Triin Kukk blogi TRiimFoto: on Janar Eit/Valgus ja Vari- kodune fotostuudio
Blogid
19. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Triin Kukk: head mõtted tuleb kohe kirja panna, ajast ja kohast sõltumata

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Triin Kukk, 35, füsioterapeut (töötan haiglas)

Bloginimi ja -aadress: TRiim,TRiim.eu

Lugejate arv päevas: -

Kui kaua oled bloginud: TRiim.eu ilmus 7.juunil 2017, minu sünnipäeval, Facebookis sama nime all veidi hiljem. Luuletusi aga hakkasin kirjutama 2016. aasta novembris.

Kandideerimise kategooria: Aasta uustulnukas

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Rohkem valikuid tegelikult polnudki. Üsna loogiline valik: Triinu riim=TRiim, mis vihjab sarnase kõlaga inglisekeelsele sõnale dream - unistus. Kui luuletusi juba kogunema hakkas, hakkasin unistama ka nende avaldamisest, et neid loetakse, esitatakse ja et mõni neist  võiks sattuda ka kooliõpikusse.

Triin Kukk blogi TRiim Foto: on Janar Eit/Valgus ja Vari- kodune fotostuudio

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Minu postituste (luuletuste) teemad sünnivad enamasti mõnest kontekstist rebitud sõnast või fraasist ega ei väljenda minu isiklikke mõtteid, tundeid ega elusündmusi. Päevakajalistel teemadel ma oma arvamust otseselt ei avalda, aga ridade vahele saan igasuguseid vihjeid pikkida.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kirjutan nii öösel kui päeval, kuid postitan ikka päeval. Head mõtted tuleb kohe kirja panna ajast ja kohast sõltumata.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Jah, ikka olen. Mina tunnen end tugevalt luuletuste kirjutamises, kuid mitte nende esitamises. Loodan, et ühel heal päeval loeb mõni tuntud näitleja minu luuletusi ja ma saan neid esitada oma vlogis.

Triin Kukk blogi TRiim Foto: on Janar Eit/Valgus ja Vari- kodune fotostuudio

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ma ei arva, et blogijaid on liiga palju. Oma mõtete kirjapanek on ju oma vaimse tervise hoolitsemine ja igati terapeutiline tegevus, seda peaks rohkemgi tegema. Iseasi, kui palju kõigile ja kõigele lugejaid jätkub, kuid ka see ei ole alati peamine. Minu blogi on ka rohkem mu enda luuletuste kogumise ja säilitamise koht. Sellegipoolest lugejaid ootan ikka ja alati, sest see on väga hea tunne, kui kellelegi peale sinu enda läheb veel su kirjutatu korda.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Minu postitused on peamiselt ühes formaadis: luuletused. Neid võiks siis jutupostituste alla liigitada. Pilte on vähe, videosid seni mitte ühtegi.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Minu luulekogud ja blogi ei teeni ühtki rahalist eesmärki, ei vii midagi välja ega too ka sisse midagi.  Kuigi olen veendunud, et värsivormis, ka reklaame, saab kirjutada absoluutselt kõigest. Näiteks kirjutaksin meelsasti reklaamteksti mõnele kiirlaenufirmale: 

Istun siin ja mõttes vaen,
kas võtta veel üks kiirlaen.
Ma tühja rahakotti kaen. 
Mõistan küll, et ise saen
seda oksa, millel istun
aga mina ikka astun
sisse laenukontorisse.
Endal võlaveksli ostan
ja vabatahtlikult siis pistan
pea ma poomissilmusesse.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Seni ei ole negatiivseid kommentaare olnud, samas ei kirjuta ma ka päevakajalistel teemadel ega väljenda provokatiivseid seisukohti. Ja valdav osa lugejaid on ka minu isiklikud tuttavad. Kõige positiivsemad kommentaarid tulid EV100 teemalisele luuletusele, millega olin võitnud ühe väiksemat sorti luulekonkursi ja need tulid minu õdedelt. Tsiteerin: "Oo, nii äge! Juba kirjutad ennast Eesti luuleajalukku!" ja "Seda oligi oodata..uhke tunne! (Luuletaja õde). Minu lähedaste arvamus ongi mulle kõige olulisem. Tõeliselt hea tunne on tegelikult kõigi kommentaaride pärast olnud.

Triin Kukk blogi TRiim Foto: on Janar Eit/Valgus ja Vari- kodune fotostuudio

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Minu luuletused ei ole enamasti isiklike kogemuste ja läbielamiste peegeldused. Ma ei tunne vajadustki isiklikest asjadest kirjutada, liiati siis veel liiga isiklikest. Mõned teemad on tõesti liiga isiklikud ja siis peab igaüks oma sisetunde järgi otsustama, kas rääkida või kuidas neist rääkida.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu esimene postitus on Facebookis TRiimi lehel saadaval. See räägib sellest, kuidas ja miks ma hakkasin luuletusi kirjutama, millest ja kellele need loodud on. Sellega koos ilmusid kodulehel 17 luuletust minu esimeses virtuaalses luulekogus "Lapik Muna". Tore mälestus!

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt.Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.