Kokandusblogija KatrinFoto: Erakogu
Blogid
17. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Kokandusblogija Katrin: minu blogis on väga populaarne krõbedate ahjukartulite saladus

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Katrin, 30- aastane, pereema - kodus on mind vaja rohkem kui tööl.

Bloginimi ja -aadress: Katz kokkab, Facebookis Katz kokkab, koduleht: katzimaitsevmaailm.wordpress.com

Lugejate arv päevas: Sõltub täielikult sellest kui aktiivselt ma postitan. Enim klikitud on iirise-šokolaadikringel ja apelsinine piparkoogitaigen, ka krõbedate ahjukartulite saladus on väga populaarne. Õnneks inimesed armastavad süüa ja kõike sellega seonduvat, seetõttu on mu blogi üsna jätkusuutlik. Toidust on alati midagi kirjutada! 

Kui kaua oled bloginud: Kaks aastat.

Kandideerimise kategooria: Kokandus- ja terviseblogid.

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

"Katz kokkab" oli üsna esimene valik - kuidagi kõlas kohe suupäraselt. Kuna mu blogi sisaldab kokkamiskunsti vahele ka pereelu, püüdsin vahepeal nime laiahaardelisemaks muuta, kuid Facebook ei lubanud. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Olen julgenud avalikel teemadel sõna võtta. Ega inimesed ei peagi minu seisukohtadega nõustuma. Erinevus rikastab! Teiste nägemusi ning arusaamu on alati huvitav kuulata/lugeda. Mida negatiivsema alatooniga postitus, seda rohkem klikke! Paraku nii on, negatiivsus müüb. Kuid ma püüdlen siiski optimistlikuma ellusuhtumise suunas ning ega inimesed negatiivsest elupoolest nii palju ei kipugi kirjutama. Paha maik jääb blogile juurde.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Blogida armastan pigem hommikuti, kui kõik pere on tööle, kooli, lasteaeda läinud. Lasen enesele ühe kohvi, avan arvuti - imelised enese hetked! Õhtuti ma lihtsalt enam ei jaksa, nii, kui pea patja puudutab, jään ma sekundiga unne.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Vlogimisele mõtlemist pole ette tulnud, kõlab rohkem justkui noorte teemana. Ma ise ka pigem loen, kui vaatan ja kuulan vloge, sest lugeda saad iga kell kuskil vaikselt omas nurgas. Vlogi süvenemise jaoks on vaja heli ning veider on kuskil linna peal, külas, kus iganes vlog käima panna ja kuulama asuda. 

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Blogijaid pole kunagi palju. Igale ühele oma. 

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Armastan jutupostitusi, mida illustreerib kindlasti mõni pilt. Kui retseptipostitusi teha, siis ilma pildita lugema ei kutsu. Süüakse ju silmadega. Eks võtan enese vaatenurgast - ma ise armastan ka jutupostitusi lugeda, mitte pildipostitusi või videoid.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ma siiski püüaksin ausaks jääda, kuid iial ei tea. Pole kunagi veel tohutu suurt summat pakkuma tuldud. 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kuigi loetakse palju, siis miskipärast pole inimesed eriti altid kommenteerima. Ka like-nuppu vajutatakse siiski vähe. Nii hea on kuulda, kui keegi katsetab retsepti ja annab tagasisidet, kuidas välja tuli, kas maitses või ei maitsenud ja mida teeks teisiti. Ootaksin suuremat vastukaja, kasvõi negatiivselt. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Selliseid pooleli jäävaid postitusi on mõni ikka ette tulnud. Ei soovita kirjutada emotsioonide ajel, anna enesele pisut aega ja kirjuta siis - vastasel juhul võid liigse lahmimisega oma lähedastele haiget teha . Olen vahel tahtnud mõnd tüli mehega lugejatele üksikasjalikult lahti kirjutada, kuid siis pidama saanud ning mõelnud, et see pole teise poole suhtes aus. Kuid samas olen nii mõnigi kord siiski need avalikkuse ette toonud. Oleme siiani koos.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Esimene blogipostitus on kättesaadav. Ei tekita piinlikke tundeid. Kirjutan seal lühidalt meie perest ning soovist 2016. aasta sügisel lapseootele jääda, et väiksemal õel oleks mängukaaslane omast käest võtta. Juhtus aga nii, et kahe aasta tagused soovid on täitunud alles nüüd ja meie perre on oodata kolmandat last. 

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.