Blogija theproudking.Foto: Erakogu
Blogid
8. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija theproudking: üritan blogida nii, et ma ei näita ennast ega avalda enda kohta infot (3)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi. 

Nimi, vanus, amet: Tauri, olen 16aastane, õpilane.

Bloginimi ja -aadress: THEPROUDKING, theproudking.wordpress.com

Lugejate arv päevas: Oleneb postitustest. Vahepeal mul on olnud üle 40 lugeja ja vahepeal pole üldse olnud.

Kui kaua oled bloginud: 2 aastat.

Kandideerimise kategooria: Noorteblogid.

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Tegelikult ma tegin oma esimese blogi Tumblr'isse ja arvuti pakkus mingisuguseid erinevaid nimesid välja, aga mulle jäi silma theproudking. Mõtlesin, et see on huvitav nimi.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Üldiselt mitte, sest olen asjadest, mille kohta mul on arvamus, avalikult kirjutanud ja just niimoodi, nagu ma nendest arvan.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kui on koolipäevad, kirjutan päeval, aga vahepeal nädalavahetusel olen postituse isegi kell 12 öösel valmis saanud. Blogiksin meeleldi päeval, sest siis on rohkem aega mõelda. Uni on minu jaoks väga tähtis ja ei tahaks väga une arvelt midagi teha.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Ei ole. Ma ei tahaks ka, sest üritan blogida nii, et ei näita ennast ega avalda enda kohta mingit informatsiooni. Ma ei tunneks end ka kaamera ees kuigi mugavalt.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Üldsegi mitte. Mida rohkem seda uhkem! Ja tegelikult on Eestis ju nii palju tundmatuid blogijaid.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Jutupostitusi. Mulle lihtsalt meeldib kirjutada enda jaoks huvitavatest asjadest. Olen ka pildipostitusi teinud ja neid on ka mõnus teha.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Hetkel ma arvan, et keegi ei sooviks minuga koostööd teha, aga ma kirjutaksin positiivse postituse ja natuke laidaksin ka.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõige negatiivsem kommentaar tuli blogi algusaegadel. Olin solvunud. See inimene kirjutas oma kommentaari veel teise blogisse ja mõtlesin, et kui tal on midagi öelda, siis võiks ta seda kirjutada ikka minu blogis. Alguses tegi negatiivne kommentaar haiget, kuid siis sain aru, et nii palju, kui on inimesi on ka arvamusi ja tuleb oma asja edasi ajada. Õnneks olen positiivset tagasisidet rohkem saanud. Positiivne tagasiside mulle meeldib, see teeb südame soojaks ja tean, et teen õiget asja. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Olen üritanud isiklikest asjadest mitte kirjutada, kuid see on siiski minu blogi ja elus on ikka halbu ja häid päevi. Olen siis paari sõnaga maininud, kuidas end tunnen ja olen üritanud teistele noortele nõu anda. Samas ei ole ma end täielikult avanud. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu jaoks on esimene postitus üsna suvaline (loe SIIT). Tahtsin rääkida enda jaoks uuest asjast. Emotsioonid olid väga positiivsed.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.