Sigrid TammeFoto: Erakogu
Blogid
7. aprill 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Sigrid Tamme: mul ei ole teemasid, mille puhul jääks julgusest puudu (4)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Sigrid Tamme, õpin Tallinna Vanalinna Täiskasvanute Gümnaasiumi 12. klassis (suvel lõpetan).

Sigrid Tamme Foto: Erakogu

Bloginimi ja –aadress: Blogi My Photo https://myphotodotpage.wordpress.com/

Lugejate arv päevas: Lugejate arv päevas on muutlik, vahel on üle 300,  enamus ajast jääb see ikka 100 lähedale.

Kui kaua oled bloginud: Bloginud olen nüüdseks 1 aasta 2 kuud ja 26 päeva.

Kandideerimise kategooria: Elulised blogid

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Blogiga alustades ei olnud laual ühtegi nime, sest mul oli Facebookis olemas leht My Photo ja seda ei andnud enam ära muuta, siis otsustasin blogi nimeks ka panna Blogi My Photo.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Mul ei ole selliseid teemasid, mille puhul jääks julgusest puudu. Ma kirjutan oma stiilis ja ainult sellest, mida pean õigeks. Vaatamiste järgi tuleb tõdeda, et rahvast ikka huvitavad minu toimetused, et kus käin ja mida teen.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Postitusi kirjutan nii päeval kui ka öösel, see oleneb tujust, teemast ja ka ajast. Enamik postitusi olen valmis kirjutanud öösel, sest on hea rahulik ja mõte jookseb paremini.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Külastasin sel aastal Playnupu üritust ja sealt sain inspiratsiooni ka veidike vlogida. Sõbranna soovitab pigem vlogida, sest oskan videos rahvale paremini edasi anda seda, mida tahan öelda. Enda arvates pole vlogimine minu teema. Tegelikult oleks hea, kui leiaks veel parema viisi ja nipi, kuidas teistest erineda.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Kunagi pole liiga palju, sest igaühel on oma mõtted ja erinevad stiilid ning toimetused, mida jagada, kuigi võiks küll midagi uut välja mõelda. Kahjuks ei tea öelda, mis see täpselt võiks olla.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Mulle meeldib teha nii jutu- kui ka pildipostitusi, sest rahval on huvitavam vaadata või lugeda blogi, kui seal leidub vahvaid ja häid pilte. Ma püüan igale jutupostitusele ikka mingid pildid alati juurde lisada.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Hmm.... hea küsimus, millele ei oska kohe vastatagi. Ma arvan, et kui mul ei ole mingeid koostööpartnereid, kes maksaks ka raha, siis teeksin selle positiivse tagasisidega, kuigi eelistaks ikka olla aus. Vahel tuleb ka elus raskeid hetki ja võimalust ära kasutada. See on tegelikult nii konksuga küsimus minu jaoks, sest pole veel sellises olukorras olnud.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Varem võtsin kõike südamesse, aga enam ei võta ehk negatiivne vastukaja ei solva ega haava mind kuidagi. Samas jälle oleneb kommentaarist, sest mõni on selline soovituslik. Kõige positiivsem kommentaar, mille olen saanud, on selline: "Isssand ma lugesin kõik su blogi läbi ja sa meeldid mulle niii väga!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tahaks sinuga päriselus ka kohtuda lõpuks, tundud tore ja sõbralik 🙂 Edu blogiga ja edu kõiges! Nii tore vahepeal midagi nii ilusat ja vahetut lugeda, jõle hunnitu tunne tuli peale".

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Ma eelistan enda teada jätta näiteks voodielu ja teatud eraelu asjad, kuigi see huvitaks paljusid. Kuid tunnen ennast paremini, kui jätan teatud asjad enda teada. Pole selliseid postitusi kirjutanud, mida enne avalikustamist kustutaks, sets mõtlen enne hoolega läbi, millest kirjutan ja mida inimestega jagan.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Jah, on küll kättesaadav, kui avada mu blogi, paremalt valida jaanuar 2017 ja sealt alla kerida. Esimeses postituses tegin sissejuhatuse oma blogisse. Seda saab näha siit: https://myphotodotpage.wordpress.com/2017/01/03/vaike-sissejuhatus-my-photo-lehe-kohta/ See on hea algus, sest alustasin 2017. aastat uue hobiga. Tagasi vaadates poleks uskunud, et aastaga on mu blogil üle 4000 vaatamise ning rahvast minu elu huvitab.

Kuni 30.04 saab oma blogi Eesti blogiauhindade jagamisele kirja panna veebilehel eba.marimell.eu. Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.