Mitmesugust

EBAÕIGLUS? Lapseootel sopran ei tohi Mozarti etenduses kaasa lüüa (7)

LISA KOMMENTAAR

JUHAN26. aprill 2018, 10:58
Nõukogude ajal oli populaarse ajalehe "Noorte Hääl " lõpus rubriik pealkirjaga Kirevaid kilde. Kord mainiti seal ühte USA-s toimunud kohtuprotsessi, kus keegi noormees kaebas spordiklubi kohtusse, oma inimõiguste rikkumise ning soolise diskrimineerimise pärast. Nimelt kirjutas ta avalduse, et kandideerib klubi pallinaiskonda, kuid sai keelduva vastuse.
nööp25. aprill 2018, 10:18
Etendus on ohuks loote ja ema tervisele. Kas mitte sedapidi pole see lugu. Takka järgi muidugi inetu tänitada, aga meie suure kõhuga eurolauliku esinemine oli rohkem kui piinlik. Näitas üles meie hoolimatust ema, lapse ja naiste suhtes.ˇ
.....24. aprill 2018, 18:40
Terve ooper laulda on suur füüsiline koormus, kuidas see lootele mõjub, ehk siiski lähtuda sellest?
Moderaator korjas ära. 24. aprill 2018, 17:34
Miks ei tohi arutleda, et lavastaja on siiski seotud ka autori libretoga. Mis seab osalejate välimusele ja vanusele ka mingid piirid. Olgu tegu siis kas opereti, ooperi, näidendi või filmiga.
kle 24. aprill 2018, 17:43
tule nüüd mõistusele, 4 kuud ei ole peaaegu midagi näha, ega ta baleriin ei ole. kui ta poleks kellelegi rääkinud, poleks keegi osanud arvatagi, et ta rase on. üle maailma paljud inimesed sünnitavad nii, et ei tea nad ise ja teised ka mitte, et 9 kuud rase on, mis siis rääkida 4ndast kuust!
to kle25. aprill 2018, 10:44
Ilmselt ei plaanita mitte ainsat lavaesitust vaid planeeritakse esitusi terve hooaja jooksul. ahest üle aastagi. Ja siis tuleks ta mõne kuu pärast juba paratamatult teise osatäitjaga asendada.
!!!24. aprill 2018, 17:31
Kahjuks seab roll omad normid ka rollide esitajatele. Nii filmides, näidendite kui ka ooperites. Näiteks ei saa noore armastaja osa laulda halli hanemega kiilaspäińe veteran (kui ta just habet maha ei aja ning paruka pähe i pane). Samuti ei saa hapra tüdruku osa laulda kas sajakilone mammi või viimaseid kuid lapseootl. Lavastaja peab lähtuma siiski ka autori libretost.