Foto: PantherMedia/Scanpix
Mitmesugust
2. aprill 2018, 20:00

AUSALT JA HÄBITA: kas intiimpiirkonna raseerimine on ohutu? (13)

Kuigi paljud inimesed usuvad, et intiimpiirkonna raseerimine on parim valik ja kõige hügieenilisem, siis ei pruugi see nii olla. Tegelikult võib põhjustada ka mitmeid probleeme.

Osad ei hooli nende ihul kasvavatest karvadest, kuid teised suisa ei kannata neid oma ihul, kirjutab portaal The Sun.

Ka arstid on hoiatanud, et intiimpiirkonna raseerimine võib suurendada riski haigestuda suguhaigustesse. Ometigi ei hooli sellest hoiatusest suur hulk naisi.

California ülikoolis tehtud uuring näitas, et vähemalt veerand inimestest, kes raseerivad, vahatavad või kasutavad kääre intiimpiirkonna korrastamisel - nad on kogenud ka vigastusi.

Kõige sagedasemateks on sisselõiked, millele järgneb lööve või põletustunne.

1,5 protsenti neist on kogenud ka selliseid vigastusi, mis on vajanud meditsiinilist abi.

Kas eelistada raseerimist või vahatamist?

60 protsenti vigastustest on sisselõiked, mis viitas, et raseerimine on vahatamisest ohtlikum. Sisselõiked intiimpiirkonnas muudavad inimese vastuvõtlikumaks infektsioonidele ja suguhaigustele.

Vahatamine on ohutum viis, kuidas karvadest vabaneda. Ometigi võib nahka vigastada. Oht on ka sissekasvavate karvade näol.

Õige oleks piirkonda piirata harvem ja korraga võimalikult minimaalselt.

On see hügieeniline?

59 protsenti uuringul osalenutest väitis, et vabanes karvadest intiimpiirkonnas hügieeni tõttu. Kahjuks võib sellest olla vähe kasu, sest vigastatud nahk ja haavad on vastuvõtlikud bakteritele ja viirustele.

Kui eemaldad kõik häbemekarvad, siis jätad oma naha sisuliselt kaitseta.