Foto: Kaader TV3 videost
Eesti uudised
25. aprill 2018, 07:13

Küüditamise mälestusküünlaid jalaga löönud seltskonda võib oodata arest (25)

Politsei on esitanud märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks Vabaduse väljakule asetatud küünlaid jalaga ümber löönud seltskonnale süüdistused ning neid võib oodata kuni 400eurone trahv või arest.

Politsei sai 26. märtsi esimestel tundidel aset leidnud vahejuhtumist teada meedia vahendusel. Pealtnägija filmitud videolõigust ilmnes, et südaööl jalutas Vabaduse väljakul neljaliikmeline seltskond. Ühel hetkel lõid seltskonnas viibinud naisterahvad jalaga pikali küünlad, mis olid sinna asetatud märtsiküüditamise ohvrite mälestamiseks ning seltskonnas viibinud mehed kõndisid küünaldest üle.

Politsei alustas väärteomenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist ja üle on kuulatud kaks meest ja kaks naist.„Oma ütlustes selgitasid nad, et tarvitasid sel ööl ohtralt alkoholi ning sellest oli ajendatud ka nende käitumine. Nad avaldasid kahetsust tehtu pärast,“ ütles Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna juht Kaido Saarniit.

Kesklinna jaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhtivuurija Inna Toateri sõnul on isikutele esitanud süüdistus, mille eest seaduse järgi karistatakse rahatrahviga kuni 100 trahviühikut, so kuni 400 eurot või arestiga.