Igapäevane tülitsemine ei teeni ühtegi head eesmärkiFoto: Pixabay.com
Suhted
31. märts 2018, 22:43

Kuidas vältida igapäevaseid tülisid ja nääklusi partneriga? (10)

Selle asemel, et keskenduda nendele asjadele, mis sind häirivad, pööra tähelepanu hoopis enda partneri positiivsetele omadustele ja tegudele, soovitab The Guardian. 

Keskendu sellele, mis toimib

Kui sa soovid negatiivsuse nõiaringist väljuda, kirjuta nimekiri kõigist neist suurepärastest asjadest, mida su partner teeb ning mille eest sul on põhjust tänulik olla. Häirivale keskendumise asemel tõsta esile enda kaaslase positiivseid omadusi. Kiida enda partnerit, kui ta midagi head teeb. See motiveerib teda veel rohkem pingutama.

Ole haavatav

Kriitika partneri suunas peidab endas sageli meie salajasi soove. Kui sa ütled "sa oled alati enda sõpradega jalgpalli vaatamas" tähendab see tegelikult "ma soovin, et sa oleksid minuga". Proovi enda kaaslaselt küsida seda, mida sa tahad, kuid arvesta ka võimalusega, et alati ei pruugi sa oma tahtmist saada.

Loobu süüdistamisest

Fraasid nagu "sa ei tee mitte kunagi" või "sa oled alati" on enamasti laetud negatiivsusega. Kuula, milline erinevus on neil kahel lausel: "Mulle meeldiks väga, kui sa täna õhtul nõud ära peseks. Ma olen väga väsinud." või "Sa ei pese mitte kunagi nõusid!".

Kuula hoolega

Kui sinu suunas käiakse välja mingi süüdistus, tee paus. Pingeolukordades võtame me harva aega emotsioonide peegeldamiseks. Mõtle, miks sa end selles olukorras halvasti tunned ja mida sa tahad. Võta vastutus selle eest, mida sa tunned ja anna sellest oma kaaslasele teada.

Võta omaks Avatari lähenemine

James Cameroni kuulsas filmis "Avatar" kasutatakse tervitusfraasina lauset "ma näen sind". Kui sa avaned ning tõepoolest näed oma partnerit spirituaalses mõttes, on suur tõenäosus, et sa suudad tema suhtes mõistvam olla.

Mõtle Rumile

13. sajandi poeet Rumi kirjutas "Tõsta oma sõnumit, mitte oma häält. Vihm kasvatab lilli, mitte äike." Suhe ei saa õitseda, kui pidevalt üksteise peale häält tõstetakse. Proovi enda ärritus edasi anda näiteks sositades.