Foto: PantherMedia/Scanpix
Suhted
2. aprill 2018, 10:35

Üheöösuhe – mida naised sellest tegelikult arvavad? (6)

Kahe riigi ülikoolid võtsid koostöös uurimise alla juhusuhted ja muuhulgas selgus uuringust, et naised kahetsevad äsjakohatud inimesega voodissehüppamist rohkem.

Men’s Health vahendab, et uuring valmis USA Austini tehnikaülikooli ning Norra teadus- ja tehnoloogiaülikooli koostöös. Uuriti, mis inimesi juhuseksi puhul erutab ja maha jahutab. 929 heteroseksuaalselt norralaselt ja 524 ameeriklaselt küsiti erinevaid küsimusi nende viimase seksuaalkogemuse ja selle kohta, kuidas see tagantjärgi tundus.

Uuringu üks eesmärke oli vaadelda sotsioloogilisi ja usulisi erinevusi Norra ja Ameerika tudengite vahel. Uuringu autorid valisid sihtgrupid sellisena eelduse järgi, et norralased on üldjoontes ilmalikumad ja seksuaalselt vabameelsemad kui suhteliselt konservatiivsed ameeriklased.

Mõned järeldused.

Naine kahetseb juhusuhet tõenäolisemalt kui mees

Ameerika naised kalduvad uuringu andmetel juhuseksi meestest rohkem kahetsema: ligi 50% naistest mõtles oma viimasele üheöösuhtele ebamugavustundega, aga meestest kahetses viimast ekspromt-hullamist vaid ligi 35%.

Uuring jõudis järeldusele, et üldjoontes kahetsevadki naised juhuseksi meestest pea poole rohkem – ja mehed kahetsevad 3,5 korda rohkem seda, kui neil äsjakohatud naisega voodisse jõuda ei õnnestu.

Usklikud inimesed kahetsevad vähem, kui asjaks ei lähe

Teadlased leidsid, et rohkem religioossed inimesed kalduvad rohkem juhuseksi kahetsema. Siiski näitas ka siin uuring meeste lõdvemat püksikummi: usklikud mehed kahetsevad samasugustest naistest rohkem, kui nad voodisse ei jõua, ja kui jõuavad, siis kahetsevad seda naistest vähem. Üldjoontes aga on mõlemast soost usklikud inimesed ilmalikest vähem pahurad, kui neil ei õnnestu kedagi voodisse meelitada.