Kai-Riin OleskFoto: Erakogu
Blogid
22. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Kai-Riin Olesk: olen iseenda kõige suurem kritiseerija

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Kai-Riin Olesk. 21-aastane, Tartu Ülikooli tudeng

Instagrami nimi ja –aadress: Kai-Riin Olesk,  https://www.instagram.com/mrskairiin/

Lugejate arv päevas: Hetkel pole mul ülevaadet minu konto vaatajate arvu kohta päevas, kuid jälgijaid on mul umbes 4600.

Kui kaua oled bloginud: Instagramiga olen tegelenud ligi 2 aastat.

Kandideerimise kategooria: Aasta uustulnukas

Kai-Riin Olesk Foto: Erakogu

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi? Kui ma kaks aastat tagasi Instagramiga alustasin, siis oli algselt Instagrami nimeks minu täispikk nimi. Jälgijate arvu suurenemisel soovisin oma nime välja vahetada. Siinkohal on mul palju erinevaid mõtteid, et kõiki ei suudagi meenutada. Nime valikul soovisin lähtuda sellest, millist sisu ma soovin luua. Proovisin erinevaid nimesid, mis oli seotud tervislike eluviisidega nagu Healthy blogger, Lifestyle blogger. Hetkel olen jäänud siiski enda nime juurde, sest see platvorm või sisu kajastab siiski mind kui isiksust ning tervislikku elustiili, mida soovin teistega jagada.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Hetkel mul ei ole teemasid, millest ma ei julge sõna võtta. Pigem mõtlen enne oma arvamuse avaldamist läbi, kas see on mõistlik tegu.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kuna mul on tegemist Instagrami platvormiga, siis ma ei saa öelda, et ma otseselt kirjutan pikki postitusi. Siiski saan öelda, et pildipostitusi mõtlen läbi, käin pildistamas, töötlen ja postitan päevasel ajal. Sest päeval on mul kõige rohkem energiat selle kõige teostamiseks.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Ma olen proovinud nii blogida kui ka vlogida. Mõlemal juhul olen tulnud tagasi Instagrami juurde, sest piltide tegemine ja töötlemine on mulle siiski kõige südamelähedasem.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Arvan, et Eesti blogijaid pole liiga palju. Blogide kategooriaid on nii palju ning ka erinevaid vaatenurki on olemas ehk iga blogija läheneb oma blogile isikupäraselt. Mida isikupärasem on blogi, seda rohkem on ka vaatajaid ja lugejaid.

Kai-Riin Olesk Foto: Erakogu

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi?

Miks? Mulle meeldivad kõige rohkem pildipostitused, sest tunnen neid postitusi tehes kõige mugavamalt ning nagu ma ennem mainisin, siis pildistamine on mulle kõige südamelähedasem.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Valiksin siiski teise variandi kirjutada aus arvustus, sest pean ausust väga oluliseks.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Ma ei mäleta, et oleksin saanud negatiivseid kommentaare. Siinkohal olen iseenda kõige suurem kritiseerija, sest ma pole alati enda postitustega rahul. Kõige positiivsem kommentaar on see, kui minu pilte on kiidetud ning küsitud, kuidas ma neid teen. Ma võtan alati arvesse kommentaare, mis aitavad mul veel paremaks saada. Leian, et mul on alati millestki õppida.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Minu jaoks on liiga isiklik kirjutada nendel teemadel, kus sa ennast tunned ebakindlalt või haavatavalt ja pigem soovid selle enda teada jätta. Samuti teemad, mis puudutavad lähemalt minu eraelu, näiteks minu lähedasi inimesi, tundeid. Mul pole olnud postitust, mida olen jätnud avaldamata.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Kahjuks või õnneks pole minu esimene postitus kättesaadav. Oma vanu postitusi vaatan läbi huumoriprisma. Vahel on mõnus vaadata oma vanu postitusi ja meenutada, millised ajad varem olid.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.