Blogija LauriitaFoto: Erakogu
Blogid
1. mai 2018, 10:18

BLOGIAUHINNAD | Blogija Lauriina: pigem olen õnnelik ilma rahata, kui teen koostööd ebaausa partneriga

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Lauriina Targijainen, 17-aastane, õpilane.

Bloginimi ja –aadress: Lauriinake, www.lauriinake.com

Lugejate arv päevas: 300-400.

Kui kaua oled bloginud: Üle kolme aasta.

Kandideerimise kategooria: Noorteblogid.

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Kui ma alustasin, siis esimeseks nimeks oli LauriinaLife, aga mulle tundus, et see ei sobinud ja siis saigi blogi nimeks Lauriinake, mis tuli minu Instagrami järgi.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Kui mul on mõtteid, mida jagada, siis ma kirjutan alati neist blogis. Julguse taha ei ole ükski mõte veel jäänud. 

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kindlasti pigem päeval, isegi rohkem hommikul kui õhtul. Mulle meeldib alustada oma päeva produktiivselt ja leian, et nii saan ka päeva jooksul teisi asju rohkem teha, kui ainult kirjutada postitusi.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Eks ikka olen, aga praegu ja ka lähitulevikus kindlasti veel mitte. Mina isiklikult eelistan blogide lugemist, kui vlogide vaatamist. 

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Eesti turg võib olla küll väike, aga blogijana leian, et see ei ole ainus turg, millele keskenduda. Ka Eestist väljaspool olevate brändidega on võimalus koostöid teha.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldib teha nii jutupostitusi kui ka pildipostitusi. Eelistan need ühendada, et oleks visuaalselt ilus, aga sisuliselt piisavalt informatiivne. 

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Kui saame brändiga kokkuleppele, et mina ei kirjuta postitust ja nemad ei maksa raha, siis see oleks kõige parem variant. Aga kui see ei ole võimalik, siis ma kirjutaks ausalt ja kaotakski koostööpartneri ning raha. Pigem ma olen õnnelikum ilma rahata, kui teen koostööd ebaausa koostööpartneriga. 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Ausalt öeldes negatiivset kommentaari ei olegi saanud, aga üldiselt võtan negatiivset vastukaja võimalusena, et arenda. Kõige positiivsem kommentaar ei tulegi meelde, aga mulle on saadetud kirju, kus tänatakse mind ja öeldakse, kui väga naudivad nad mu blogi.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Iga blogija enda otsus, mida jagada ja kui palju jagada. Mina jätan lähedased ja pere blogist välja, aga kui mingi teema puudutab ainult mind ja ma tunnen, et see oleks kellelegi kasulik, siis jagaks seda kindlasti. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Jah, minu esimene postius on siiani kättesaadav ja selleks oli üks fotoshoot sõbrannaga, leiab blogist "Photoshoot" nime alt. 

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.