EV100, Presidendi vastuvõtt. Foto: Erlend Štaub
Mitmesugust
1. aprill 2018, 22:43

Ingrid Peek: kuidas me suhtuks inimlihatööstusesse?

Vikerraadio peatoimetaja Ingrid Peek jagas mõtisklust loomade väärkohtlemisest loomalihatööstuses, proovides seeläbi tõsta inimeste teadlikkust.

"Huvitav kuidas me suhtuks sellesse, mida siin videos näeb, siis, kui sellisel viisil koheldaks inimesi?" kirjutab ta Facebookis. "Oleks inimlihatööstus. Vaata seda väikest viidikut ja kujutle end nende olenditena."

Nagu inimesedki on ka loomad ja linnud tajuvad olendid, kes tunnevad valu, piina, kannatust. See on teaduslikult tõestatud.

Usun, et kui kasvõi vähendada liha oma menüüs (kas peab kolm korda päevas ja seitse päeva nädalas sööma sinki, vorsti, kana, kala, siga, looma jne?) ja tõesti teha teadlikumaid valikuid (vabapidamine, toetagem kodumaiseid mahetalunikke jne - kõik need võimalused on ju meil siin olemas (tagurpidilavka.ee), tuleb ainult teadlikum olla ja viitsida), siis juba oleks maailmas natukene vähem mõttetut piina ja kannatusi.

Peame end ju kõrgelt arenenud tsivilisatsiooniks... Kas selle juurde ei kuulu siis humaanne ja empaatiline maailmataju ja eluviis?"

Vaata videot: