Teerulli räppFoto: Kuvatõmmis videost
Eesti uudised
14. aprill 2018, 15:17

VIDEO | Kagu-Eesti inimesed tegid kriitilise räpploo protestimaks valitsuse Exceli tabeli poliitika vastu (19)

„Kagu-Eesti elab ikka veel. Siin on väga ärksa meelega teotahteline kogukond, kes lihtsalt ei suuda, käed rüpes, pealt vaadata, kuidas riik on võtnud regionaalpoliitiliselt nõuks lisaks maaelule ka elu maal välja suretada," teatas kagu-eestlane Ursula Zimmermann.

Ta jätkas, et väikekoolide, postkontroite, külapoodide, maaliinide sulgemine ja eluks oluliste valdkondade süstemaatiline eksportimine kahte suuremasse Eesti linna võib olla küll kulutõhusam, aga elu on Exceli tabelitest siiski midagi suuremat ja ülevamat.

"Me võime olla võimekas e-riik ja end väljapoole sedasi ka reklaamida, aga sotsiaalsed hoovad ja suhestumine päris nähtustega kisuvad meie riigis kohati väga viltu. Aga nendest ju ühe riigi tuum algabki – õun kasvab ikka seemnest ja mitte vastupidi."

Zimmermann seletas, et Kagu-Eesti rahvas võttis nõuks teha üks ühiskonnakriitiline räpp.

"See video on sündinud kõigi osalenute vabast tahtest ja panustamisest. Olles pühendatud küll kõigile Exceli-usklikele ametnikele, on ta sama palju kummardus kõigile neile, kelle kodu, elu ja juured asuvad Kagu-Eestis ning kes on pidanud viimastel aastatel üliinimlikul hulgal panustama oma energiat selleks, et end riigile kuuldavaks teha. Me ei ole nõus, et Kagu-Eesti lukku pandaks,” ütles Teerulli räpi sõnade autor, vabakutseline kirjutaja ja verelt võrokene Ursula Zimmermann.

Teiste seas võib näha videos kaasa tegemas ka Kagu-Eestis elavat luuletajat Contrat ehk Margus Konnulat.