Kotletid ei pea ilmtingimata liha sisaldama. Proovi neid erilisi köömnemeki ja kapsaga läätsekotlette, mis sobivad suurepäraselt iseseisvaks roaks koos Kreeka jogurti või hapukoorega.
Kui soovid, paku juurde keedukartuleid.
- 150 g (punaseid) läätsi
- 0,5 sibulat
- 150 g kapsast
- 2 muna
- 1 sl Kreeka jogurtit või hapukoort
- 1 tl köömneid
- soola
Keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta korralikult. Haki sibul ja lõika kapsas tükkideks ning prae koos klaasjaks. Tõsta kõik komponendid kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Maitsesta soolaga. Pane saadud segu vähemalt 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta pannil õli ja küpseta kotletid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kapsa asemel võid kasutada ka porgandit.
NIPP!
Ära läätsi üle keeda, muidu võib tainas liiga vedel jääda ja kotlette on ebamugav praadida.
Kotlettide mitmed maitsvad varjundid leiad aga värskest digiajakirjast!