Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
5. aprill 2018, 10:00

TEINE NAINE TA ELUS: kuus nippi, kuidas ämmaga hakkama saada (10)

Ämm on alati natuke eelistatud seisundis, sest tal on sinu kallimaga suhe juba sünnist saati. Mõni ämm on väga tore, kuid rohkem liigub õudusjutte neist ämmadest, keda kardetakse. Kuidas ämmaga sõbraks saada?

The Sun toob välja kuus probleemi, mis sageli ämmadega kipuvad tekkima. Ja ka soovituslikud lahendused, kuidas ämmaga samas meeskonnas olla.

Ämmaga sõbraks - kuus soovitust

1. Ämm mõtleb, et tal on alati õigus

Ta on ju su kaaslase ema. Loomulikult arvab ta, et teab kõige paremini, kus poes ta täiskasvanud laps peaks käima, mida sööma jne. Kui ta ka oma arvamistega eksib, siis ei tunnista ta seda kunagi.

Vali lahing, mida tasub pidada. Isegi juhtudel, mil sul on õigus, siis kas tasub ämmaga sel teemal vaielda ja tülitseda?! Ära lase vihal end pimestada.

2. Ämm tahab lapselapsi ootamatult ja liiga sageli näha

Võib juhtuda, et ämm on juba mitmel korral sel nädal lastega olnud, kuid avaldab taas soovi/nõuet. Mõtle, miks ta seda teeb? Kas ta tahab lapsi veelgi rohkem näha? Tunneb ta end üksikult? On tal igav? Kui sul on olulised plaanid, siis sa ei pea neid ämma pärast tühistama, aga võid lasta tal lastega telefonis rääkida. Asi on suhtluses ja kompromisside leidmises. Tehke graafik, et kõik teaksid, mil neil on võimalus teie ellu sekkuda ja lastega ühiselt aega veeta.

3. Ta võrdleb sind eksiga

Veedate mõnusalt perega aega, kui su ämm järsku asub arvustama su toitu. Ta lisab sobimatu fraasi, et su kallima eks tegi palju paremini süüa. Raske on end taltsutada. Ämm paneb su tegelikult proovile, et näha su reaktsiooni. Asjad tuleb selgeks rääkida - palu abikaasa appi.

4. Ta sekkub teie ellu

Olete abikaasaga parajasti vaidlemas, kui ämm sekkub. Pole tema asi avaldada arvamust ja anda nõu, kui seda pole küsitud. Mis juhtub teie suhtes - see peaks jääma teie vahele. Liialt sageli sekkuvad teised pereliikmed paari asjadesse. Ema ja lapse side on tugev, kuid sellistel hetkedel on aeg piir tõmmata.

5. Ämm ei järgi teie seatud reegleid

Kui lapsed on temaga, siis kehtestab ta omad reeglid. Ta ei hooli, et teil on kindel aeg, mil lapsed magama lähevad. Ta lubab neil diivanil karata ja toas süüa. Siin oleks tarvis mõista, et aeg lapse ja vanaema vahel on eriline. See on mõlema jaoks väga oluline. On mõistlik teha mõned järeleandmised. Ometigi saavad kõik aru, et teatud piirid peavad olema. Kui neid pole, siis tasub vanaema toetada ja juhendada.

6. Ämm teeb sind alati maha

Negatiivsed kommentaarid ja märkused teevad haiget ja on asjatud. Räägi oma ämmaga ja selgita, et tema sõnad solvavad sind. Ütle talle, et tema käitumine pole normaalne.