Foto: PantherMedia/Scanpix
Mitmesugust
6. aprill 2018, 15:03

ÄRA KARDA: 5 asja, mida su günekoloog tahab, et teaksid (1)

Oled korralisel vastuvõtul oma günekoloogi juures, kuid tunned end ebamugavalt. See on normaalne, kuid sageli pole selleks põhjust. Kas ta märkab, et oled raseerimata? Sul hakkasid ootamatult päevad- mis nüüd saab?!

Health.com kirjutab viiest asjast, mida paljud naised pelgavad, kuid peaksid teadma, et günekoloogid ei vaata neil põhjustel patsientidele sugugi viltu.

1. Raseeritud või mitte

Günekoloogi ei huvita ega mõjuta üldse see, kas sinu häbe on raseeritud, vahatatud või täiesti naturaalne ja puutumata.

2. Menstruatsioon

Günekoloogi ei takista ega hirmuta tema töös see, kui naine läheb vastuvõtule ajal, mil tal on menstruatsioon.

3. Seks pole tabuteema

Günekoloog on avatud sinu muredele, mis puudutavad seksi. Ta ei vaata sind imellikult ega mõtle sinust halvasti. Räägi julgelt!

4.  Rasestumine ja suguhaigused

Kuigi günekoloogid ei anna oma patsiendi elule ja valikutele hinnanguid, siis tabavad nad sageli olukorrast, kus patsiendid ei tea, et seksides võib jääda rasedaks või nakatuda suguhaigustesse. Juba esimesel korral. Ja iga kord, kui oled kaitsmata vahekorras.

5. Sünnitusplaan ja tagavaraplaan

Sünnitusplaan on sinu arsti arvates hea idee, kuid ta tahab, et arvestaksid asjaoluga, et loodusel võivad olla omad plaanid. Alati ei saa patsiendi sünnitusplaani kasutada, sest vaja võib minna teistsugust lähenemist, et tagada sündiva lapse heaolu.