Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
23. aprill 2018, 10:09

10 lihtsat nippi tugevama erektsiooni saavutamiseks (1)

Peenis on mehe keha kõige temperamentsem organ, kirjutab Men’s Health. See võib hakata paisuma täiesti ebasobivas olukorras, samas aga keelduda igasugusest koostööst, kui seda on vaja. Ühe meditsiiniuuringu kohaselt suudab 85% 20-39-aastastest meestest kas „alati“ või „peaaegu alati“ saada ja hoida erektsiooni. Mis tähendab, et 15% noorematest meestest on sellega probleeme. 40-59-aastastest meestest aga saab enamasti vajadusel piisavalt kõvaks vaid 20%. Mis tähendab, et päris paljudele meestele kuluvad ära alljärgnevad nõuanded selle kohta, kuidas hoolitseda riista tervise ja toimimise eest.

1. Tee sporti

Korraliku erektsiooni üks võtmesõnu on hea verevarustus ja miski ei tee vereringele rohkem head kui aeroobne trenn. Keha hoitakse vormis ja treenides toodetav lämmastikoksiid aitab erektsioonile kaasa. Hea trenn on jooksmine – rattasõit ei pruugi väga kasulik olla, kuna teadupärast toetatakse sadulale üsnagi palju just vastava piirkonnaga.

2. Viska suitsud minema

Ühe uuringu käigus paluti erinevatel meestel hinnata oma seksuaalelu skaalal 1-10. Suitsetajate number oli keskmiselt 5, mittesuitsetajatel aga 9. Suitsetamine kahjustab veresooni ja ka peenise kudet ning üldkokkuvõttes tekitab impotentsust.

3. Aga hoia kohvitass läheduses

Mehed, kes tarbivad päevas umbes kahe-kolme tassi jagu kohvi, on uuringute teatel kofeiinivältijatest vähem erektsioonihäiretega jännis.

4. Tee vasektoomia

Kui oled järelkasvu tootmise lõpetanud (või kindel, et ei tahagi lapsi), siis kaalu spermatehase uuendustöid. Paljud mehed kardavad soovimatut rasedust või on seda isegi kogenud ja sellega kaasnev ärevustunne võib välja lüüa erektsioonihäiretena. Vasektoomia efektiivsusprotsent on 99,9 ja see vabastab mähkmevahetuse teemalistest hirmuunenägudest.

5. Ole partnerile truu

On üsna tavaline, et kõrvalsuhteid harrastavatel meestel on kodus erektsiooniga probleeme. „Vasakule panemine“ toob kaasa süütunnet, süümepiinad võivad lüüa välja ärevuse ja seeläbi erektsioonihäiretena.

6. Vabane õllekõhust

Üle poole diabeeti põdevatest meestest on impotentsed. Üks parimaid viise suhkruhaiguse ennetamiseks on hoida head füüsilist vormi. Kui selleks on liiga hilja, siis katsu vähemalt arsti abil on veresuhkur kontrolli alla saada.

7. Tõuka ettevaatlikult

Üks valesti suunatud tõuge võib tekitada peenisetrauma ja tükiks ajaks erektsiooni saamise välistada. Eriti ettevaatlik ole siis, kui naine on peal.

8. Jäta auto koju

Hakka kõndima. Ühe uuringu kohaselt võib päevas kolme kilomeetri jalutamine vähendada erektsiooniprobleeme umbes poole võrra. Sama tulemuse annab 20 minutit sörkjooksu või pool tundi jõutreeningut.

9. Haiguta

Tuleb välja, et haigutamisel ja erektsioonil on palju ühist. Mõlemat kontrollib lämmastikoksiid. Luba endale haigutusi, millal iganes need ka peale ei tuleks. See võib tõesti aidata kaasa tugevate erektsioonide saavutamisele.

10. Maga palju

Öised uneajal tekkivad erektsioonid on justkui peenise laadimine ehk rikastamine hapnikurohke verega. Piisavalt und võrdub piisavate laadimistsüklitega ja ärkvel olles on nii suurem tõenäosus, et su riist toimib nii nagu vaja.