Blogija RaamatuhaldjasFoto: Erakogu
Blogid
2. mai 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Raamatuhaldjas: haridus- või firmaasutuse mahategemine on väär (3)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Pseudonüüm: Raamatuhaldjas

Vanus ja amet: 32, aastane, kutsekooli õpilane

Bloginimi ja -aadress: Sära silmadesse, https://sarasilmadesse.blogspot.com.ee/

Lugejate arv päevas: umbes 50-100

Kui kaua olen blogi pidanud: 5-6. aastat

Kandideerimise kategooria: Elulised 

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Blogi aadressi nimi tuleneb sellest, et üritan olla positiivne ja sära silmades hoida. Isegi siis, kui Elu raskusi teele saadab. Teise blogi nimetus moodustus minu nime lühendist ja kohast kus ma viibisin inglise keeles ja kõik kokku. Kui ma oma esimesese blogiga alustasin, siis mõtlesin kaua selle üle, mida panna blogile nimeks. Ei tahtnud ka oma pärisnime kasutada. Siis rändas mõte sellele, et miks mitte panna blogile nimeks see, mida ma teha armastan. Tol ajal ja praegugi on mu suurimaks kireks raamatud. Sealt edasi mõtlesin selle peale, mis mind üldse raamatute juurde tõi. Ja jõudsingi muinasjuttudeni. Kes muinasjuttudega kõige rohkem seostuvad – loomulikult haldjad. Nii saigi blogi enda nimeks raamatuhaldjas. Muidugi mängis suurt rolli ka see, et blogi kirjutamise algul õppisin raamatukogundust Viljandi Kultuuriakadeemias.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ikka on. Kuna mind huvitab psühholoogia, siis inimsuhted ja mehed. Aga ka meie haridusmaastikkust tahaksin pikemalt arutleda. Siiski kaalun igat teemat püstitades, mida tasub avalikult välja öelda ja mida parem enda teada jätta. Mõni asi on ka liiga isiklik, et seda kogu maailmale pasundada.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kirjutan siis, kui aega on ja ma selleks inspiratsiooni saan. Vahet pole. Tuleb see siis hommikul, päeval või öösel.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen ka sellele mõelnud, aga kuna ma olen arvutitehnoloogias veel täielik võhik ja see eeldab head varustust, siis olen selle mõtte seljatanud. Samuti olen liiga uje, et ennast ja oma ümbrust näidata.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Leian, et blogijaid pole kunagi liiga palju. Arvan ka, et Eestis jääb vajaka just nendest blogijatest, kes on valinud oma kirjakeeleks inglise keele. Endalgi on vahepeal peas mõlkunud mõte, kirjutada uus blogi inglise keeles. Teemadeks mood, kultuur, toit ja reisimine.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldib kõige rohkem teha kombineeritult pildi- ja jutupostitusi. Esiteks see on visuaalselt ilus ja teiseks ma ise eelistan ka selliseid blogisid lugeda. Olen tegelikult suur blogidefänn.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma teen küll postituse ära, aga jään ka seejuures neutraalseks. Ei kiida ega laida toodet. Suurt reklaami ka ei tee. Kui mulle aga toode endale ka väga meeldib, siis kindlasti mainin ära, kust seda hankida saaks ja soovitan edalegi muretseda.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Pigem saan ikka positiivset ja suusõnaliselt. Ma ei loe kommentaare üldse.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Jah, ma kipun ikka arvama, et haridus- või firmaasutuse mahategemine on väär. Isegi kui tuleks teisi ka hoiatada. Samuti ei kirjuta ma eriti sellest, mis mu peres toimub. See on liiga isiklik.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Jah, mu esimene blogipostitust on täiesti kättesaadav, kuigi sellest on juba kuus aastat, mil ma julguse kokku võtsin ja esimese mõtteavalduse postitasin. Seda saab lugeda sellelt aadressilt: https://sarasilmadesse.blogspot.com.ee/2012/05/ Nii nagu ka siis, tekitab see minus hea tunde. Aastaaeg oli siis kevad ja rõõm oli südames.

Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad aadressil eba.marimell.eu anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.