Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
13. aprill 2018, 10:35

AINULT MEESTELE: 5 nippi, et voodis kauem vastu pidada (7)

Oled proovinud meenutada näiteks Ümera lahingu toimumisaastat. Oled vaimusilmas mänginud läbi viimase „Õnne 13“ osa. Oled teinud peas läbi lemmikvõileiva valmistamise etapid, aga mida rohkem püüad voodis kauem vastu pidada, seda kiiremini lõpetad. Mis ometi toimub? Altpoolt leiad abi.

„Enneaegse seemnepurske probleemiga puutub mingil oma elu etapil kokku peaaegu iga mees,“ märgib Washingtoni ülikooli uroloogiateadur Thomas J. Walsh. Tema sõnul kogevad seda enamasti 20. ja 30. eluaastates mehed.

Oluline on aga märkida, et kuigi paljude meeste arvates on nad hädas enneaegse seemnepurskega, on nad tegelikult statistiliselt üsnagi normaalsel tasemel. Enamik seksterapeute ütleb, et seksuaalvahekorra „ihaldatav“ ajakogus – sisenemisest orgasmini – on kuskil 5,4 kuni 7,5 minutit. Ehk palju vähem, kui paistab pornofilmidest.

Paljud naised puhtalt vahekorrast orgasmi ei saa – seda suudab neist alla viiendiku. Ligi 40% naistest vajab kliitori stimuleerimist, et üldse lõpuni jõuda. Lõppude lõpuks ongi nii, et naine hoolib vähem sellest, kui kaua seks kestab, ja rohkem sellest, et sa tema suhtes muudel viisidel tähelepanelik oleksid.

Aga kui sa enda meelest siiski liiga kiiresti plahvatad, siis võta abiks alltoodud seitse nippi.

1. Ääreni minek

Nimetatakse ka orgasmi edasilükkamiseks. Harjuta omaette olles – kui tunned, et kohe-kohe tuleb, siis võta kohe tempo maha või katkesta tegevus hetkeks üldse. Kui erutustunne jälle kontrolli all, siis võib jätkata. Seda harjutades õpetad oma keha ja aju paremini orgasmi kontrollima.

2. Pigistamine

Kui tunned, et kohe plahvatab, siis pea kinni ja pigista peenist pöidla ja nimetissõrmega selle pea juurest. Nii aetakse verd riistast tagasi ja seksuaalne pinge kahaneb.

3. Daamid enne

Kui püüad enda orgasmi lahele purjetamast tagasi hoida, siis asu tööle ja aita eelnevalt naine naudinguni. Kui tegeled sellega, et temake suu, sõrmede või mänguasja abil lõpule viia, siis rahuneb sinu väikemees natuke maha ja lisaks pole sul pärast enam sundust tingimata kauem vahekorras olla.

4. Kondoom kui pidur

Teame-teame, et preservatiivid vähendavad aistinguid, midagi pole tunda jne. Aga kui oled hädas enneaegse seemnepurskega, siis ongi kondoomid su parimad sõbrad.

5. Spetsialisti abi

Kui oled enda meelest kõike proovinud, aga probleem kestab, siis võib olla aeg pöörduda abi saamiseks arsti poole. Uroloogid ja meestearstid oskavad kindlasti nõu anda.