest loomsest - liha, piim, juust, munad , lisaks kõik toidud mis sisaldavad näit. zelatiini - see ju ka loomne (loomakontidest saadud)
ja26. aprill 2018, 18:11
samas ei püsi nad elus ilma kunstlike lisaaineteta (vitamiinid-mineraalid jms.). Kuna tänapäeval ei pea nad tegema ka päevade kaupa füüsilist tööd, siis lihaste kärbumine ja luustiku hapramaks muutumine ei väljendu nii kiiresti. Eeskujuks on mõned meediastaaridest rikkad kauge sooja maa täiskasvanud veganid, kes saavad endale lubada väga palju sellist, millest siin ei osata isegi unustada mitte. Samas on unustatud, et nad kõik kasvasid üles omnivooridena. Muide - teadus areneb kiiresti, taimejuurtelt on leitud isegi närvirakkudele sarnaseid rakke, nii et ega oleks üllatav, kui peagi võivad välja ilmuda taimeõiguslased, kelle arvates näiteks toore porgandi söömine on samasugune brutaalsus kui elavat põrsast sööma hakata...
ja26. aprill 2018, 21:03
alles nüüd märkasin oma rumalat näpukat - muidugi ei oska unistada, mitte unustada... Vabandan!
seda et26. aprill 2018, 15:47
Autor-emme, ega sa pole unustanud, et laps EI ole sinu omand? Üksipäini, ilma mehe abita, poles sa ju emmeks saanud? Isal on õigus lapse kasvatamisel kaasa rääkida ja osaleda.
Vanasõna26. aprill 2018, 15:43
Täna vegan + homme pedan...
26. aprill 2018, 15:25
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
...26. aprill 2018, 15:46
15:25 on väga inimsõbralik kommentaar õigesti toituvalt inimeselt, kes oma tervist peki ja õllega korras hoiab
Irf26. aprill 2018, 16:04
Väikese koguse õllega hoiab tervist ilusti korras, sest õlu on niiõelda "hea" kolesterooli tekitaja. ja paksuks ei tee mitte õlu, vaid õllekõrvane.
Jah26. aprill 2018, 16:07
Kes kodus salatit teeb, võib tuleriidal lõpetada?
Hahahaa26. aprill 2018, 16:09
"väga inimsõbralik" XD
Loogika26. aprill 2018, 16:15
Õlu on vegan. Tegelikult peab riik vahele segama. Lapsi ei tohi ühekülgselt toita. Me ei ole mäletsejad. Me organism omastab vajalikud mineraalid ja toitained paremini loomsetest toitudest. Rasvumine tekib ühekülgsest toitumisest.
Jah26. aprill 2018, 16:21
Eks sellise filosoofiaga vanemate lapsed juba põhikoolis oma tervist poe taga turgutavadki.
.26. aprill 2018, 16:38
Taimetoit teeb paksuks ?
Jah26. aprill 2018, 16:48
Vastus oli 16.04 kommentaarile
sa26. aprill 2018, 16:58
tomm26. aprill 2018, 17:46
Süsivesikutel on kõige suurem potentsiaal paksuks teha. Ja süsivesikuid on enim taimses toidus.
tomm26. aprill 2018, 17:47
Lihasalat on lubatud, ülejäänud lähevad riidale ...
Aga 26. aprill 2018, 18:20
tomm kiudainetest on midagi kuulnud?
jaa-jaa26. aprill 2018, 18:21
Ja tommiga samal arvamusel inimesed võivad määrata, mis õige ja mis vale ?
Just26. aprill 2018, 18:31
Kellega tahaksite sarnaneda ?
Lihasööjad - tiiger, lõvi, hunt jne.
Taimesööjad - lehm, lammas, kaamel
tomm26. aprill 2018, 18:55
Kui sa oma nirude lõualihaste-hammaste, ühe mao, pika peensoole ja lühikese jämesoolega seedesüsteemi toimimisest aru saaksid, siis ei ajaks sa vähetoitva kiudainerikka maltsa söömise propagandat.
Jah26. aprill 2018, 19:41
Ja milline lause nüüd maltsa söömise propaganda oli? Loeksin ka huviga.
*26. aprill 2018, 23:21
Süsivesikud on organismi põhiliseks energiaallikaks. Kiudaineid leidub ainult taimedes, näiteks tselluloosi ja pektiini leidub peamiselt täisteratoodetes, puu- ja köögiviljades ning kaunviljades.
tomm27. aprill 2018, 00:57
Organismi energiaallikateks võivad olla süsivesikud või rasvad.
Süsivesikute tootmistsükkel on kümnetes kordades odavam kui rasvade tootmistsükkel, mistõttu on süsivesikud suurel osal planeedi rahvastikust peamiseks ninaesiseks. Lääneriikides, kus tööstuslik põllumajandus on teinud süsivesikutest üliodava tooraine, on see toonud mh kaasa ka ülekaalulisuse plahvatusliku kasvu.
to...27. aprill 2018, 13:55
Kas veganid õlut ei joo?
No 26. aprill 2018, 15:25
Mis osas ei vasta minu kommentaar reeglistikule?
26. aprill 2018, 15:22
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
jah26. aprill 2018, 17:04
maailmas on hulgaliselt näiteid, kus veganhulluse tõttu on lapsed lausa surnud ning vanemad istuma pandud (mitmes Euroopa riigiski ja ka eelmisel aastal, kui guugeldada). See on puhas harimatus, mis on sellise jubeda söömishäire taga. Inimene on looduse poolt loodud omnivooriks, normaalseks arenguks vajab ta väga mitmekesist toitu ja ei saa ilma loomse päritoluta toitaineteta, neid ei asenda taimne. Räägitakse valgust, kuid tegu on suure ja mitmekesise ainegrupiga ning organism vajab just spetsiifilisi ja erinevaid, üks ei asenda teist, sama ka rasvadega jne. Muide - näiteks toores lihas on valguprotsent umbes 20, ülejäänu on vesi ja kiudained jms. Sojavalk on teise ülesehitusega kui mistahes loomne valk. Täiskasvanu - eksperimenteerigu kuidas tahab, kuid laps PEAB saama liigiomast täisväärtuslikku toitu, et ta organism kasvaks normaalselt täiskasvanuks.
Kas26. aprill 2018, 15:22
te siis ei näe, et ta tahab lapsest lahti saada, sellepärast ta lapsele heina ja rohtu söödab
Ahsoo26. aprill 2018, 15:43
Juurviljad, köögiviljad, puuviljad tembeldame rohuks ja heinaks ja sobimatuks söögiks ?
...26. aprill 2018, 15:46
Juurviljad, köögiviljad, puuviljad on kindlasti lapsele väga kasulikud toidud, kuid laps vajab oma normaalseks arenguks ka liha jm loomseid toite, ükskõik, mida mõned uhhuukesed ka ei arvaks.
Jah26. aprill 2018, 16:09
Näed ju kuidas ainult liha söögiks peetakse. Grillvorst ja friikartulid laste taldrikutel ei sega kedagi.
Ma 26. aprill 2018, 16:12
Pole näinud ega kuulnud, et neid uhhuukesi hukka mõistetaks, kes lastel friikartuleid, grillvorste, kommi ja muud sellist kraami kontrollimatult sisse söödavad.
Aga 26. aprill 2018, 16:50
Ega ebatervislikkus ei segagi siin kedagi, lihtsalt teisitimõtlejaid ei sallita.
Ohhoooo!26. aprill 2018, 16:54
Kas friikartuleid tehakse ka lihast?
tohhoooo26. aprill 2018, 17:24
Kas kahelauseline tekst on liiga keeruline mõista? Ühes lauses on üks väide, teises lauses teine väide.
tomm26. aprill 2018, 18:29
Kui veganitel argumendid otsa saavad, siis järgnevad alati süüdistused, et omnivoorid söötvat oma lapsi KONTROLLIMATULT vorstikeste, friikate ja seapekiga.
oi-oi26. aprill 2018, 19:44
Ma küll kuskil sellist süüdistust ei näe, lihtsalt oli tõdemus, et vorstikesi ja friikaid ei halvusta siin keegi.
Aga 26. aprill 2018, 23:24
Ega ei halvustatagi, neid peetakse õige inimese heaks kõhtu täitvaks tasakaalus söögiks.
ahv27. aprill 2018, 13:43
lihasööjale võib ju öelda et tehakse lihast.
No26. aprill 2018, 15:21
Ütleks et see veganema on lapsepiinaja.see et endal ajupesust toitumishäired ei tähenda et laps korralikku toitu ei tohi süüa.inimene pole lehm et ainult heinast elab.
Emal26. aprill 2018, 15:20
endal on kapsapea ajude asemel. Kus lastekaitse nüüd on?
John26. aprill 2018, 15:16
Vbl peaks artikli autor ise peeglisse vaatama ja psühhiaatriga kokku saama. Kui teievahelise suhte rikkus ainult toit, siis andke andeks, aga te mõlemad (ja eriti artikili autor) olete metsa poole.
Kui lapsel pole mingeid allergiad, TULEB talle pakkuda kõike, mida inimkond on kümnete tuhandete aastate jooksul söönud. Teisiti käitumist tuleks lugeda vägivallaks, kuna kaheaastane laps ei oska ega suuda enda eest seista. Vbl tema ei soovi vegan olla ja kust võtab lapsevanem, et tema on jumal ja eksimatu???
Täisealisena võib igaüks teha, mida iganes tahab. Tahabn on vegan. Tahab ,neelab hapet jne. Kõikvõimas internet on servast servani õpetusi täis, kuidaks lolliks minna.
Klikk26. aprill 2018, 15:15
Tundub väljamõeldud klikikogumise loona. Minu kliki saite, tubli.
Asd26. aprill 2018, 15:14
Kari ajupestud lambaid lendab kohe kohale rääkima liha tervislikkusest ja eluks vajalikkusest.
Asd-le26. aprill 2018, 15:40
Sina oledki see ajupestud lammas, kes on oma veganlusega lo...lliks läinud. Veganlus on üks suur idi....otsus, mis on kusagilt mingite ajurikkega olendite poolt väljamõeldud ja rohkem poosetamise asi. Normaalne inimene peab tarbima nii liha kui taimetoitu.
Aga 26. aprill 2018, 16:13
Milleks selle peale nii tigedaks minna, kuidas teised inimesed söövad ?
Asd-le26. aprill 2018, 15:42
Sina oledki just see, mis sa kirjutasid. Veganlus on mingite poosetajate ja ru...malate olendite suur tob...edus. Normaalne inimorganism vajab nii liha -kui ka taimset toitu. See ema ei peaks last kasvatama. Laps peab saama normaalset toitu.
@Asd26. aprill 2018, 16:49
Meie kliimas ei saa ilma liha ja kalata.Troopikavööndis võib taimetoitlus kõne alla tulla.Kui arvestada,mida seal kõike kasvab.Ja troopilises kliimas inimese energiakulu on ju hulga madalam.
Lõunast27. aprill 2018, 10:31
soojas kliimas (nt Indias) piirab liha söömist ka asjaolu, et see jõuab enamasti enne roiskuma minna kui korralikul nülitudki saab.
Seega seal võib tõesti liha söömine riskantne olla.
ja27. aprill 2018, 14:10
mitte aeglasemalt läheb roiskuma ka taimne söögipoolis. Sellepärast oskabki inimene oma toitu termiliselt töödelda, seda juba nii umbes tühised miljon aastat tagasi. Lihakraami on väga ammu juba osatud säilitada kuivatades ja kasutades külmi allikaid jms. Ja neis nn.soojades maades on väga vana komme ka toitusid tugevalt maitsestada, osad maitseainetest on samamoodi konservandid. Primaadid küpsetamist ei tunne ja nemad söövad toorelt igasuguseid sitikaid-satikaid, termiite ja sipelgaid, vaklu, linnupoegi, isegi teisi loomi, keda nad toiduks kütivad (liigikaaslasigi). https://news.nationalgeographic.com/news/2008/10/081013-bonobos-attack-missions.html Šimpansid - kah sooja kliima elanikud, on võimelised isegi teise loomaliigi pea täielikult ära sööma: http://www.bbc.co.uk/earth/story/20150728-chimps-nearly-wiped-out-monkeys Soojades maades on inimestel teine ööpäevane rütm, energiat kulutab ka kuumuse talumine, söögipoolist kasvab mitu saaki aastas ja tõsisemaid töid tehakse ajal, mil meie kliima inime on harjunud magama.
tomm26. aprill 2018, 18:01
Ajupestud lammastega on hoopis nii, et nad kujutavad ette, et nende enda või kellegi võõras mõistus on targem kui nende enda keha, mis annab puuduvatest ainetest teada isude kaudu. Kui veganil tuleb näiteks liha isu, sest keha annab märku B12 vitamiini jms vajadusest, siis saadab vegan oma keha p....e ja sunnib sööma porgandisalatit. Vat niimoodi kohtlevad veganid iseennast.
Jah26. aprill 2018, 19:46
Tõeliselt intelligentne inimene, kellel on laialdased teadmise ja kõrge haridustase, nimetab ju ikka teisi inimesi ajupestud lammasteks.
Jah26. aprill 2018, 20:13
Eks sõnavara alusel saab intelligentsustasemest ettekujutuse. Ajupestud lambad teiste inimeste kohta öelda?
eh26. aprill 2018, 21:09
nende eriline kiiks on see, kui nad oma toidud maskeerivad sarnanema lihatoitudeks - samas lihakraami ise põlates. Sama siis ka piimaga. Omal ajal maa-vanaema ei lubanud toiduga mängida ja lapsed teadsid, kust toit tuleb ja kuidas. Ja mitte ainult see toit, mida me ise sööme, vaid ka see toit, mida söövad lehmad-lambad ja kanad. Veganlus ei tulnud kõne allagi, sest sedasi oleksid jäänud kõik talutööd lihtsalt tegemata ega oleks need vanad ise kah läbi raskete aegade elanud ikkagi üle 90 aastasteks (neljast vanavanemast kolm elasid 91-95 aastaseks).
i27. aprill 2018, 13:47
kahjuks "tassiti sõelaga vett". oleks saanud oluliselt väiksema töökuluga elatud.
ära pabista26. aprill 2018, 19:07
võib olla veganlus ongi turule toodud, et inimkonna arvukust piirata.
26. aprill 2018, 19:30
Emad, kes koonerdavad väikelastele lihatoitudega, on moraalsed vrdjad. Olen ka enda puhul täheldanud teatavaid tervisejamasid, mis avalduvad aegajalt lõua krampides. Mul on kogu elu olnud b grupi vitamiinide puudus.
?26. aprill 2018, 15:12
Tee endaga,mida tahad,aga laps peab saama täisväärtuslikku toitu,et kasvada normaalseks inimeseks.
oeh26. aprill 2018, 20:16
Soomes, Rootsis ja Norras (põhjamaad ;) on veganlus tervislikuks riiklikult tunnistatud IGAS ELUETAPIS. Mis imeplaneet see Eest siis on, et siin pole?
tomm26. aprill 2018, 22:03
Ei midagi erilist. "Toitumisteadlased" üle maailma on kuulutanud ebatervislikuks toitumise, kus inimene sööb seda, mille järele tal on isu. Ehkki inimene on kogu evolutsiooni vältel just nii teinud - söönud seda mis kätte saab ja maitseb. "Toitumisteadlaste" järgi inimene ei tohi kuulata ega usaldada toitumisel iseenda keha soove ja vajadusi (isu), vaid "toitumisteadlaste" propagandat "tervislikust" toitumisest. Kuigi kogu sel propagandal pole viimased pool sajandit mingit käegakatsutavat edu (kasvõi näiteks ülekaalulisuse vähendamisel), taotakse "tervislikku" toitumise trummi ignorantselt edasi.
Mis puudutab "tervislikku" veganlust, siis see propaganda on toonud läänes kaasa uskujate-järgijate tervise halvenemise. 60% veganitel kehvveresus, 2x rohkem vaimseid hälbeid kui rahva keskmine jne jne.
tomm27. aprill 2018, 02:43
Unustasid sujuvalt ära, et Soomes peavad veganpered konsulteerima toitumisnõustajaga ja veganperede lapsed peavad käima pidevas tervisekontrollis.
Iseenesest päris huvitav variant, kus riik hoiab vegan-lastel pidevalt silma peal ja terviseseisundi halvenemisel kohe sekkub. Meil võib iga hullunud ökoemme oma lapsi kontrollimatult vaegtoituma panna.
Urrr26. aprill 2018, 15:10
Õhtuleht sõitke ausalt sinnasamusessegi oma tsensuuriga. Ilsegi ilusat lauset e ilasta siia tippida. MIngi deb!!likute kari teil seal?
Hea näide.26. aprill 2018, 15:09
See lugu on hea näide sellest, et see veganlus ei mõju tervisele hästi. Natukene veel ja see naine ei saa enam iseseisvalt hakkama.
Issand see ju lapse piinamine eks laps kasvab suureks paneb ema ketti ja toidab ain kontidega26. aprill 2018, 15:08